Politie IJsselland

Persberichten Salland 1
van Vrijdag 12-mrt-2004 07:00 uur
tot Zaterdag 13-mrt-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Bromfietscontroles

Olste/Wijhe - In verband met overlastklachten heeft de politie vrijdagmorgen op de Raalterweg in Wijhe en op de Meenteweg in Olst een bromfietscontrole gehouden. Tijdens deze controle zijn er 9 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan voldeden er twee aan de gestelde eisen, de overige bromfietsen zijn bekeurd voor de volgende feiten:
7 x Te hoge constructie snelheid
3 x Geen of verkeerde verlichting
1 x Niet dragen van een helm
1 x Ondeugdelijke rem
1 x Gladde band
1 x Uitlaat teveel geluid (113 Db)
1 x Ten onrechte voeren van mistlampen
(04-029790)


Controle in Raalte

Raalte - In Raalte heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag diverse bekeuringen uitgedeeld. Er werden vijf bekeuringen geschreven voor fietsers zonder verlichting en er werd eenmaal geverbaliseerd voor het rijden onder invloed.
(04-029823)


---- --


Persberichten Kampen e.o. 1
van Vrijdag 12-mrt-2004 07:00 uur
tot Zaterdag 13-mrt-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Bromfietser gewond na botsing

IJsselmuiden - Op de parallelweg van de Zwolseweg zijn vrijdagochtend een 16-jarige bromfietser uit Hasselt en een 14-jarige fietser uit Kampen met elkaar in botsing gekomen. De bromfietser kwam uit de richting Zwolle en hield in zijn bocht naar links niet voldoende rechts. Uit tegengestelde richting kwam een grote groep fietsers. De 14-jarige jongen reed hierbij ook niet voldoende rechts. Het gevolg was dat de bromfietser met zijn schouder tegen de 14-jarige botste. De bromfietser kwam vervolgens ten val. Hij liep hierbij een zware hersenschudding op en is naar het ziekenhuis gebracht. Een test met de bromfiets op de rollenbank leverde een constructiesnelheid van 1,5 KW (68 km/u).
(04-029436)


Openbare dronkenschap

Kampen - Op de Meeuwenweg is vrijdagavond een 50-jarige man uit Kampen aangehouden voor openbare dronkenschap. De politie kreeg de melding dat er een man steeds omviel als deze poogde op zijn fiets te stappen. Op de Meeuwenweg trof men een man aan in een duidelijk beschonken toestand. Toen men hem wilde thuisbrengen, werd hij agressief en werd hij geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap.
(04-029734)


Toezicht in Oudestraat

Kampen - Vrijdagavond is er toezicht gehouden op de Oudestraat. Er werd een bon uitgeschreven voor het rijden met een auto in het voetgangersgebied tijdens de opening van de winkels. Deze auto reed tijdens de koopavond tussen het winkelend publiek en veroorzaakte overlast voor de voetgangers. Verder zijn er nog twee bekeuringen uitgeschreven voor twee bestuurders van bromfietsen die door rood licht reden bij de stadsbrug.
(04-029790)


---- --


Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland 1
van Vrijdag 12-mrt-2004 07:00 uur
tot Zaterdag 13-mrt-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Meerdere bekeuringen voor beschonken bestuurder

Zwartsluis - Op het Westeinde is vrijdagmiddag een 33-jarige bestuurder van een personenauto uit Zwartsluis aangehouden. De man viel op omdat hij niet handsfree aan het bellen was en doordat hij zijn mistverlichting aan had. Hij kreeg hiervoor een bekeuring. Tijdens deze staandehouding rook hij ook naar alcohol waarop hij moest blazen. Hij blies uiteindelijk 430 u/l. Ook hiervoor kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.
(04-029688)


Rijden onder invloed

Steenwijk - Op de Meppelerweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 38-jarige bestuurder uit Meppel aangehouden voor rijden onder invloed. De man blies 450 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.
(04-029839)


