Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, zondag 14 maart 2004[pic]zondag 14 maart 2004       
                                                                     
Van    Monique Linthorst Homan - Buunk, GSM-nummer 06.22930037 /     
      afdeling Communicatie                                          

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Beroving

Een 32-jarige man uit Strijen is vrijdagavond, omstreeks 22:30, beroofd op de Waalkade. De man liep daar ter hoogte van het pannenkoekenhuis toen hij door een man met kracht tegen een muur werd aangeduwd. De man werd bedreigd en vervolgens werden hem zijn mobiele telefoon, geld en sierraden afhandig gemaakt. Vervolgens sprong de man op een rode scooter, waar een tweede man als bestuurder op zat. De scooter met de twee mannen reed weg in de richting van de Oude haven. De man die de 32-jarige man uit Strijen vastpakte was ongeveer 1.90 tot 2.00 meter lang en droeg een donker kleurige jas en een spijkerbroek. De bestuurder van de scooter droeg een donkerblauwe jas, een licht blauwe spijkerbroek en witte gympen. Deze had een fors postuur. De politie zoekt getuigen.


Aanhoudingen

De politie heeft zaterdagmorgen omstreeks 03:00 uur een 34-jarige Nijmegenaar aangehouden op verdenking van bedreiging en in het bezit hebben van een wapen. De man stond die nacht midden op de muntweg met een op een vuurwapen lijkend voorwerp te zwaaien in de richting van passerende burgers. De politie heeft de man diverse keren moeten aanroepen om zijn wapen te laten vallen, daarbij heeft de politie de man onderschot gehouden. Toen de man zijn wapen neerlegde kon hij in de boeien geslagen worden en is hij overgebracht naar het politiebureau. Het wapen bleek een verboden plastic imitatiewapen te zijn.
Vrijdagavond is op het Stationsplein een 40-jarige vrouw uit Nijmegen aangehouden op verdenking van vernieling. Zij wordt ervan verdacht een ruit van de toegangsdeur van het Centraal Station te hebben vernield. Getuigen hebben haar gezien en hebben de politie gebeld.
Een 26-jarige Nijmegenaar is zondagmorgen omstreeks 01:30 uur aangehouden op de Augustijnenstraat. De man had een busje pepperspray bij zich.
Een 18-jarige man uit Cuijk is aangehouden voor vernieling van een boshokje aan de Energieweg. Getuigen hadden gezien dat de man het hokje vrijdagmiddag omstreeks 14:00 vernielde door een steen door de ruit te gooien. Door verklaringen van de getuigen kon de man door de politie worden opgespoord en worden aangehouden.
Een 20-jarige man uit Wijchen en een 18-jarige man uit Nijmegen zijn zondagmorgen omstreeks 04:30 aangehouden op de Oude Graafseweg. Zij worden ervan verdacht verschillende vernielen te hebben gepleegd aan geparkeerde auto's.


Verkeersongeval en aanhouding
Een 49-jarige man uit Nijmegen is zaterdagavond aangehouden op de Marialaan. Een getuige had gezien dat de man een ongeluk had veroorzaakt op de Dikkeboomweg. Hij was tegen een verkeersbord en betonnen palen aangereden en vervolgens weer doorgereden. De getuige is de man gevolgd en daardoor kon de man door de politie worden aangehouden. De 49-jarige man had teveel alcohol genuttigd, hij blies 710 ug/l bij ademanalyse op het politiebureau.


Diefstal auto
In de nacht van vrijdag op zaterdag is vanaf de Graafseweg een witte Volkswagen Golf met kenteken GL-NX-61 gestolen. Een 24-jarige man uit Nijmegen deed aangifte.
Zaterdagavond is vanaf de Heselaan in Nijmegen een grijze BMW 328 met kenteken 79-LV-KG gestolen. Een 34-jarige man uit Oldekerk deed aangifte.
Vrijdagmorgen is vanaf de Erasmuslaan een witte Volkswagen Vento met kenteken

PB-BG-281 gestolen Een 18-jarige vrouw uit Paderborn (D) deed aangifte.


