Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Arnhemmer (20) gewond na ruzie in discotheek
Publicatiedatum: 14-03-2004

Een 20-jarige Arnhemmer is zondagnacht gewond geraakt bij een ruzie in een discotheek in de Arnhemse binnenstad. Kort na het incident heeft de politie op aanwijzen van getuigen een 18-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer aangehouden als verdachte. Uit een eerste onderzoek kon worden vastgesteld dat verdachte en slachtoffer in de discotheek ruzie hadden gekregen. Bij de daaropvolgende schermutseling zou het slachtoffer zijn gevallen en bewusteloos op de grond zijn gevallen. Het slachtoffer is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het Rijnstate-ziekenhuis, waar later werd vastgesteld dat hij een flinke hoofdwond had opgelopen en ter observatie moest worden opgenomen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren - duo aangehouden na geluidsoverlast

Publicatiedatum: 14-03-2004

Met de aanhouding van twee Dierenaren van 45 en 16 jaar heeft de politie zondagnacht een einde gemaakt aan aanhoudende geluidsoverlast vanuit een woning. Ook de geluidsinstallatie werd in beslag genomen. Agenten waren omstreeks half drie bij de woning van het duo gaan luisteren nadat er diverse klachten van geluidsoverlast waren binnengekomen. Aangezien er niet voor de eerste keer geklaagd was besloten de agenten de geluidsinstallatie in beslag te nemen. Beide Dierenaren weigerden daarin medewerking te verlenen en werden vervolgens aangehouden. Het duo is in de loop van zondagmiddag weer vrijgelaten met een proces-verbaal op zak.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp - vandalen aangehouden

Publicatiedatum: 14-03-2004

Een 16-jarige jongen uit Rheden en een 17-jarige Arnhemmer zijn zondagnacht op de Overhagenseweg in Velp door de politie aangehouden op verdenking van ondermeer vernieling, openlijke geweldpleging en diefstal. Rond twee uur 's nachts werd door bewoners van Onder de Beumkes gezien dat er door onbekenden aan geparkeerde auto's gevoeld zou worden, waarop de politie gewaarschuwd werd. Korte tijd later meldde een andere getuige dat hij enkele knapen over de Moeshofseweg had zien lopen met een vlag. Op de Overhagenseweg troffen agenten de beide verdachte knapen aan terwijl ze met een spandoek van een benzinestation liepen te slepen. Beiden verkeerde onder invloed van alcohol en verklaarden het spandoek te hebben gevonden. De agenten dachten er ander over en hield het duo aan. Later bleken er in de directe omgeving een tiental auto's te zijn beschadigd. De politie onderzoek nog of dat het aangehouden duo hiervoor verantwoordelijk is geweest.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - autodief op de vlucht na aanrijding

Publicatiedatum: 14-03-2004

Een vooralsnog onbekende man is zaterdagavond op de vlucht geslagen nadat hij op de St. Peterlaan een aanrijding had veroorzaakt. Daarbij werden in totaal drie auto's (inclusief de auto van de op de vlucht geslagen bestuurder) beschadigd. De auto van de voortvluchtige bestuurder bleek vanaf de Sonsbeekweg te zijn ontvreemd. Niemand raakte bij het voorval gewond. Omstreeks half twaalf waarschuwden buurtbewoners de politie nadat ze gezien en gehoord hadden dat er een auto twee geparkeerde auto's zou hebben geramd om vervolgens tegen een paal tot stilstand te komen. Volgens een getuige zou de bestuurder vervolgens hevig overstuur uit de auto zijn gesprongen en gezegd hebben zijn familie te gaan waarschuwen. De man kwam echter niet meer terug. Gewaarschuwde agenten ontdekten dat het contact van de auto was doorverbonden. Navraag bij de eigenaar leerde dat de auto zojuist was gestolen. De voortvluchtige bestuurder zou volgens getuigen een man zijn met een Zuideuropees uiterlijk, ongeveer 1.65 a 1.70 m lang zijn en een tenger postuur hebben, hij zou ongeveer 50 jaar oud zijn en gekleed zijn in een trui met een colbertjasje. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---