Gemeente Haarlem


5 maart 2004
sector Stadsbeheer
Julia de Jong, communicatieadviseur
023-5114903
juliadejong@haarlem.nl
69/2004
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Datum
Afzender
Informatie bij
Telefoon
E-mail
Nummer


De zachte winter heeft de bloei van veel planten en heesters vervroegd. Het stijgen van de buitentemperatuur maakt ook het dierenleven weer actief. De insecten ontwaken uit hun winterrust en de vogels begrenzen hun territorium door uitbundig te zingen. Allemaal redenen om op zondag 14 maart samen met een gids een wandeling te maken door de Stadskweektuin.

Rond het begin van de lente worden de zonnestralen nog niet door het lover van de bomen gehinderd. Vroege voorjaarsbloeiers maken dan gebruik van het licht en de warmte die de bosbodem bereiken. Veel bol- en knolgewassen behoren tot deze plantengroep. In de Stadskweektuin zijn diverse van deze gewassen in de collectie opgenomen.

Door de vroege zonnestralen opgewarmd, kan het in de tuin krioelen van het leven. Lieveheersbeestjes, citroenvlinders, voorjaarsmugjes, maar ook de grote hommelkoninginnen worden weer actief. Met een beetje geluk zijn de wandelaars getuige van al dit insectenleven.

Meer informatie
De wandeling gaat om 14.00 uur van start. Deelname kost 2,50 euro, inclusief koffie of thee na afloop. De Stadskweektuin is gelegen aan de Kleverlaan 9 in Haarlem. Meer informatie is te krijgen bij het Natuur en Milieucentrum Ter Kleef, telefoon: (023) 511 47 17.


---- --