Persberichten 14 maart 2004

's-Hertogenbosch 14-03-2004 - .

Politiemensen bedreigd 's-Hertogenbosch - Zaterdagavond reden twee politiemensen in een burgerauto over de Merwedelaan waar de bestuurder van een personenauto hen van achter met hoge snelheid naderde. De man bleef kort achter de auto van de politiemensen rijden (bumperkleven) en gebaarde dat zij door moesten rijden. Bij de Jacob van Maerlantstraat sloeg hij af stopte en stapte uit. Hij kwam met een honkbalknuppel in de hand naar de auto van de politiemensen, trok het portier open dreigde met de knuppel te gaan slaan. De man is vervolgens aangehouden terzake bedreiging. Hij is ingesloten.

Alcohol in het verkeer 's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten al slingerend en met hoge snelheid een bromfiets over de Zandzuigerstraat rijden. De bestuurder, een 18 jarige Bosschenaar, droeg geen helm en werd tot stoppen gedwongen. Hij verkeerde onder invloed van alcoholhoudende drank en is aangehouden. De verdachte verklaarde 12 flessen bier op te hebben. Vlijmen - In de nacht van zaterdag op zondag is op de Deken van Baarstraat een 27 jarige automobilist uit Vlijmen aangehouden omdat hij onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde.

Taxichauffeur lastig gevallen 's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie aan de Maastrichtseweg een 66 jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Tijdens een taxirit van Berlicum naar 's-Hertogenbosch trok de man aan het stuur van de taxi en dreigde de 44 jarige chauffeur met gebalde vuist te slaan. De taxibestuurder kon zijn auto ternauwernood op de weg houden en stoppen.

Diefstal bouwstenen 's-Hertogenbosch - Zaterdagmorgen is op een bouwplaats aan de Haverlij een 35-jarige inwoner van Varik aangehouden. De man had zijn vrachtauto volgeladen met bouwstenen maar kon bij het wegrijden worden tegen gehouden door de projectdirecteur van het bouwbedrijf dat daar de werkzaamheden verricht. Het bleek dat de chauffeur in opdracht handelende van een 50 jarige man uit Tiel. Ook deze man is aangehouden. Hij verklaarde de stenen te hebben gekocht van het bouwbedrijf, maar dat is volgens de projectdirecteur onjuist. De afgelopen tijd zijn er in totaal ongeveer 60.000 stenen van de bouwlokatie verdwenen. De politie stelt een nader onderzoek in. De beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

Verdacht van diefstal snorfiets 's-Hertogenbosch - Zaterdagmiddag is vanaf de Rompertpassage een bromfiets gestolen. De identiteit van de verdachte, een 26 jarige Bosschenaar, kon aan de hand van verklaringen van getuigen worden achterhaald. Hij is zondagmorgen in zijn woning in 's-Hertogenbosch aangehouden.

Harddrugs 's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag werd een 26-jarige man uit Veghel op het toilet van een horecabedrijf aan de Torenstraat betrapt met cocaïne Hij is door de beveiliging aangehouden en overgedragen aan de politie. In totaal zijn 5 wikkels met cocaïne in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling Sint Michielsgestel - In de nacht van zaterdag op zondag werd een 20 jarige vrouw uit Spijkenisse bij een onenigheid in een horecabedrijf aan de Molenbergstraat mishandeld. Toen de vrouw buiten was raakte ze even buiten zinnen en schopte en sloeg wild om zich heen. Er sneuvelden twee ruiten. De vrouw is aangehouden.

Belediging Schijndel - In de nacht van zaterdag op zondag is op de Hoofdstraat een 15 jarige jongen uit Sint Oedenrode aangehouden. Hij schold twee surveillerende agenten uit voor homo's. Bij zijn aanhouding stak er nog een kleerhanger in de kraag van zijn jas. Hij verklaarde die opzettelijk uit een restaurant aan de Boxtelseweg te hebben meegenomen.

Wildplassen, belediging en valse naam Boxtel - Agenten zag in de nacht van zaterdag op zondag dat er een 31 jarige man uit Boxtel stond te urineren tegen een pand aan de Markt. Hij gaf een valse naam op en werd aangehouden. Dat leidde tot het beledigen van de agenten. Op het politiebureau kwam de man weer bij zinnen en kon hij na zijn verhoor weer naar huis.

Rijbewijzen ingevorderd
Veghel

- In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie van een 43 jarige man uit Veghel en van een 36 jarige man uit Cuijk het rijbewijs ingevorderd. Beiden reden met hun auto door Veghel en bleken bij controle wel erg diep in het glaasje te hebben gekeken.

Dronken langs A50
Veghel

- In de nacht van zaterdag op zondag troffen agenten in de berm langs de rijksweg A50 onder Veghel een 22 jarige man uit Beek en Donk aan die amper nog kon lopen vanwege de overmatige hoeveelheid alcohol die hij op had. Hij verklaarde te voet op weg naar huis te zijn. Hij is aangehouden en na het opmaken van een proces verbaal per taxi naar huis vervoerd.

Diefstal uit woning
Uden

- Een 18 jarige inwoner van Uden is zaterdagavond aangehouden op verdenking van diefstal van een mobiele telefoon uit een woning aan het Jonkerveld. De verdachte is een bekende van de bewoners en was eerder op de dag in de woning geweest. Kort na zijn vertrek ontdekte men dat de telefoon weg was. De verdachte is op de President Kennedylaan aangehouden met de telefoon nog in zijn bezit.Bedreiging en belediging
Uden - In de nacht van zaterdag op zondag ontstond er op de Markt in Uden onenigheid tussen twee groepen personen van overwegend allochtone afkomst. Beiden groepen stonden elkaar uit te dagen. Een confrontatie kon worden voorkomen en de groepen werden door de politie gescheiden. Een 16 jarige Amsterdammer richtte zijn woede tegen de politie en werd aangehouden terzake belediging. Door enkele getuigen is gezien dat een bekende 31 jarige Udenaar een mes hanteerde en daarmee zelfs iemand had bedreigd. Een onderzoek naar deze verdachte, die nog niet kon worden aangehouden, wordt ingesteld.

Rijbewijs ingevorderd
Heesch

- Bij een verkeerscontrole, zaterdagavond gehouden langs de Rijksweg A59 in Heesch, is van een 46 jarige automobilist uit Uden het rijbewijs ingevorderd. De man bleek behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren.

Verzet bij aanhouding

Oss - Zaterdagmiddag zagen agenten op de De Achterom een hen bekende 19 jarige Ossenaar die in een electriciteitsverdeelkast zat te rommelen. Toen hij werd aangesproken verklaarde hij dat hij een beetje aan het meten was en of dat niet mocht. Hij werd aangehouden maar wilde niet mee naar het bureau. Hij verzette zich hevig onder een aanhoudende scheldkannonade aan het adres van de agenten. Hij is na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld.

Controle vrije markt
Katwijk

- Zaterdag heeft de politie in samenwerking met de Stichting Namaakbestrijding (SNB-REACT) een controle gehouden op de vrije markt aan de Korte Oijen in Katwijk. In totaal zijn bij 16 standhouders goederen in beslag genomen. Alle zaken worden civielrechtelijk afgehandeld tussen SNB-REACT, de betreffende merkhouder en de betrokken verkoper / eigenaar / standhouder.
De stichting stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de goederen waarvan is gebleken dat die nagemaakt waren. Het betreft onder meer horloges, speelgoedartikelen, kleding, sieraden en toiletartikelen.

Alcohol in het verkeer
Cuijk

- In de nacht van zaterdag op zondag is op de Galberg een 29 jarige inwoner van Cuijk aangehouden omdat hij onder invloed van alcoholhoudende drank in zijn auto reed. De blaastest duidde op een zodanig hoog alcoholgebruik dat het rijbewijs van de man is ongevorderd.
Grave - In de nacht van zaterdag op zondag is een 47 jarige vrouw uit Grave aangehouden. Zij reed, met een glaasje te veel op met haar auto over de St Elisabethstraat.