Heuvelrug, 11.55 uur

Utrecht 14-03-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Bedreiging
VEENENDAAL Zaterdagmiddag om 13.20 uur heeft de politie op de Scheepjeshof een jongen aangehouden voor bedreiging. Zaterdagmiddag kreeg de politie een melding dat twee meisjes ruzie hadden met een aantal jongens in het Scheepjeshof. Ter plaatse trof de politie de twee meisjes en drie jongens aan. Eén van de meisjes, 13 jaar, afkomstig uit Veenendaal, verklaarde dat ze door één van de jongens onder behoorlijke dwang uit een eetgelegenheid was meegetrokken om te praten. Haar 13-jarige vriendin uit Lienden had daarop de politie gebeld. Op dit moment was er onvoldoende om een strafbaar feit te constateren. De agenten hebben de betreffende 14-jarige jongen uit Veenendaal gewaarschuwd. Tien minuten later kreeg de politie wederom een melding dat er problemen waren. Hetzelfde meisje was met haar vriendin in een winkel aan het Scheepjeshof toen de jongen was binnen gelopen en een bedreiging naar haar schreeuwde. Daarbij maakte hij een gebaar dat hun keel doorgesneden werd. De politie heeft na enig zoeken, de jongen aangehouden voor bedreiging en ingesloten.

Verkeersongeval met ernstig letsel
WIJK BIJ DUURSTEDE Zondagochtend omstreeks 03.10 uur heeft er op de Achterstraat een aanrijding plaatsgevonden, waarbij een bromfietser zwaar letsel heeft opgelopen.

Zondagochtend werden surveillerende agenten door veel publiek geroepen naar een horeca-gelegenheid aan de Achterstraat. Daar lag een 19-jarige jongen uit Wijk bij Duurstede op de grond voor de pui van de horeca-gelegenheid met ernstig hoofdletsel.
De jongen was op zijn bromfiets vanuit de Maleborduurstraat gereden uit de richting van de Markt. Hij droeg geen helm en reed over het fietspad. Een 22-jarige bestuurder van een auto uit Werkhoven kwam op dat moment over de Achterstraat gereden in de richting van de Volderstraat. Ter hoogte van de horeca-gelegenheid onstond er een aanrijding, waarbij de bromfietser geen voorrang verleende aan de automobilist die van rechts kwam. De bromfietser werd gelanceerd en kwam tegen de glazen pui van de horeca-gelegenheid terecht.

De jongen was niet aanspreekbaar en is overgebracht naar het UMC te Utrecht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Aanhouding i.v.m. scooteroverlast
VEENENDAAL Zondagochtend om 02.00 uur heeft de politie een 18-jarige man uit Maurik aangehouden wegens het veroorzaken van overlast in het centrum.

Tijdens de dienst kwamen agenten meerdere malen de man uit Maurik op zijn scoooter tegen in en rondom het centrum van Veenendaal. Voortdurend reed de man zonder verlichting weg en met hoge snelheid. De politie heeft vervolgens contact gezocht met zijn ouders om de man aan het bureau te krijgen. De ouders hebben contact met de man gezocht en omstreeks 01.58 uur kwam de man zich melden. Hierop hebben de agenten de man aangehouden voor het veroorzaken van gevaar/hinder op de openbare weg. De man is met een proces verbaal heengezonden.

Rijden onder invloed
LEERSUM Tijdens de surveillance zaterdagmiddag omstreeks 15.45 uur zagen agenten over de Rijksstraatweg een bromfiets tegemoetkomen. De 53-jarige bestuurder uit Amerongen reed niet over het (brom)fietspad. De agenten hebben hem doen stoppen en constateerden daarbij dat de man onder invloed van alcohol was. Na een blaastest is de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Uit de ademanalyse bleek dat de man 620 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man is heengezonden met een proces verbaal en een rijverbod van 7 uur.

AMERONGEN Tijdens het aanspreken van een groep jongeren bij de rotonde op de Koenestraat kwam een 19-jarige man uit Amerongen in zijn auto aanrijden. De politie hield de man staande en uit de blaastest bleek dat de man onder invloed van alcohol was. De man is aangehouden en uit de ademanalyse bleek dat hij 570 ug/l in zijn bloed had. De man is heengezonden me een proces verbaal en een rijverbod van 6 uur.

VEENENDAAL Tijdens een verkeerscontrole heeft de politie zaterdagavond omstreeks 22.20 uur een 30-jarige man uit Ede aangehouden voor het rijden onder invloed. Uit de ademtest bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Hij is daarop aangehouden. uit de ademanalyse bleek dat hij 465 ug/l in zijn lichaam had. De man is heengezonden met een proces verbaal en een rijverbod van vier uur.

VEENENDAAL Zondagochtend heeft de politie omstreeks 03.05 een 21-jarige man uit Veenendaal op de Prins Bernhardlaan aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed toeterend in op de op straat lopende voetgangers. De politie heeft hem hierop staande gehouden, waarna uit een blaastest bleek dat de man onder invloed van alcohol was. De man is daarop aangehouden. Uit de ademanalyse bleek dat de man 440 ug/l in zijn lichaam had. De man is heengezonden met een proces verbaal en een rijverbod van vier uur.