Politie Flevoland

Rijden onder invloed

Flevoland 14-03-2004 - In Flevoland werd zaterdag en 's nachts weer een aantal weggebruikers beboet voor het deelnemen aan het verkeer met teveel alcohol op. Dat kwam de overtreders op een boete en rijverbod te staan.

In Almere Stad op de Schrijverstraat blies een 62-jarige Almeerder zaterdagmiddag een F, nadat hij met zijn wagen tegen een paaltje was gebotst. Zijn promillage wees 1, 2 uit. Op de Tussenring ging het zaterdagnacht om een 23-jarige man uit Almere, die met zijn auto onderuit gegaan was ter hoogte van de carpoolstrook. Door het gebruik van alcohol is hij vanaf de A6 uit de bocht gevlogen en op de kop beland. Agenten hebben voor de zekerheid de ambulance ingeseind, die ter plekke de inzittenden (vier) heeft onderzocht. Uiteindelijk werd duidelijk dat de bestuurder ruim twee keer zoveel alcohol had genuttigd dan wettelijk is toegestaan. Aangezien de wagen nagenoeg totall-loss was, is het kentekenbewijs ingevorderd.

Op de Klifweg op Urk hield de politie zaterdagavond een 16-jarige jongen op de brommer staande. Hij bleek twee passagiers te vervoeren, voerde geen licht, droeg geen helm en bleek geen certificaat te hebben. Bovendien bleek hij te veel alcohol te hebben genuttigd (0,7 promille). Hij kan diverse bekeuringen tegemoet zien. Op de Urkerweg op Urk blies zaterdagavond een 78-jarige Urker een F. Hij werd aan de kant gezet, omdat hij met een kapot achterlicht reed. De man bleek na ademanalyse een promillage te hebben van 0,7. Tot slot werd in Wijk 5 een 16-jarige Urker bromfietser gecontroleerd op het gebruik va alcohol. De jongen, die hiervoor al eerder werd bekeurd, bleek ruim twee keer zoveel alcohol in zich te hebben, dan toegestaan.