Twee maal proces-verbaal voor bromfietser

Zwartsluis - Op het Westeinde is vrijdagmiddag twee maal proces-verbaal opgemaakt tegen een 48-jarige bromfietsbestuurder uit Zwartsluis. De man reed op zijn bromfiets zonder helm. Toen agenten hem staande wilden houden, stopte hij net bij zijn woning en deed de garagedeur open. Toen hem verteld werd dat hij werd geverbaliseerd voor het rijden zonder helm werd hij recalcitrant, duwde de bromfiets de garage in en deed deze op slot. Toen hij door de politie werd gesommeerd naar buiten te komen deed hij dit niet. Telefonisch contact leverde wederom recalcitrant taalgebruik op. Hierop kreeg de man naast eerder genoemde bekeuring ook een proces-verbaal voor het niet voldoen aan een ambtelijk bevel.
(04-029696)


Tien bekeuringen tijdens verkeerscontrole

In Zwartsluis, Genemuiden en Hasselt is vrijdagmiddag verkeerscontrole gehouden. Er werden twee bekeuringen gegeven voor niet handsfree mobiel bellen, drie parkeerbonnen, één bekeuring voor het inhalen over een doorgetrokken streep, twee voor het niet dragen van een helm, één voor een te hoge constructiesnelheid bromfiets en één voor een snelheidsoverschrijding van een auto.
(04-029701)


---- --


Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen 1
van Vrijdag 12-mrt-2004 07:00 uur
tot Zaterdag 13-mrt-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Twee gewonden bij aanrijding

Balkbrug - Op de Coevorderweg heeft vrijdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden, waarbij twee personen gewond zijn geraakt. Een 35-jarige vrachtwagenbestuurder uit Goor reed met zijn vrachtwagen over de rechter rijstrook uit de richting Dedemsvaart. Hij wilde op een gegevens moment keren en sorteerde daarvoor met zijn vrachtwagen voor tot over de middenas. Op datzelfde moment wilde een 27-jarige bestuurder van een personenauto uit Ommen hem passeren en botste tegen de vrachtwagen aan. De 27-jarige man en zijn 15-jarige inzittende uit Ommen, werden beide met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de nadere toedracht.
(04-029664)


Vrouw gewond na botsing met paal en boom

Slagharen - Op de Herenstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige vrouw uit Slagharen met haar auto door nog onbekende oorzaak tegen een betonnen paal gereden, die rechts van de weg stond. Vervolgens is zij ook tegen een boom gebotst. Ze werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.
(04-029815)


Jongen aangehouden op verdenking diefstal

Balkbrug - Bij en sportcomplex aan de Hoogevenseweg is vrijdagavond een 18-jarige jongen uit Balkbrug aangehouden op verdenking van diefstal. De jongen werd door een bezoeker van het sportcomplex in de kleedkamer aangetroffen met een geforceerde ruit. Hierop gaf de verdachte aan twee mannen te hebben zien weglopen, die diverse portemonnees zouden hebben gestolen. In de richting die hij aangaf werden op het pad vijf portemonnees aangetroffen. Aangezien niemand behalve de 18-jarige uit de kleedkamer de verdachten heeft gezien en aangezien de 18-jarige met de ruit werd aangetroffen, is hij als verdachte aangehouden en ingesloten op het politiebureau.
(04-029755)


Controle met de video-auto

Op de Twenteweg in Hardenberg, de Berzeresweg in Beerze, de N348 in Lemelerveld en de N36 in Sibculo, heeft het team Verkeersveilgheid vrijdagmiddag enkele uren contyrole gehouden met de videoauto. Dit leverde de volgende processen-verbaal op:
3 X voor het overschrijden van de maximum snelheid
3 x voor het inhalen bij een doorgetrokken streep
1 x voor kleven
2 x voor het niet handsfree bellen.
(04-029589)


---- --


Persberichten Deventer e.o. 1
van Vrijdag 12-mrt-2004 07:00 uur
tot Zaterdag 13-mrt-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Beschonken bestuurder meermaals bekeurd

