Politie Noord- en Oost Gelderland

REGIOPOLITIE NOORD- EN OOST- GELDERLAND
Politiedistrict NW-Veluwe

Nadere informatie:
Afd. Voorlichting, Andrea Jansen
Tel. 06-23978827

PERSBERICHTEN

13 maart 2004

Feit : Auto tegen boom
Datum/tijd : 12 maart 2004 7.45 uur
Locatie : Zuiderzeestraatweg te Doornspijk
Betrokkene (1) : 20 jarige man uit Elburg, als bestuurder van een auto Betrokkene (2) :
Omschrijving : Vrijdagmorgen reed een automobilist met zijn auto over deze straat komende uit de richting Doornspijk en gaande in de richting Nunspeet. Hij verloor de controle over zijn voertuig in een bocht even nadat hij een voor hem rijdende tractor had ingehaald. De man botste met zijn auto vervolgens tegen een rechts van de weg staade boom. De auto werd hierdoor zo zwaar beschadigd dat deze moest worden afgesleept. Niemand raakte gewond.

Feit : Gewond bij aanrijding
Datum/tijd : 12 maart 2004 13.15 uur
Locatie : Heerderweg te Epe
Betrokkene (1) : 21 jarige vrouw uit Epe, bestuurster van een personenauto Betrokkene (2) : 46 jarige man uit Heino, bestuurder van een vrachtauto Omschrijving : Vrijdagmiddag wilde be. 2 linksaf slaan.Terwijl hij stond voorgesorteerd werd hij links ingehaald door een auto welke bestuurd werd door be. 1 Hierdoor ontstond tussen beide auto's een aanrijding waarbij de vrouw uit Epe gewond raakte. Zij is met de ambulance overgebracht naar het Lucas ziekenhuis in Apeldoorn. Haar auto was dusdanig beschadigd dat deze moest worden afgesleept.

Feit : Winkeldiefstal
Datum/tijd : 13-03-04, 15.37 uur
Locatie : Supermarkt te Epe
Betrokkene (1) : 80 jarige bewoner van Epe
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Deze man had zijn boodschappen al wel afgerekend, maar wat vleeswaren niet. Die stak de man in zijn zak. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Feit : Met drank in het weiland
Datum/tijd : 13-03-04, 15.44 uur
Locatie : Donkersteeg te Putten
Betrokkene (1) : 25 jarige bewoner van Potsdam (Dld.), bestuurder van een auto
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Deze bestuurder verloor de macht over het stuur en belandde met zijn auto in het weiland. Aan de omheining van dit weiland ontstond schade. De bestuurder verkeerde onder invloed van alcohol. Zijn promillage betrof 1, 07 promille. Omdat het hier een buitenlandse bestuurder betrof werd hem door de officier van justitie direct een transactie aangeboden van ¤390, --. Voor de schade aan de omheining moest deze bestuurder ook nog zijn portemonnee trekken, alsmede voor de sleepkosten.

Feit : Prenten verkopen zonder vergunning
Datum/tijd : 13 maart 2004, 17.22 uur
Locatie : Elspeet, Doornspijk en Nunspeet
Betrokkene (1) : 34 jarige Poolse, 20 jarige Pool en een 19 jarige Pool Betrokkene (2) :
Omschrijving : Dit drietal verkocht in deze plaatsen tekeningen en dat tegen een hoge prijs. Zij spraken mensen aan en belden aan bij woningen. De verkoop zonder vergunning is niet toegestaan. De vergunning ontbrak. De tekeningen werden in beslag genomen. Het drietal werd aangehouden en voor verder onderzoek overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Feit : Politie verkeers jas aangetroffen
Datum/tijd : 13 maart 2004, 18.00 uur
Locatie : A 50 westbaan te Heerde
Betrokkene (1) : 34 jarige bewoner uit Boxtel
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Nadat zijn auto was afgesleept, omdat de bestuurder daarin op de A 50 was geslipt als gevolg van zware regenval, werd in de kofferbak van de auto een politie verkeer jas gevonden. De bestuurder verklaarde de jas eerder op de dag te hebben gekocht. Van de jas werd afstand gedaan. De politie zal die terug brengen bij haar collega, eigenaar van de jas.

Feit : Brandstichting in struik
Datum/tijd : 13 maart 2004, 19.42 uur
Locatie : Patrijsweg te Epe
Betrokkene (1) : 13 jarige jongen uit Epe
Betrokkene (2) : 15 jarige jongen uit Epe
Omschrijving : Dit tweetal werd in de kraag gevat door een aanwonende. De twee jongens hadden een oude foto, die één van hen bij zich had, in de struik geduwd en met het drijfgas uit een deodorantbus en een aansteker aangestoken, waarbij ook de struik vlam vatte. De ouders werden ingelicht. De politie neemt maatregelen tegen deze jeugdigen.

Feit : Nog niet jarig
Datum/tijd : 14 maart 2004, 04.24 uur
Locatie : Ermelo, Harderwijkerweg
Betrokkene (1) : 27 jarige bewoner van Ermelo, benadeelde Betrokkene (2) : 22 jarige bewoner van Harderwijk, verdachte

Betrokkene (3): 22 jarige bewoner van Harderwijk, verdachte

Omschrijving : De verdachten, die deel uitmaakten van een groep van vijf personen, wilden de fiets van de benadeelde meenemen. Toen dat niet werd toegestaan, werd hij geslagen en geschopt. Ook een vriend van benadeelde moest een en ander incasseren. Het letsel bleef beperkt tot pijnlijke lichaamsdelen Door de politie en de marechaussee gezamenlijk werden twee personen aangehouden en ingesloten. Een van de verdachten is deze dag goed begonnen: hij vierde zijn verjaardag. De politie onderzoekt de zaak.


---
----------------------------------------