Diefstal woning
Zaterdagmiddag is ingebroken in een woning aan de 78ste Straat Tolhuis. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door een raam te forceren. De 23-jarige bewoonster mist onder andere een computer.
Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de 14de Straat Horstacker. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door een raam te forceren. Het is niet bekend of er iets is gestolen.
Vrijdag is ingebroken in een woning aan de Scherpenkampweg. Men heeft zich de toegang tot de woning verschaft door een deur te verbreken. De 37-jarige bewoonster mist onder andere een dvd-speler.
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Jacob Canisstraat. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door een ruit in te gooien. De 34-jarige bewoner mist onder andere een laptop.


District Tweestromenland
Wijchen- verkeersongeval

Een 17-jarige jongen uit Wijchen is zaterdagmorgen omstreeks 02:50 op de Randweg Noord in Wijchen aangereden door een personenauto. De jongen werd bij het oversteken naar de Holenbergseweg geschept door de auto. De bestuurder van de auto is na het ongeval doorgereden en heeft de jongen hulpeloos achtergelaten. De politie zoekt getuigen van dit ongeval en vraagt de bestuurder van de auto zich te melden. Gezien de aard van het ongeval moet de auto schade hebben opgelopen.


Malden- mishandeling

Een 52-jarige man uit Malden heeft aangifte gedaan van mishandeling Hij fietste zaterdagmiddag over het fietspad naast de Rijksweg in Malden. Hij kreeg ter hoogte van een uitrit geen voorrang van een personenauto, waardoor hij moest uitwijken. Hij vroeg vervolgens aan de bestuurder van de auto of hij hem niet had gezien. Vervolgens ontstond er een woordenwisseling en kreeg de 52-jarige een klap in zijn gezicht.


Wijchen-aanhouding

Een 27-jarige vrouw uit Nijmegen is bij haar woning aangehouden op verdenking van het tanken zonder te betalen. De vrouw zou zaterdagavond volgens getuigen getankt hebben bij een tankstation aan de Nieuweweg in Wijchen en is zonder betalen weggereden.


Groesbeek-verkeersongeval

Zaterdagmiddag heeft er in Groesbeek op de Wylerbaan een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een 53-jarige motorrijder uit Helmond en twee personenauto's. De motorrijder wilde een voor hem rijdende personenauto inhalen, bestuurd door een 28-jarige vrouw uit Ooij. Daarbij raakte hij de achterkant van de auto. Vervolgens raakte hij een tegemoet komende auto, bestuurd door een 42-jarige man uit Groesbeek. De man uit Helmond is ter observatie overgebracht naar het Radboud Ziekenhuis.


District De Waarden


Tiel-verkeersongeval

Zaterdagmiddag heeft er op Watstraat een botsing plaatsgevonden tussen twee personenauto's. De personenauto bestuurd door een 63-jarige man uit Ophemert reed achter op de auto van een 68-jarige man uit Arnhem, die moest remmen.

Culemborg-Diefstal uit woning

Van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Kattenstraat in Culemborg. Men heeft zich de toegang tot de woning verschaft door een raam open te breken. De 28-jarige bewoner mist onder andere een televisie, een videorecorder en kleding.


Geldermalsen-Diefstal auto

Vrijdag is vanaf de Genteldijk in Geldermalsen een rode Volkswagen Golf met kenteken ZG-91-HP gestolen. Een 19-jarige man uit Neerijnen deed aangifte.


Tiel-Verkeersongeval

Vrijdagavond heeft er een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een personenauto, bestuurd door een 26-jarige man uit Tiel en een bromfietster uit Zoelen. De 26-jarige man uit Tiel verleende op de kruising Laan van Westroijen Sportparklaan geen voorrang aan de vrouw uit Zoelen. Hierdoor ontstond er een aanrijding. De vrouw is overgebracht naar het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel.


