Stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht 14-03-2004 - Nieuwsberichten Stad Utrecht

Overval
UTRECHT Op zaterdag 13 maart is omstreeks 09.50 uur een 73-jarige man uit Utrecht overvallen door twee mannen. De overval vond plaats bij zijn woning aan de Roerstraat. Een van de overvallers was in het bezit van een vuurwapengelijkend voorwerp. De overvallers probeerden de man met geweld zijn woning in te krijgen. De man verzette zich hiertegen, waardoor de overvallers er zonder buit vandoor gingen.

Inbrekers betrapt
UTRECHT Zaterdagavond omstreeks 21.20 uur heeft de politie twee jongens op heterdaad aangehouden voor inbraak in een woning.

Zaterdagavond kreeg de politie een melding van een inbraak aan de Stanleylaan. De politie is met meerdere voertuigen ter plaatse gegaan. Daar trof de politie vier jongens aan die aan het signalement voldeden. Bij het zien van de politie, vluchtten zij weg. Een van de jongens, een 14-jarige jongen uit Utrecht, kon direct aangehouden worden. De politie heeft een aantal percelen in de buurt afgezet en troffen na enig speurwerk een tweede verdachte, een 12-jarige jongen uit Utrecht, aan. Hij is hierop aangehouden. Beide verdachten zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeersongeval letsel
UTRECHT Zaterdagavond omstreeks 20.00 uur is er op de kruising Vleutenseweg/Groeneweg een aanrijding gebeurd, waarbij een 24-jarige fietster uit Utrecht licht letsel opliep.

Een man en een vrouw fietsen op het fietspad van de Vleutenseweg. Bij de kruising Vleutenseweg/Groeneweg hadden de fietsers groen licht en wilden zij hun weg rechtdoor vervolgen. Vanaf de Vleutenseweg kwam een auto, die rechtsaf de Groeneweg opreed. De auto liet de fietsers niet voor en hierdoor onstond een aanrijding. Daarbij kwam de 24-jarige fietster uit Utrecht ten val en kreeg de fiets van haar man in de buik. De vrouw is 6 maanden zwanger en had pijn in de buik. De politie heeft de ambulance laten komen en de vrouw is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De inzittenden van de betrokken auto zijn na de aanrijding nog wel uitgestapt, maar kort daarna weggereden.

De politie verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

UTRECHT Zaterdagochtend omstreeks 10.26 uur is er op de Catharijnesingel een aanrijding gebeurd tussen een fietser en een autobus, waarbij de fietser vermoedelijk zwaar letsel opliep.

Een 26-jarige fietser uit Utrecht reed vanaf het Catharijneviaduct over het fietspad in de richting van het Smakkelaarsveld te Utrecht. De fietser wilde de Catharijnesingel oversteken, waar op hetzelfde moment een autobus reed in de richting van de Bleekstraat. De fietser negeerde een dubbele stopstreep voordat hij de Catharijnesingel opreed, waardoor een aanrijding tussen fietser en autobus ontstond. De fietser liep hierbij vermoedelijk hersenletsel en instabiel bekken op en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De 36-jarige bestuurder van de bus had geen letsel. Een 27-jarige inzittende van bus liep nekletsel op ten gevolge van de aanrijding en is eveneens overgebracht naar het ziekenhuis.

Diefstal van kentekens
UTRECHT Zaterdagochtend omstreeks 07.50 uur heeft de politie drie mannen aangehouden voor diefstal van kentekenplaten.

Naar aanleiding van een melding trof de politie op de Brandenburchdreef drie mannen (uit Utrecht, in de leeftijd van 15 tot 18 jaar) bij een auto aan. De politie heeft de mannen vervolgens aangesproken. Bij nader onderzoek bleek dat op de auto aan de voorzijde een ander kenteken zat dan aan de achterzijde. Beide kentekens zaten half los. Achter het kenteken op de achterzijde zat het originele kenteken van de auto. Hierop zijn de drie mannen aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Geweld met letsel
UTRECHT Naar aanleiding van een melding is de politie zaterdagmiddag omstreeks 13.50 uur aar Olympus gegaan, waar agenten een 50-jarige man aantroffen die van zijn fiets was getrapt. De man was met zijn zoontje naar een voetbalwedstrijd geweest. Deze werd echter gestaakt. Bij het weggaan werd hij door een jongen van zijn fiets getrapt en viel hij met zijn hoofd op de grond. De man is overgebracht naar het Diaconessen ziekenhuis voor nader onderzoek. Later op de dag is een 13-jarige jongen uit Vianen op het bureau aangehouden en verhoord.

Aantasting openbaar gezag
UTRECHT Een agent van het mountainbiketeam heeft zaterdagmiddag omstreeks 15.20 uur een 21-jarige vrouw uit Schiedam staande gehouden wegens het veroorzaken van overlast. De vrouw wilde niet meewerken aan de staandehouding, waarop de agent waarschuwde dat zij voor onderzoek aangehouden zou worden. De vrouw weigerde daarna nog steeds mee te werken, waarna de agent de handboeien pakte om haar te boeien. Vanaf dat moment begon de vrouw zich fors te verzetten, greep de handboeien vast en trapte meerdere malen de agent. Bij een poging om de vrouw tegen de muur aan te zetten, wat niet lukte, heeft de agent in haar rechterhand gebeten zodat zij de boeien los zou laten. Met behulp van een omstander is het de agent vervolgens gelukt om de vrouw middels een klem onder controle te brengen en te boeien. De vrouw is overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek.

Belediging
UTRECHT Naar aanleiding van een melding dat aan de Westinghousestraat zich verdachte personen op zouden houden, is de politie zaterdagavond omstreeks 22.00 uur ter plaatse gegaan. Daar zagen de agenten een personenauto wegrijden. De politie heeft de auto laten stoppen voor controle. Toen de agenten naar de gegevens van de inzittenden vroegen, wilde een 25-jarige man uit Utrecht niet meewerken en begon te schelden. De man werd agressief en is vervolgens aangehouden. De man is ingesloten op het bureau.