Deventer - Op de Rijsterborgherweg is vrijdagavond een 39-jarige bestuurder uit Deventer aangehouden. Agenten zagen de man in eerste instantie over de Singel rijden met een kapot achterlicht. Toen zij achter hem gingen rijden, viel het op dat de auto ook hevig slingerde. Op het Noorderplein reed de bestuurder met zijn auto over de stoep en maakte een abrupte bocht naar rechts de Rijsterborgherweg op. Hier werd hij staande gehouden. Bij het uitstappen bleek al dat de bestuurder onder invloed was van alcohol, hij stond onvast ter been en rook naar alcohol. De man bleek reeds een ingevorderd rijbewijs te hebben en de auto was onverzekerd en niet APK gekeurd. Op het bureau mislukte de blaasproef, waarop een bloedproef is afgenomen. De man kreeg de nodige processen-verbaal.
(04-029800)


Verdachten van bedrijfsinbraak aangehouden

Deventer - Vrijdagavond kreeg de politie de melding dat er was ingebroken bij een bedrijf aan de Duurstedeweg. Er was een computerscherm ontvreemd. Toen de politie arriveerde zag men een man wegrennen en in een auto hard wegrijden. Aan de hand van het signalement van de auto, kregen agenten even later op de avond door dat deze auto vermoedelijk op de Randerstraat/Parallelweg zou rijden. Op de Averlostraat trof men de auto vervolgens aan. Hierbij waren drie personen aanwezig. Eén van hen bloedde aan zijn hand en aangezien er in het bedrijf bloedsporen waren gevonden, was hier sprake van verdenking. Tevens vond men in de auto het ontvreemde computerscherm. De drie verdachte mannen van 23, 25 en 27 jaar uit Deventer, werden allen aangehouden en in verzekering gesteld. De 27-jarige man moest zich eerst nog onder doktersbehandeling laten stellen.
(04-029764)


Winkeldief aangehouden

Deventer - Bij een winkel aan het Karel de Groteplein is vrijdagavond een 46-jarige man uit Deventer aangehouden voor winkeldiefstal. De man kocht wat in de winkel, maar rekende niet alles af. Hij ontvreemde enkele levensmiddelen. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Omdat hij onder invloed was kon hij uren later pas worden gehoord. Hij kreeg een proces-verbaal.
(04-029783)


Zakkenrollen

Deventer - Vrijdagochtend tussen 11:30 en 11:45 uur is een 43-jarige vrouw uit Schalkhaar het slachtoffer geworden van zakkenrollerij. Tijdens de markt op de Brink liep de vrouw met een afgesloten tas over haar schouder. Even later bemerkte zij dat haar portemonnee weg was. Het schadebedrag is onbekend.
(04-029531)


Drie aanhoudingen voor baldadigheid

Deventer - Op de Brink zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag drie mannen van 22, 23 en 20 jaar uit Deventer aangehouden voor baldadigheid. Agenten zagen dat de verdachten tegen een kartonnen bord schopten wat bevestigd zat aan een verkeerspaal. Het karton vloog vervolgens door de lucht en het bord was kapot. Daarop werden zij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Zij kregen allen een bekeuring.
(04-029821)


Bekeurd voor baldadigheid en valse naam

Deventer - Aan de Verzetslaan is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17-jarige jongen uit Warnsveld aangehouden. De jongen was met divers gereedschap bezig een trapleuning te prepareren, om volgens eigen zeggen beter met skates hierover heen te kunnen glijden. Toen agenten hem hierop aanspraken gaf hij een valse naam op. Hij is vervolgens aangehouden voor baldadigheid en het opgeven van een valse naam. Hij kreeg twee bekeuringen.
(04-029820)


Roodlicht controle

Deventer - Vrijdagochtend is tussen 07:45 en 08:15 uur een roodlicht controle gehouden op de kruising Margijnenenk met de Karel de Grotelaan. Dit resulteerde in drie bekeuringen voor het rijden door rood en twee voor het rijden zonder helm.
(04-029445)


