Ingezonden persbericht


Derde verkoopexpositie Galerie Fanny van Biesen in Hilversum

Zondag 14 maart start Galerie Fanny van Biesen haar derde verkoopexpositie voor nieuwe, draagbare en handgemaakte sieraden. Bij de keuze van haar exposanten zorgt Fanny voor een gevarieerd aanbod. De komende twee maanden zijn de exposanten Kiki Hasselton, Jeroen van Woerkens en Xandra van Rossem.

Kiki Hasselton wilde haar leven wijden aan de kunst en kwam zodoende terecht op de Vakschool Schoonhoven. Daar werd zij opgeleid tot goudsmid en volgde zij een extra cursusjaar om haar kennis over moderne goudsmidstechnieken te vergroten. Momenteel zet zij een eigen sieradenlijn op waarbij haar motto luidt: "What are you gonna wear today?" Kiki houdt van sieraden die opvallen en een verhaal met zich meedragen. Ze vindt dat je sieraden moet afwisselen en niet iedere dag dezelfde standaardring moet dragen. "Durf jezelf te laten zien en onderscheid je van de rest!"

Jeroen van Woerkes rondt binnenkort de opleidingen tot goud- en zilversmid in Schoonhoven af.
Zijn sieraden maakt hij van zilver, goud, titanium en aluminium. Deze metalen zijn soms alleen ter ondersteuning van het werkelijke object: een steen, een brok koraal of een stuk hout. Een stuk rood of blauw sponskoraal is dan vanwege de mooie structuur het belangrijkste component. Specifiek voor Jeroens sieraden is het gebruik van zilversmidstechnieken, waardoor prachtige, Afrikaans aandoende sieraden ontstaan. Als hij edelstenen verwerkt, zijn het echte edelstenen. Naast sieraden en kleine objecten vervaardigt Jeroen ook groot zilverwerk zoals schalen, bestek, kandelaars en vazen.

Xandra van Rossem volgde haar opleiding tot goud- en zilversmid aan de Vakschool voor Edelsmeden in Amsterdam. Gedurende een aantal jaren werkte zij als goudsmid en diamantzetter bij de gerenomeerde bedrijven Gassan en Stoeltie Diamonds, waar zij het vak in alle gradaties leerde kennen. Om zich verder te ontplooien, werkt zij tegenwoordig als edelsmid en veelzijdig kunstenares. Haar juwelen zijn vervaardigd van zilver en de vormgeving is tijdsloos. Daardoor krijgen Xandra´s sieraden een mystieke uitstraling. Als anderen haar werk typeren, zeggen ze: "Xandra legt haar eigen werkelijkheid in haar juweel."

Galerie Fanny van Biesen, Bussumerstraat 51, 1211 BJ Hilversum. Expositie: 15 maart tot en met 8 mei 2004. (wo. do. vr. za. 10-17 uur). Opening: 14 maart 2004, 13-16 uur.


---