Rijn & Venen 11.00 uur

Utrecht 14-03-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Jongens aangehouden voor vandalisme

MAARSSEN Op zondag 14 maart, om 00.50 uur, heeft de politie een inwoner uit Utrecht en twee inwoners uit Maarssen aangehouden voor vandalisme.

De 28-jarige Utrechter en de 24- en 26-jarige inwoners uit Maarssen werden aangetroffen in het buitenzwembad van het zembad Bisonspoor aan de gelijkluidende straat. De jongens verklaarden voor de grap te zijn gaan zwemmen in het nog niet verwarmde water. Naast het koude zwempartijtje kregen zij ook nog een koude douche. Zij werden met een proces-verbaal voor vandalisme naar huis gestuurd.

Bromfietser aangehouden voor rijden onder invloed

MONTFOORT Op zondagmorgen, om 02.50 uur, zagen politieagenten over de provinciale weg een brommobiel rijden. Bij controle van de bestuurder vermoedde men dat de bestuurder alcohol had gedronken. Bij de ademtest bleek dit te kloppen. De 16-jarige bestuurder uit Montfoort blies 500 ug/l en kreeg een proces-verbaal. De ouders van de overtreder werden hiervan in kennis gesteld.

Wildplasser wordt wild

OUDEWATER Op zondag 14 maart, om 03.00 uur, heeft de politie op de Oude Singel een 22-jarige inwoner uit Oudewater aangehouden voor openbare dronkenschap, wildplassen en wederspannigheid.

De politieagenten zagen hoe de man stond te plassen op de openbare weg en spraken hem daarop aan. Toen hem verteld werd dat hij daarvoor een bekeuring kreeg begon de man zich lastig te gedragen. Hij wenste zijn naam niet op te geven en werd aangehouden. Bij deze aanhouding verzette hij zich hevig en sloeg hij in de richting van de agenten. Een van de deze agenten werd hierbij geraakt op zijn oog en bekwam licht letsel. Met behulp van meerdere agenten gelukte het om de man in de boeien te plaatsen en over te brengen naar het politiebureau. Een groep vrienden van de aangehouden man werd op afstand gehouden door andere politie-eenheden.

De verdachte werd ingesloten voor nader verhoor.