---- --


Persberichten Zwolle 1
van Vrijdag 12-mrt-2004 07:00 uur
tot Zaterdag 13-mrt-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Inbraak in winkel

Zwolle - In de nacht van donderdag op vrijdag is er rond 03.30 uur door onbekenden ingebroken in een winkel aan de Steenstraat. Er werd een hoeveelheid kleding weggenomen. Men kwam binnen door het verbreken van een ruit. De politie heeft een onderzoek ingesteld.
(04-029400)


---- --


Persberichten Salland 1
van Zaterdag 13-mrt-2004 07:00 uur
tot Zondag 14-mrt-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Fietser gewond na aanrijding

Wijhe - Op de Lange Slagen is zaterdagmiddag een 47-jarige fietser uit Wijhe gewond geraakt nadat hij in botsing was gekomen met een bestelauto. De 49-jarige bestuurder van de bestelauto uit Wijhe reed over De wandelingen en week op een gegeven moment naar links uit om een geparkeerde auto voorbij te kunnen rijden. Het slachtoffer kwam hem tegemoet, waarna het tot een aanrijding kwam. De fietser is met verwondingen in zijn gezicht naar het ziekenhuis gebracht.
(04-030057)


---- --


Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland 1
van Zaterdag 13-mrt-2004 07:00 uur
tot Zondag 14-mrt-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Rijden onder invloed

Staphorst - Op de Gemeenteweg is in de nacht van zaterdag op zondag een 33-jarige automobilist uit Staphorst aangehouden wegens rijden onder invloed. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.
(04-030198)


Bekeurd voor teveel bromfietsvermogen

Staphorst - Op de Gemeenteweg is zaterdagmiddag een 16-jarige bromfietser uit Staphorst aangehouden wegens teveel bromfietsvermogen. Een test op de rollenbank leverde een resultaat op van 1,9 Kw. Hij kreeg hiervoor een bekeuring.
(04-029932)


Aanhouding voor bezit harddrugs

Zwartsluis - Bij het zwembad aan de Julianastraat trof de politie in de nacht van zaterdag op zondag een viertal hangjongeren aan, waarvan er eentje stond te blowen. Hierdoor werd hij onderworpen aan een nader onderzoek. Hij bleek behalve in het bezit te zijn van wat softdrugs, ook enkele harddrugs bij zich te hebben. Hierop is de 19-jarige jongen uit Zwartsluis aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal.
(04-030213)


---- --


Persberichten Kampen e.o. 1
van Zaterdag 13-mrt-2004 07:00 uur
tot Zondag 14-mrt-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Verdachte van mishandeling aangehouden

Kampen - Bij een horecagelegenheid aan het Stationsplein is in de nacht van zaterdag op zondag een 26-jarige man uit Kampen aangehouden voor mishandeling. Het 18-jarige slachtoffer uit Nagele gaf aan van de verdachte een klap op zijn mond te hebben gehad en achter tegen zijn benen te zijn getrapt. Aanleiding was vermoedelijk een ruzie tussen twee vrienden van het slachtoffer en de verdachte. De 26-jarige is op het politiebureau ingesloten.
(04-030211)


Fietser gewond na actie boze bijrijder

Kampen - Op de Noordweg is zaterdagavond een 58-jarige man uit Kampen gewond geraakt, nadat hij door een boze bijrijder van een auto van zijn fiets is geduwd. Het slachtoffer fietste samen met zijn vrouw over de Noordweg, toen een auto hen op een gegeven moment wilde inhalen. Dit ging echter niet. De automobilist werd kennelijk ongeduldig en begon te toeteren. Hierop liet het slachtoffer zijn middelvinger zien. Uiteindelijk werden hij en zijn vrouw ingehaald door de auto, die enkele tientallen meters voor hen stopte. De bijrijder stapte uit en duwde de man van zijn fiets en bedreigde diens vrouw verbaal. Deze laatste liep hierdoor schouderletsel op. De 26-jarige verdachte uit Kampen kon aan de hand van het genoteerde nummerbord gehoord worden. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.
(04-030107)


