Eemland noord 12.00 uur

Utrecht 14-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Vrouw beroofd van mobiele telefoon

BAARN Een 47-jarige inwoonster uit Eemnes is zaterdagavond, om 21.55 uur, op de Brink van haar mobiele telefoon beroofd.

Het invalide slachtoffer probeerde vanuit haar rolstoel in haar geparkeerde auto te komen. Tijdens deze handeling pakte zij ook haar mobiele telefoon op die vrijwel gelijk door een onbekende dader uit haar handen werd gegrist. De verdachte rende gelijk weg in de richting van het gemeentehuis. De aangeefster raakte door het voorval ernstig overstuur en heeft later de politie gebeld.

Het signalement van de dader luidt: blanke man, ongeveer 1.75 meter lang, onverzorgd uiterlijk, mager postuur, lang donker haar tot in de nek, gekleed in een vaal spijkerjack en donkerblauwe baseballkap.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Vrouw onder invloed aangehouden

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Tijdens een alcoholcontrole op de Dorpsstraat heeft de politie op zondagmorgen, om 02.15 uur, een 27-jarige bestuurster uit Bunschoten-Spakenburg aangehouden.

De vrouw blies 425 ug/l en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 4 uur.

Winkeldievegge aangehouden

BAARN Op zaterdag 13 maart, om 15.00 uur, heeft de politie op de Bosstraat een 31-jarige inwoonster uit Amersfoort aangehouden voor winkeldiefstal.

Zij had even tevoren bij een kindermodezaak in de Laanstraat twee kinderjassen ter waarde van 194 euro weggenomen. Een getuige en twee medewerksters van de winkel waren achter de vrouw aangerend en hadden haar kunnen aanhouden.

Zij deed afstand van de ontvreemde kleding en kreeg een dagvaarding.

Zakkenrollers actief

SOEST Op zaterdagmiddag, tussen 14.15 en 14.30 uur, werd in een winkel aan de Van Weedestraat van een 71-jarige inwoonster uit Kortenhoef de portemonnee gerold.

Omdat er een signalement bekend was, heeft de politie nog in de diverse winkels aan de Van Weedestraat een onderzoek ingesteld. De vermoedelijke daders werden hierbij niet aangetroffen.

Het signalement van de verdachten luidt:

Drie Marokkaanse of Turkse jongens van ongeveer 8 jaar oud. Zij waren in het gezelschap van een Marokkaanse of Turkse man met een zwarte jas en een vrouw met een jas met een bontkraag.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.