Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, 14 maart

Alkmaar 14-03-2004 - 15.30 uur

Aanhouding na belediging en bedreiging

Alkmaar, zondag 14 maart 2004.

Omstreeks 02.30 uur hield de politie op het Waagplein twee mannen uit Alkmaar aan van beiden 19 jaar. Ze waren een café uitgezet en hadden daarna de portiers mondeling beledigd en bedreigd. Ze zijn voor de nacht ingesloten en in de loop van de ochtend heengezonden. Ze ontkenden de feiten te hebben gepleegd. De politie gaat getuigen horen en stelt een nader onderzoek in.

Black-out voor dronken bromfietser

Akersloot, zondag 14 maart 2004.

Omstreeks 03.20 uur raakte een 17-jarige bromfietsbestuurder uit Alkmaar de macht over het stuur kwijt op de Boekel. Hij kwam in de berm ten val. Zijn vriend die achterop zat, een jongen uit Alkmaar (leeftijd onbekend), liep hierbij diverse kneuzingen op. De bestuurder werd aangehouden en blies aan het bureau 625 ug/l. Hij krijgt een proces-verbaal wegens het rijden met drank op.

Dronken supporter rijdt agent aan

Alkmaar, zondag 14 maart 2004.

Omstreeks 13.15 uur werd op de Sportlaan een 20-jarige automobilist uit Nieuwegein aangehouden wegens het rijden met drank op. De man is een supporter van FC Utrecht en was op weg naar de wedstrijd AZ-Utrecht. Hij reed stapvoets in de omgeving van het voetbalstadion. Omdat zijn voet van de koppeling gleed reed hij tegen het been van een overstekende man aan. Dit was toevallig een agent in burger. Deze raakte niet gewond en zag kans om de bestuurder aan te houden. De supporter blies aan het bureau 350 ug/l. Hij verklaarde dat hij op weg naar de wedstrijd 2 blikjes bier had gedronken maar had wellicht nog alcohol in zijn lichaam van de afgelopen nacht. Hij krijgt een proces-verbaal.

Auto tegen boom

Heerhugowaard, zondag 14 maart 2004.

Omstreeks 10.40 uur vond er op de Dijkweg een aanrijding met letsel plaats. Een 34-jarige automobilist uit Hensbroek reed met normale snelheid over de Dijkweg komende uit de richting van de A.C. de Graafweg. Door nog onbekende oorzaak raakte hij de macht over het stuur kwijt, ging door de berm en ramde vervolgens een lager gelegen boom rechts van de Dijkweg. De bestuurder en zijn passagier voorin, een 30-jarige man uit Zwaag, kwamen knel te zitten in de zwaar beschadigde auto. Ze werden door de brandweer bevrijd. Een derde inzittende, een 20-jarige man uit Alkmaar, kon op eigen kracht achter uit de auto stappen. De Traumaheli kon worden afbesteld. De bestuurder en de 30-jarige passagier werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. Ze zijn daar ter observatie opgenomen met mogelijk rug- of nekletsel. De bestuurder had niet gedronken.

Gestolen auto in water teruggevonden

Alkmaar, zondag 14 maart 2004.

Vanmorgen omstreeks 08.30 uur werd in het water van de Molenkade, ter hoogte van de molens, een auto aangetroffen zonder inzittenden. De brandweer was met een duikploeg ter plaatse en heeft het water afgezocht. Er werd niemand aangetroffen. Uit nader onderzoek door de politie bleek dat de auto in de afgelopen nacht is gestolen vanuit de omgeving van het NS-station in Obdam. De eigenaar van de auto is vandaar per trein naar Utrecht gegaan. Hij komt later nog aangifte doen.