13 Verkeersbekeuringen

Kampen - Op de 1e Ebbingestraat, de Europa-allee en de Ijsseldijk heeft de politie zaterdagmiddag enig verkeerstoezicht gehouden. Dit resulteerde in zes bekeuringen voor het rijden zonder gordel, één voor het rijden door rood, één voor een te groot bromfietsvermogen en vijf voor het overtreden van de maximumsnelheid.
(04-030140)


---- --


Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen 1
van Zaterdag 13-mrt-2004 07:00 uur
tot Zondag 14-mrt-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Grote gezamenlijke grenscontrole was succesvol


In de nacht van 13 op 14 maart heeft er bij meerdere grensovergangen in Drenthe en Overijssel en in Duitsland bij Emlichheim en Meppen een gezamenlijke grootscheepse controle plaatsgevonden. Aan deze controle werd deelgenomen voor de Politieregio's IJsselland, Drenthe en Twente, de KLPD, de Koninklijke Marechaussee, de Douane en de Duitse Polizei. De controle begon om 23.00 uur en eindigde om 06.00 uur. Er werd ondermeer gecontroleerd op alcohol en drugs.

In totaal hebben ongeveer 1250 bestuurders een blaastest ondergaan, hiervan was één bestuurder onder invloed en heeft een proces-verbaal gekregen. In Duitsland hebben twee bestuurders een proces-verbaal gekregen, omdat zij onder invloed waren van drugs.

Van totaal 14 personen zijn gebruikershoeveelheden weed ingenomen. Velen van hen verkeerden in de veronderstelling dat dit toegestaan was, wat niet het geval is. Vier personen hadden meer dan een gebruikershoeveelheid harddrugs bij zich, ook deze werden ingenomen. Eén persoon had XTC-pillen bij zich en heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen.

Zeven personen zijn geverbaliseerd voor de overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Het ging hierbij om aangetroffen messen, een luchtbuks met patronen en een vuurwerkpistool. Tevens had één persoon illegaal vuurwerk bij zich. Allen hebben een proces-verbaal gekregen en de spullen zijn in beslag genomen. De Douane heeft nog 2000 illegale sigaretten ingenomen.

Er zijn verder nog voor diverse verkeersovertredingen een 130-tal bekeuringen uitgedeeld. Deze waren voornamelijk voor het niet dragen van de autogordel en het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Dit laatste is bij het passeren van de grens vooral van belang voor het zich kunnen identificeren in het buitenland. Daarnaast werd bijvoorbeeld ook bekeurd voor het ten onrechte voeren van mistverlichting en dergelijke.

Door de videoauto werd drie maal geverbaliseerd voor het overtreden van de maximumsnelheid. Bij één van hen was de snelheid dusdanig hoog, dat het rijbewijs werd ingenomen.

De actie was zeer succesvol en is voor herhaling vatbaar.
(04-030245)


17-Jarige bromfietser verongelukt

Beerzerveld - In de nacht van zaterdag op zondag is op de Beerzerhaar een 17-jarige jongen uit Beerzerveld op zijn bromfiets verongelukt. Passanten zagen het slachtoffer in de berm liggen, waarschuwden direct de hulpdiensten en begonnen te reanimeren. Hulp mocht echter niet meer baten, het slachtoffer was reeds overleden. Vermoedelijk is de jongen van de weg geraakt en tot stilstand gekomen tegen een boom.
(04-030222)


Ongeval met trekker: twee gewonden

Op de Derde Schansweg is in de nacht van zaterdag op zondag een landbouwtractor op zijn zij in de sloot beland. De 18-jarige bestuurder hiervan uit Dedemsvaart, had even daarvoor een verkeersbord omver gereden en was vervolgens op zijn zij in een diepe sloot terecht gekomen. De bestuurder werd met rug- en ander onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn bijrijdster, een 17-jarig meisje uit Nieuwleusen, is met lichte verwondingen aan haar been ook naar het ziekenhuis gebracht. Omdat de bestuurder naar alcohol rook, moest hij blazen. Hij blies een A, waarna een bloedproef van hem is afgenomen.
(04-030177)


