Lekstroom 11.00 uur

Utrecht 14-03-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Dronken bestuurder aangehouden

VIANEN Op zaterdagmorgen, om 06.20 uur, hield de politie op de Westelijke Parallelweg een 27-jarige inwoner uit Vianen aan voor het besturen van een personenauto onder invloed van alcohol.

De man werd al eerder gezien op de Hagenweg toen hij nog in zijn geparkeerde auto zat. De politieagenten controleerden de verdachte en bemerkten dat hij alcohol had gedronken. De man werd duidelijk gemaakt dat hij in een dergelijke staat geen auto mocht besturen.

Aan deze waarschuwing hield de man zich niet. Later zagen de agenten hem alsnog met zijn auto rijden over de Westelijke Parellelweg.

De man werd aangehouden en blies 610 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Winkeldieven actief

HOUTEN Op zaterdagmiddag, om 13.20 uur, kreeg de politie de melding dat er twee winkeldieven waren geweest bij een winkel op de Spoorhaag. De dieven, vermoedelijk een echtpaar, hadden een T-shirt in een mogelijk geprepareerde tas gedaan. Toen het personeel hen aansprak verlieten zij spoorslags de winkel.

Ondanks een uitgebreid onderzoek in de omgeving werden beide verdachten niet meer aangetroffen. Van de dieven is wel een goed signalement bekend.

Signalement man luidt : blank uiterlijk, ongeveer 40 tot 50 jaar oud, fors postuur, 1.80/1.85 meter lang, grijs/blond kort haar, brildragend en gekleed in opvallend fel gele jas.

Signalement vrouw luidt : licht getint uiterlijk, ongeveer 40 tot 50 jaar oud, normaal postuur, 1.65/1.70 meter lang, zwart/grijs haar en gekleed in strakke geruite rok en met zwarte hoge laarzen.

Bestuurder onder invloed aangehouden

IJSSELSTEIN Op zaterdag 13 maart, om 19.20 uur, heeft de politie een 34-jarige bewoner van Lopik aangehouden voor het rijden onder invloed.

Getuigen hadden gezien hoe de man bij een benzinestation een kopje koffie stond te drinken en niet meer op zijn benen kon staan. De man was kort hierna weggereden in een grijze auto waarvan het kenteken bekend werd gemaakt aan de politie. De politieagenten zagen de man later rijden op de Baronieweg en hielden hem aan. Bij controle van de ademlucht bleek hij 930 ug/l alcohol in zijn lichaam te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 11 uur. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd.

Draad over weg veroorzaakt letsel

IJSSELSTEIN Op zondagmorgen, om 01.25 uur, werd de politie gestuurd naar de Walkade waar op de kruising met de Doelenstraat een stalen kabel over de weg was gespannen. Tengevolge hiervan was een fietser ten val gekomen. De man, een 52-jarige inwoner uit IJsselstein, bekwam letsel aan zijn knie. Ook de kleding raakte beschadigd. Bij onderzoek bleek dat de kabel mogelijk rond de kerstdagen was gebruikt om kerstversiering boven de weg op te hangen. Anderen hadden deze kabel nu gebruikt om hem laag over de weg te spannen. Uit een buurtonderzoek bleek dat dit mogelijk was gedaan door een blanke jongen met een beige jas. Hij had deel uitgemaakt van een grote groep jongens die eerder deze weg hadden gepasseerd.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Man spuugt en wordt aangehouden

VIANEN De politie heeft zaterdagavond, om 20.45 uur, een man aangehouden die een politieagent in het gezicht spuugde.

De man bemoeide zich met een bekeuringsituatie op de Vijfheerenlanden en was onder invloed van alcohol. Toen hem duidelijk werd gemaakt dat hij zich niet met het werk van de politie moest bemoeien spuugde hij de agent in het gezicht. Bij de aanhouding voor deze belediging verzette de 52-jarige inwoner uit Vianen zich hevig waardoor gebruik van de pepperspray noodzakelijk werd. Hierna gaf de man zijn verzet op en kon hij worden overgebracht naar het politiebureau.

Hij werd ingesloten voor nader verhoor.