Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn & omgeving, 14 maart

Hoorn 14-03-2004 - 15.45 uur

Broer beslecht ruzie met wapenstok

Hoorn, zaterdag 13 maart 2004.

Omstreeks 15.00 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen aan het vechten waren op de openbare weg de Lijster. Ter plaatse troffen agenten twee broers aan uit Hoorn van respectievelijk 18 en 17 jaar. Ze hadden ruzie gekregen waarbij er over en weer klappen vielen. De jongste broer had daarbij de oudste geslagen met een lange wapenstok. Deze raakte hierdoor tot bloedens toe gewond aan zijn hoofd, zijn hals en heup. De jongste broer werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Nadat hij een verklaring had afgelegd werd hij heengezonden. De oudste broer moest zich onder doktersbehandeling stellen. De wapenstok werd in beslag genomen en er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auto in sloot
Hauwert, zaterdag 13 maart 2004.
Omstreeks 23.00 uur kreeg de politie de melding dat er een auto met een Pools kenteken via een boom aan de Hauwert in de sloot was geraakt. De inzittende was zelf uit het voertuig gekropen. Ter plaatse werd de bestuurder aangehouden. Het ging om een man van 39 jaar, afkomstig uit Polen doch verblijvende in Zwaagdijk- Oost. De man was niet gewond maar wel stomdronken. Aan het bureau blies hij maar liefst 1030 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij krijgt een proces-verbaal.

Dronken man rijdt door op kale velg

Zwaag, zondag 14 maart 2004.

Omstreeks 00.10 uur zagen surveillerende agenten op de Westfrisiaweg een 57-jarige automobilist uit Enkhuizen rijden met een lekke rechterachterband. De band was van de velg afgelopen en de vonken kwamen onder het voertuig vandaan. De bestuurder werd aan de kant gezet en toen bleek dat hij dronken was. Aan het bureau blies hij 615 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Er wordt nog bekeken of het wegdek schade heeft opgelopen. De man krijgt een proces-verbaal.

Grote boodschap met een prijskaartje

Wervershoof, zondag 14 maart 2004.

Omstreeks 00.30 uur werd op de Hoek een dronken 16-jarige jongen uit Hoogkarspel aangehouden nadat hij op het dak van een geparkeerde auto had gepoept. Hij won hiermee een weddenschap en zou een biertje krijgen. Het was echter gezien door een portier van een horecagelegenheid die de politie inschakelde. Die hield de jongen aan wegens baldadigheid. De eigenaar van de auto werd in kennis gesteld en deed aangifte. Omdat de jongen op de willekeurig uitgekozen auto was geklommen was er deuk- en krasschade ontstaan op de motorkap en het dak. Hij werd van het bureau gehaald door zijn ouders. Hij had er spijt van en zal de schade vergoeden.

Bromfietser onder invloed

Grootebroek, zondag 14 maart 2004.

Omstreeks 01.00 uur betrapten agenten op de Industrieweg een 21-jarige bromfietser uit Bovenkarspel op het rijden met drank op. De man blies aan het bureau ruim drie maal de toegestane hoeveelheid: 680 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Dronken automobilist ramt geparkeerde auto

Hem, zondag 14 maart 2004.

Omstreeks 00.30 uur reed een stomdronken 29-jarige automobilist uit Hem tegen een geparkeerde auto op aan de Hemmerbuurt. De bestuurder had zijn voertuig niet onder controle en week uit naar de voor hem linkerzijde van de weg waar de geparkeerde auto stond. Hij reed er frontaal tegenaan. Hij blies aan het bureau 815 ug/l en zijn rijbewijs werd dan ook ingenomen. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Drankrijder

Hoorn, zondag 14 maart 2004.

Omstreeks 03.00 uur werd op de Johannes Poststraat een 24-jarige automobilist uit Hoorn betrapt op het rijden onder invloed. Aan het bureau blies hij 515 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Dubbele boete

Hoorn, zondag 14 maart 2004.

Een 34-jarige man uit Hoorn kreeg omstreeks 04.00 uur in de Proostensteeg een dubbele boete. Hij stond te urineren op straat. Toen hij hiervoor een bekeuring kreeg gaf hij een valse naam op aan de agenten. Die kregen dit in de gaten en hielden hem aan omdat het verboden is een valse naam op te geven wanneer je door de politie wordt gecontroleerd. Nadat aan het bureau zijn ware identiteit was vastgesteld werd hij heengezonden met twee bonnen op zak.

Aanhouding na bedreiging

Hoorn, zondag 14 maart 2004.

Omstreeks 05.00 uur betrapten agenten een 20-jarige automobilist uit Hoorn op de Provincialeweg op het rijden met drank op. Hij blies aan het bureau 415 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Bij de aanhouding werden ze gehinderd door een 18-jarige vriend uit Hoorn die het niet met de gang van zaken eens was. Hij werd later gecontroleerd op het bezit van drugs. Hierbij werden twee wikkels met vermoedelijk drugs in beslag genomen. Omstreeks 06.15 uur kwam de 18-jarige jongen met een aantal vrienden en zijn vader verhaal halen bij het bureau in Hoorn. Hij gedroeg zich zeer opstandig en bedreigde een agent met de dood. Hierna werd hij aangehouden en ingesloten in verband met een verder onderzoek.

Aanhouding na huiselijk geweld

Zondag 14 maart 2004.

Omstreeks 10.00 uur heeft de politie in zijn woning in Hoorn een 43-jarige man aangehouden omdat hij zijn vrouw had mishandeld. De vrouw liep hierbij een bloedneus op. Het slachtoffer heeft al vaker klappen gehad van haar man en pikt dit niet langer. Ze deed aangifte en de man is in verband met het verdere onderzoek ingesloten. De vrouw zal in contact worden gebracht met de hulpverlening.

Diefstal auto

Hoorn, zondag 14 maart 2004.

In de afgelopen nacht is er vanaf de Reiger een personenauto gestolen van het merk Rover, type 420 D, kleur blauw en voorzien van het kenteken SB-NX-08. De auto is van het bouwjaar 1997.