Gemeente Roggel en Neer

14/03/2004
Gemeenteraad laat zich bijpraten over actuele thema's

Vorige week dinsdag 9 maart 2004 hebben de leden van de gemeenteraad en de leden van de raadsadviescommissies een middag en een avond met elkaar doorgebracht met als doel de onderlinge contacten te verstevigen. Deze zogenaamde bindingsdag stond in het teken van informatie-uitwisseling over thema's waarover de gemeenteraad nog besluiten moet nemen. Ook werd een bezoekje gebracht aan enkele projecten die in uitvoering zijn genomen. Bij het gezelschap waren ook de collegeleden en enkele ambtenaren aanwezig.

Thema's

Er werden presentaties verzorgd over:


- het bestemmingsplan Pasveld in Roggel waar nieuwe woningen gebouwd zullen gaan worden;

- de Widdonckschool in Heibloem met bijbehorend gymnastieklokaal die beide aan vernieuwing en uitbreiding toe zijn;

- Binnensportaccommodatie kern Roggel, waarbij gekozen is het bestaande Micosport dusdanig te verbouwen zodat de binnensportvereningingen in onze gemeente een goed en eigentijds onderkomen krijgen.

Bezoek projecten

Na eens stevig te zijn bijgepraat over diverse actuele thema's ging het per touringcar naar Heibloem voor een rondleiding in de Widdonckschool. Na dit bezoek volgde een ritje naar Neer. Rijdend vanuit de bus werd de onlangs vernieuwde Engelmanstraat, de vorig jaar geopende multifunctionele school de Hoepel en de voor seniorenwoningen bestemde voormalig H. Hartschool onder de aandacht gebracht. De bus maakte een korte stop aan de Bergerstraat voor een uitleg over het 'Silvrants', waar woningbouw gepland is.

Aansluitend werden in Neer nog presentaties verzorgd over:
- Woningbouwplan voormalige Heilige Hartschool te Neer waar de komst van seniorenwoningen gepland zijn;

- Brandweerbeleidsplan.

Brandjes blussen

Dat onze gemeenteraadsleden hun hoofd koel houden in het heetst van de strijd, bleek tijdens de praktijkoefening van de Brandweer. Diverse raads- en commissieleden lieten een aardig staaltje zien van het betere blus- knip- en breekwerk. Binnen in de voormalige H.Hartschool kon men, gekleed in een brandweerpak en voorzien van beademingslucht, ervaren wat het is om in een in rook gehuld gebouw fictieve slachtoffers te gaan redden. Buiten had men een oude auto staan met daarin twee slachtoffers die gered moesten worden. Door een naadloze samenwerking in professioneel glasmanagement, perfecte hantering van de hydraulische kniptang en doortastende brancardbediening wisten deze reddingswerkers het autowrak goed open te krijgen en hun reddingsoperatie tot een goed einde te brengen. Hieruit blijkt maar weer dat het betere raadswerk meer is dan plaatselijke brandjes blussen.