Motorrijder bekeurd voor snelheid en gladde band

Gramsbergen/Ane - Zaterdagochtend zag een agent tijdens een motorsurveillance een motorrijder zeer snel accelererend vanaf Mastebroek de invoegstrook van de N34 oprijden richting Coevorden. Na de Kellerlaan tot aan het viaduct Gramsbergen kon diens snelheid worden gemeten, wat uitkwam na correctie op 126 km/u. Bij de staandehouding werd tevens een gladde achterband geconstateerd. De 22-jarige man uit Duitsland kreeg de nodige bekeuringen voor in totaal E 190,-.
(04-029878)


Automobilist driemaal bekeurd

Diffelen - Op de N36 bij Diffelen is zaterdagochtend een 39-jarige automobilist uit Zuidwolde aangehouden. De man viel op omdat hij geen gordel droeg. Bij controle bleek hij tevens geen rijbewijs te hebben en de auto was ook niet verzekerd. Hij kreeg de nodige processen-verbaal.
(04-029935)


Rijbewijs ingenomen

Hardenberg - In de nacht van zaterdag op zondag heeft het team Verkeersveiligheid op de N34 bij Hardenberg een 23-jarige bestuurder van een bestelauto uit Zwolle aangehouden. De man nam op de Koningsspil te Hardenberg de rotonde linksom en reed vervolgens richting Ommen met een gecorrigeerde snelheid van 132 km/uur waar 80 is toegestaan. Vervolgens haalde hij twee auto's in over een doorgetrokken streep en kleefde hij een paar keer. Hij is toen staande gehouden, zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg de nodige processen-verbaal.
(04-030231)


Bedrijfsinbraak

Hardenberg - In de nacht van zaterdag op zondag is bij een bedrijf aan de Gramsbergerweg ingebroken. Onbekenden zijn via het verbreken van een deur binnengekomen en hebben vervolgens een kluis ontvreemd. De politie heeft een onderzoek ingesteld.
(04-029852)


Inbraak bij winkel

Nieuwleusen - Bij een winkel aan de Burg. Backxlaan is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken door onbekende daders. Door het vernielen van een ruit kon men diverse goederen wegnomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.
(04-030244)


---- --


Persberichten Deventer e.o. 1
van Zaterdag 13-mrt-2004 07:00 uur
tot Zondag 14-mrt-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Meerdere bekeuringen voor bromfietser

Zwolle - Op de Brink is in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige bromfietser uit Harfsen aangehouden. De man viel op doordat hij reed zonder licht en zonder helm. Toen de man de agenten zag gaf hij gas en probeerde hij er vandoor te gaan. Hij kon op de Bierstraat tot stilstand worden gebracht. Tevens was hij onder invloed van alcohol, hij blies 265 ug/l. Hij kreeg de nodige processen-verbaal en een rijverbod van een uur.
(04-030219)


Minderjarige na diefstal naar Halt

Deventer - Zaterdagmiddag is tijdens de markt op de Brink een 15-jarig meisje uit Deventer aangehouden voor diefstal vanaf een marktkraam. Het meisje had enkele kledingstukken zonder te betalen in haar tas gestopt. Zij is doorverwezen naar Halt.
(04-030017)


Man overvallen

Deventer - In een tuin op de hoek van de Hunzestraat en de Oude Bathmenseweg is zaterdagavond een 43-jarige man uit Deventer overvallen door een man met een mes. De man wilde geld van het slachtoffer en bedreigde het slachtoffer daarvoor met het mes. Dit resulteerde in een gevecht. Toen de politie arriveerde was de dader gevlogen. Het slachtoffer had wat lichte verwondingen aan zijn hoofd. Er wordt een onderzoek ingesteld.
(04-030112)


Zes bekeuringen tijdens surveillance

Deventer - Tijdens het surveilleren in de binnenstad van Deventer heeft de politie zaterdagmiddag op diverse plaatsen bekeuringen uitgedeeld voor parkeren en rijden in een voetgangersgebied. In totaal zes maal: twee voor het rijden in het voetgangersgebied en vier parkeerbonnen.
(04-030026)