Beesd-verkeersongeval

Zaterdagmiddag heeft er een verkeersongeval plaatsgevonden op de Appeldijk in Beesd. Een 43-jarige man uit Arnhem reed met vier inzittende over de Appeldijk. Door nog onbekende oorzaak reed de man van de dijk en kwam tegen een boom tot stilstand. Vier van de vijf inzittende zijn overgebracht naar het Rivierenland Ziekenhuis.


Culemborg-aanhoudingen

Een 22-jarige man uit Hei en Boeicop is zondagmorgen omstreeks 4:30 aangehouden in Culemborg. De man werd door portiers van een horecagelegenheid de toegang ontzegd. Hier was hij het niet mee eens en uitte bedreigingen in de richting van de portiers. Toen de politie hem verzocht zich te verwijderen uitte hij beledigingen in de richting van de politie en die heeft de man vervolgens aangehouden. Een 19-jarige man uit Schoonrewoerd begon zich met het incident te bemoeien en beledigde de ambtenaren in functie. Hij is vervolgens ook aangehouden.

Culemborg-diefstal uit woning
Zaterdagmorgen is ingebroken in een woning aan de Westerwal. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door een niet afgesloten deur. De deur zat niet op slot, omdat er in de woning nog bewoners waren. Echter zij waren aanwezig op een van de bovenverdiepingen. De 47-jarige bewoonster mist onder andere een cd-speler.


Culemborg-Aanhouding

De politie heeft een 32-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling. De man reisde met de trein van Utrecht naar Den Bosch en wilde zijn vervoersbewijs niet aan de conducteur, een 46-jarige man uit Utrecht, tonen. Vervolgens bedreigde hij de conducteur met de dood en sloeg hij de 46-jarige man. Vier passagiers schoten de conducteur te hulp en overmeesterde de 32-jarige man. Zij hielden de man op de grond in bedwang totdat de politie arriveerde en hij aan hen kon worden overgedragen.

Blik op veilig

Snelheidscontrole op

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rt   snelhe
                                                    id    
Beneden-LeVan          19.45 en    50     850  54   81    
euwen     Heemstraweg  21.30                              
Druten    Van          20.25 en    80     444  22   126   
          Heemstraweg  22.00                              
Dreumel   Van          16.00 en    80     1551 33   100   
          Heemstraweg  18.15                              
Winssen   Van          10.55 en    80     468  4    94    
          Heemstraweg  11.55                              
Nijmegen  Hatertseweg  07.30 en    50     4368 77   71    
                       13.15                              
Ewijk     Van          12.55 en    50     1287 161        
          Heemstraweg  15.00                              
Nijmegen  Graafseweg   12.45 en    50     1062 48   90    
                       14.30                              
Nijmegen  St.Annastraat07.30 en    50     1821 46   79    
                       12.00                              
Hedel     Blankensteijn16.30 en    50     1139 19   75    
                       18.00                              
Appeltern Noord Zuid   19.45 en    80     211  14   126   
                       20.50                              

Alcoholcontrole
In de nacht van vrijdag op zaterdag is op alcohol gecontroleerd in Culemborg op de Tunnelweg, de Stationsweg en de N320. Er zijn 837 blaastesten afgenomen, waarvan twee de promillage hoeveelheid hadden overschreden. Tevens zijn er 6 bekeuringen uitgereikt voor het niet dragen van de gordel, twee voor het rijden door roodlicht en 1 keer voor het overschrijden van de maximumsnelheid.
In de nacht van zaterdag op zondag is gecontroleerd op gebruik van alcohol in het verkeer op de Groenewoudseweg in Nijmegen. Er werden 517 blaastesten afgenomen Waarvan vier mensen de toegestane alcoholpromillage hadden overschreden.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --