1e persbericht van zondag 14 maart 2004

Eindhoven 14-03-2004 - Berichten uit de regio

Asten: Snelheidscontrole

Zaterdagmiddag tussen 13.35 uur en 15.30 uur is er op de N279 een snelheidscontrole gehouden. 44 bestuurders zijn bekeurd omdat zij harder reden dan 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 120 km/u.

Eindhoven: Bromfietser gewond bij aanrijding

Een 17-jarige bromfietser heeft zaterdagmiddag omstreeks 17.05 uur, bij een aanrijding op de kruising Airbornelaan Mercuriuslaan, zijn been en onderarm gebroken. Het slachtoffer reed achter enkele personenautos toen plotseling voor hem geremd werd. Hij reed hierbij met zijn bromfiets tegen de achterzijde van de voor hem rijdende personenauto en kwam mogelijk hierdoor met het spatbord aan de auto vast te zitten. Toen de auto weer ging rijden kwam na enige meters de bromfiets weer los waardoor de bestuurder kwam te vallen en gewond raakte. De auto is, mogelijk zonder iets gemerkt te hebben, doorgereden. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Mogelijke getuigen worden verzocht zich te melden op 0900-8844.

Helmond: Aanhouding na vernieling

Een 44-jarige inwoner van Helmond is zaterdagavond om 18.45 uur op de Sint Bonifaciusstraat aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor de deur van de woning van zijn ex vriendin te hebben ingetrapt. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor, voorzien van een proces-verbaal en een rijverbod van 15 uur, heengezonden.

Gemert: Autogordel controle

Op de Vondellaan en de St. Annastraat is tussen 16.30 uur en 17.30 uur een autogordelcontrole gehouden. Van de 50 gecontroleerde bestuurders kregen er 4 een proces-verbaal.

Eindhoven: Doorrijden na aanrijding onder invloed

Een 39-jarige Eindhovense automobilist is zaterdagavond om 20.00 uur op de Schaapsloopven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor op de Heezerweg een aanrijding te hebben veroorzaakt en daarna te zijn doorgereden. Uit onderzoek werd duidelijk dat de man onder invloed was. Hij weigerde echter elke medewerking. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Aanrijding met gewonde

Bij een aanrijding op de A58, zaterdagavond omstreeks 20.25 uur, voor de verkeerslichten met de kruising John F Kennedylaan, waarbij drie personenautos waren betrokken is een 42-jarige Eindhovense automobilist gewond geraakt. De man reed, komende uit de richting s-Hertogenbosch, door nog onbekende oorzaak tegen een voor hem stilstaande auto aan, die vervolgens een andere auto raakte. Het slachtoffer werd door de brandweer uit zijn auto gehaald en met verwondingen aan hoofd en borst overgebracht naar het ziekenhuis. De autos zijn weggetakeld. De politie stelt een onderzoek naar de juiste toedracht in.

Aarle-Rixtel: Inbraak in een woning

In een woning aan de Dorpsstraat is zaterdagavond tussen 18.15 uur en 23.30 uur ingebroken. Op dit moment is nog onbekend hoe men in de woning is gekomen. Uit de woning zijn enkele waardepapieren en een onbekend geldbedrag weggenomen.

Valkenswaard: Eenzijdig ongeval met gewonden

Zaterdagavond omstreeks 23.25 uur zijn bij een eenzijdig ongeval op de Westerhovenseweg de 25-jarige bestuurder en een 22-jarige inzittende gewond geraakt. De bestuurder moest, rijdende richting Valkenswaard, remmen voor een voor hem rijdende personenauto. Hierbij raakte hij de macht over het stuur kwijt en reed tegen een links van de weg staande boom. Door de klap werd de auto terug geslingerd, draaide tweemaal om zijn as en kwam tot stilstand tegen een eveneens links van de weg staande andere boom. De slachtoffers zijn door de brandweer uit het voertuig gehaald en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Aanhouding na vechtpartij

Een 49-jarige Eindhovenaar is zaterdagavond om 23.48 uur op de Kloosterdreef aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor in een horecagelegenheid betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij waarbij een 42-jarige vrouw met een barkruk was geslagen. Zij liep daarbij een bloedende hoofdwond op. De man is voor onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Eenzijdig ongeval onder invloed

Zondagmorgen om 02.52 uur is op de Bovenhei een 48-jarige inwoner van Veldhoven aangehouden. De man was met een bestelbusje uit de bocht gevlogen en tegen een daar staande flat aangereden. De ademanalyse mislukte waarna bij de verdachte een bloedproef is afgenomen. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 24 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De flat raakte beschadigd.

Helmond: Onder invloed

Surveillerende agenten zagen op de Europaweg een personenauto slingerend rijden. Bij controle bleek dat de 27-jarige Eindhovense bestuurder onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 2.30 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 12 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling

Op het Hosingenhof is zondagmorgen om 07.35 uur een 19-jarige inwoner van Den Haag aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor zijn 21-jarige ex vriendin te hebben mishandeld waardoor deze gewond werd aan haar gezicht. De verdachte is onder verzet aangehouden en overgebracht naar het bureau.