Man zonder rijbewijs bekeurd

Deventer - Op de Leonard Springerlaan is zaterdagavond een 30-jarige man uit Ede aangehouden, omdat hij op de rotonde de verkeerde rijrichting nam. De man bleek vervolgens niet meer in het bezit van een rijbewijs, omdat dit eerder al was ingenomen. Tevens had hij nog een aantal openstaande boetes. Na het betalen hiervan, werd hij wederom geverbaliseerd.
(04-030100)


Verkeers- en winkeltoezicht

Deventer/Schalkhaar - Tijdens het verkeers- en winkeltoezicht op de Flora in Deventer en de Koningin Wilhelminalaan in Schalkhaar, werd bekeurd voor:
2 x fout parkeren
4 x geen helm
2 x geen bromfietscertificaat
1 x oranje i.p.v. gele plaat
2 x mistlampen gebruiken
2 x rood licht


---- --


Persberichten Zwolle 1
van Zaterdag 13-mrt-2004 07:00 uur
tot Zondag 14-mrt-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Rijbewijs ingenomen na aanrijding met alcohol

Zwolle - Naar aanleiding van een aanrijding met materiële schade tussen twee personenauto's op de Bagijnesingel zaterdagavond, werd een 27-jarige bestuurder uit Zwolle verzocht te blazen. Deze blies uiteindelijk 525 ug/l. Door de combinatie van deze uitslag met de aanrijding, is besloten het rijbewijs van de man in te nemen. Hij kreeg tevens een proces-verbaal.
(04-030073)


Winkeldief aangehouden

Zwolle - Op de Rieteweg is zaterdagochtend een 33-jarige winkeldief uit Gouda aangehouden. Het winkelpersoneel had de man in eerste instantie aangehouden, waarna hij was ontkomen. Toen de politie arriveerde was er een vechtpartij met de verdachte op straat gaande. De man kon uiteindelijk aangehouden worden. Hij kreeg een bekeuring.
(04-029886)


Verdachte aangehouden voor spuiten graffiti

Zwolle - Zaterdagochtend kreeg de politie de melding dat een zestal jongeren een treinstel ter hoogte van de Veerallee met verf had ondergespoten. Getuigen wisten het nummerbord van de auto te noemen, waarin zij waren vertrokken. Aan de hand hiervan kon de identiteit van de eigenaar van de auto worden achterhaald. De 26-jarige verdachte uit Zwolle, bleek niet thuis, maar meldde zich later op verzoek bij het politiebureau. De man is ingesloten op het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in.
(04-029859)


Naar Halt voor poging brandstichting

Zwolle - Aan de Diezerstraat is zaterdagmiddag een 16-jarige jongen uit Zwolle aangehouden in een winkel voor een poging tot brandstichting. De jongen hield een aansteker bij een polyester kussen. Hierop werd hij aangeroepen door het winkelpersoneel. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is doorverwezen naar Halt.
(04-030033)


Aanhouding voor bedreiging met schaar

Zwolle - Op de Turfmarkt heeft de politie zaterdagavond een 40-jarige man uit Zwolle aangehouden voor het bedreigen van een 18-jarige jongen uit Zwolle met een schaar. Toen de politie arriveerde zat de verdachte in de botsauto's. Hij kon worden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Omdat het hier een veelpleger betreft is de man in verzekering gesteld.
(04-030102)


Aangehouden voor belediging

Zwolle - Op de Grote Markt is in de nacht van zaterdag op zondag een 38-jarige man uit Zwolle aangehouden voor belediging. Agenten van de VOS-dienst liepen over de Grote Markt toen zij plotseling door de man, die daar ook stond, grof verbaal werden beledigd. Toen zij hem vertelden dat hij daarvoor werd aangehouden, verzette de man zich en trapte naar de agenten. Hij is hierop geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hij is ingesloten.
(04-030233)


---- --