AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

Vught, 28 september 2003

Prins Hendrik organiseert volgend jaar twee NK's

De atletiekafdeling van de Vughtse Sportclub Prins Hendrik gaat in 2004 twee nationale kampioenschappen organiseren. Op verzoek van de KNAU zal Prins Hendrik zaterdag 12 en zondag 13 juni de Nederlandse kampioenschappen voor Veteranen organiseren. Dit jaar vond deze titelstrijd ook plaats op Sportpark De Koepel in Vught-Noord.

Zondag 14 maart is in Vught verder de allerlaatste editie van het Nederlands kampioenschap Ekiden. De Nederlandse atletiekunie heeft namelijk onlangs besloten na 2004 geen NK meer te laten organiseren voor deze marathonestafette. In april won de mannenploeg van Prins Hendrik nog voor de zesde - en vijfde achtereenvolgende maal - de Nederlandse titel bij het NK in Zwolle.
* "Tony's team", een groep lopers met een grote inbreng vanuit Prins Hendrik, heeft zaterdag 27 september voor het eerst de Hart van Brabantloop gewonnen. In Tilburg kwam het team van vijf vrouwen en tien mannen met een voorsprong van meer dan 10 minuten over de finish na deze 105 kilometer lange estafetteloop. Ook werden verschillende etappes door Prins Hendrik-leden gewonnen. Zo kwamen Stan Rijken en Anja Smolders als eerste lopers op de zwaarste etappes binnen.
* Hardloopster Vivian Ruijters zal binnenkort een overstap maken van Prins Hendrik naar de Rotterdamse atletiekvereniging P.A.C. Ruijters, die verschillende Nederlandse titels op haar naam heeft staan, zal in dan in haar woonplaats kunnen trainen, èn onder directere begeleiding. In haar tweede lidmaatschapsperiode bij Prins Hendrik kwam de Rotterdamse tot titels op de 10000 meter en de marathon (beide in 2002). Ze won tevens het NUON-Wegcircuit, en vertegenwoordigde Nederland bij Europacupwedstrijden.
* Noël Keijsers is zondag 28 september als vierde geëindigd in de Dommelloop in 's-Hertogenbosch. De atleet uit Nijmegen finishte over de 10 kilometer in een persoonlijk recordtijd van 30 minuten en 48 seconden. Keijsers - die in voorbereiding is op de Marathon van Eindhoven van 12 oktober - moest 67 seconden toegeven op de Keniaanse winnaar Kipchumba. Raymon van den Berg werd in zijn woonplaats negende in een persoonlijk record van 32.03 minuten. NOOT VOOR DE REDACTIE (