Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 10 maart 2004

Prins Hendrik-teams thuisfavoriet voor laatste NK Ekiden

De twee seniorenteams van Prins Hendrik zijn zondag 14 maart kandidaat om de laatste Nederlandse kampioenschapstitels bij de Ekiden op hun naam te schrijven. Dan vindt in Vught - met bijna honderd ploegen - het laatste NK Ekiden in deze vorm plaats.

De Ekiden, een estafette voor zes lopers over de marathonafstand, kwam begin jaren '90 overwaaien uit Japan, en kende in de beginjaren een grote populariteit door de combinatie van wedstrijd -en teamgeest. De laatste jaren liep de deelname van de ploegen in de wedstrijdcategorie terug; reden voor de Nederlandse Atletiekunie (KNAU) het NK Ekiden van de lijst te schrappen.

De organiserende vereniging heeft de beste papieren met haar teams bij de mannen en de vrouwen. De mannenploeg, zesvoudig kampioen op dit onderdeel, kan hierbij haar abonnement op de titel verlengen. Opgesteld zijn onder meer Stefan Beumer, onlangs winnaar van het Nationaal Crosscircuit (korte cross), en Noël Keijsers, medaillewinnaar bij het NK steeplechase, afgelopen zomer in Amsterdam. Stan Rijken, de nummer twee van het NK halve marathon afgelopen jaar, zal uitkomen in een rechtstreeks duel met Koen Raymaekers, de nationaal kampioen op de 21,1 kilomter. De vrouwen hebben Miranda Boonstra, de nummer 2 van het NK Veldloop van 29 februari, en Anja Smolders in de gelederen. Smolders won afgelopen weekend haar zevende veldlooptitel in België. Bij de mannen veteranen is de strijd open.

In samenwerking met de Tilburgse studentensportvereniging Parcival komen er zondagmiddag ook een achttiental studententeams in actie voor de titel bij de Nederlandse studentenkampioenschappen. Het Runnersworld Tilburg-team is hier favoriet, maar verwacht concurrentie van Kronos uit Enschede.

Het parcours in Vught, waarop in 1994 twee Nederlandse records werden gevestigd - die nog steeds staan - , is wederom over de Loonsebaan langs de Boulevard bij de IJzeren Man. De start is om 12 uur vanaf Sportpark de Koepel aan de Koepelweg in Vught.

Op http://www.ph.nl is meer informatie te vinden, waaronder ingeschreven teams, en instructies voor de deelnemers

EINDE BERICHT