Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - straatrover verjaagd

Publicatiedatum: 14-03-2004

Kordaat optreden van een 59-jarige vrouw uit Sittard en een 67-jarige man uit Huissen heeft er zaterdagavond toe geleid dat een straatrover op de vlucht is geslagen. De vrouw en de man waren omstreeks tien uur in hun geparkeerde auto aan de Boterdijk gestapt, toen er plotseling een onbekende man een van de portieren openrukte en in de auto probeerde te pakken wat hij pakken kon. Ook zou hij de vrouw aan de kleding hebben getrokken. De 67-jarige Huissenaar greep de onbekende man vast en trok hem uit de auto, waarop de man op de vlucht sloeg. Hij had intussen wel kans gezien om een zitstok uit de auto te halen, die hij kennelijk had aangezien voor een handtas. Van de onbekende man is slechts bekend dat het een man is van ongeveer 20 a 30 jaar. Bij het voorval zou hij een zwart jack met een capuchon over het hoofd hebben gedragen. Beide betrokken hebben aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in en roept eventuele getuigen op te reageren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - man aangehouden na bedreiging agenten

Publicatiedatum: 14-03-2004

Politieagenten hebben zaterdagavond op de Spoorwegstraat in Arnhem een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden nadat hij enkele agenten bedreigd zou hebben. De man zou rond negen uur 's avonds voor overlast op straat zorgen, waarna door omwonenden de politie werd gewaarschuwd. Die sommeerden de man weg te gaan. Toen de man weigerde werd hij door de agenten met zachte drang verwijderd. Daarbij zou de man gedreigd hebben de agenten te bekogelen met een straattegel. Hierop was de maat voor de agenten vol, waarop de man werd aangehouden. De man bekende later de bedreiging maar was het niet eens met het politieoptreden omdat hij naar zijn mening geen overlast zou hebben veroorzaakt. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, waarna hij weer op vrije voeten is gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer (17) aangehouden na kopstoot
Publicatiedatum: 14-03-2004

Beveiligingspersoneel van het winkelcentrum Kronenburg heeft vrijdagmiddag een 17-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van mishandeling en aan de politie overgedragen. Het slachtoffer, een 17-jarige plaatsgenote van de verdachte, deed aangifte. Aanleiding tot de mishandeling zou het `te lang aankijken' van de verdachte zijn door de vriend van het slachtoffer. Na wat duw en trekwerk zou de verdachte het slachtoffer vervolgens een kopstoot hebben gegeven. Het beveiligingspersoneel greep vervolgens in en greep de 17-jarige Arnhemmer in de kraag. De verdachte verklaarde later tegenover de politie de kopstoot te hebben gegeven omdat het slachtoffer hem ook geslagen zou hebben. De jongen is na verhoor heengezonden. Justitie beslist wat er verder met hem gebeurt. Het slachtoffer had vermoedelijk een lichte verwonding opgelopen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem/Velp - politie onderzoekt mislukte oplichting
Publicatiedatum: 14-03-2004

De politie onderzoekt een geval van poging tot oplichting van een 87-jarige vrouw uit Arnhem. De vrouw werd afgelopen vrijdag in haar flatwoning bezocht door een onbekende man die beweerde dat er werkzaamheden aan haar flat gedaan moesten worden. Daartoe zou de vrouw tijdelijk elders onderdak moeten zoeken in verband met haar veiligheid. Ook vroeg hij geld in verband met de werkzaamheden. De vrouw kreeg tijdig argwaan en ging niet op de voorstellen van de man in, waarop hij vertrok. Volgens de Arnhemse zou het gaan om een man met licht getinte huid, tussen 25 en 35 jaar oud, ongeveer 1.90 m lang en een lang smal gezicht. De politie onderzoekt of er verbanden bestaan met een insluiping in een woning in Velp, eveneens afgelopen vrijdag en een geval van zakkenrollen in een Velpse winkel eerder die week, waar steeds sprake zou zijn van een verdachte met een overeenkomstig signalement.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Renkum ca. - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 14-03-2004

Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie heeft het afgelopen weekend, zoals vrijdag aangekondigd, verkeerscontroles gehouden op verschillende plaatsen in de gemeente Renkum. De controles leverden in totaal 113 bekeuringen op. Er werd gecontroleerd op snelheid, alcohol en gebruik van autogordels. Op de Dreijenseweg in Oosterbeek werd afgelopen vrijdag al gecontroleerd tussen 10.30 en 12.30 uur. In totaal 16 snelheidsovertreders gingen op de bon, waarbij een hoogst gereden snelheid was gemeten van 81 km/u, terwijl daar 50 gereden mag worden. Voor het niet dragen van de gordel kregen 3 automobilisten bekeurd. Tegen nog eens 3 bromfietsers werd proces-verbaal opgemaakt omdat zij op een opgevoerde brommer reden. Diezelfde dag werd op de Nico Bovenweg in Oosterbeek een snelheidscontrole gehouden. Tussen 10.46 en 12.20 reden 4 van de 169 gecontroleerde bestuurders harder dan 50 km/u. In Wolfheze werd eveneens op vrijdag gecontroleerd op de Parallelweg. Dat leverde 3 snelheidsovertreders onder 35 gecontroleerde voertuigen. Op zaterdag was het VHT paraat tussen 07.45 en 13.45 uur op de Utrechtseweg in Doorwerth. Onder ruim 3600 passanten reden er 15 bestuurders harder dan de voorgeschreven 80 km/u. Daarbij werd een hoogst gemeten snelheid genoteerd van 112 km/u. Op de Wolfhezerweg in Wolfheze liepen zaterdag tussen 08.00 en 14.00 uur 14 hardrijders tegen de (flits)lamp van het VHT. Daarbij werd een hoogst gemeten snelheid genoteerd van 103 km/u, terwijl er daar 80 gereden mag worden. Gedurende de avonduren had het VHT zich verplaatst naar Heelsum, waar tussen 19.30 en 22.00 uur een gecombineerde snelheids- alcoholcontrole werd gehouden op de Utrechtseweg, ter hoogte van de Heidesteinlaan. Zo'n 185 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Onder hen werden twee drankrijders aangetroffen met promillages van 0,76 en 1,56 (bijna anderhalf tot en met ruim drie maal het wettelijke maximum). De bestuurder met het hoogste alcoholpromillage, een 44-jarige man uit Rhenen, moest zijn rijbewijs inleveren. De snelheidscontrole leverde 53 overtredingen op onder 212 passanten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606