Politie Noord- en Oost Gelderland

REGIOPOLITIE NOORD- EN OOST- GELDERLAND
Politiedistrict Apeldoorn

Nadere informatie:
Afd. Voorlichting, Andrea Jansen
Tel. 06-23978827

PERSBERICHTEN

13 maart 2004

Feit : Snelheidscontrole
Datum/tijd : 12 maart 2004
Locatie : Prins Willem-Alexanderlaan Apeldoorn
Betrokkene (1) :
Betrokkene (2) :
Omschrijving : De politie heeft tussen 08.40 en 12.10 met behulp van een radarauto controle gehouden op genoemde locatie, er passeerden 1727 voertuigen waarvan 64 bestuurders zich niet hielden aan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u. De overtreders kunnen een boete tegemoet zien.

Feit : Verboden rijrichting
Datum/tijd : 12 maart 2004
Locatie : Apeldoorn Zanderijweg-Jachtlaan
Betrokkene (1) :
Betrokkene (2) :
Omschrijving : De politie heeft tussen 16.15 en 16.45 gecontroleerd op de Zanderijweg. Weggebruikers negeerden op de Jachtlaan de verplichte rijrichting. Zij sloegen links af en reden de Zanderijweg in. Er werden 16 bekeuringen opgemaakt. De politie wijst nogmaals op het gevaar dat ontstaat bij het negeren van dit gebod.

Feit : Diefstal schoenen
Datum/tijd : 14-03-04, 13.49 uur
Locatie : Apeldoorn Hoofdstraat
Betrokkene (1) : 2 vrouwen en 1 man, inwoners van Apeldoorn Betrokkene (2) :
Omschrijving : Surveillerende politiemensen zagen het drietal een winkel binnengingen. Zij herkenden hen als verdachten van een eerdere winkeldiefstal. In een tas werd een nieuw paar gestolen schoenen aangetroffen. Het drietal werd aangehouden.

Feit : Vernieling volière en diefstal parkieten
Datum/tijd : 13-03-2004, 15.26
Locatie : Apeldoorn, Oude Beekbergerweg
Betrokkene (1) :
Betrokkene (2) :
Omschrijving : In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn Grasparkieten, Valkparkieten en een nestkast met eieren gestolen nadat de volière was opengebroken.

Feit : Diefstal uit schuur
Datum/tijd : 14-03-2004, 01.58
Locatie : Apeldoorn, Markerichtersveld
Betrokkene (1) :
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Op zondagmorgen vroeg zag een bewoner aan de Markerichtersveld, toen hij toevallig uit zijn raam keek, dat de deur van zijn schuur open stond en er twee jongens in zijn schuur waren. Hij riep naar hen, waarna zij vluchtten, met een zwarte rugtas. De bewoner stelde in de buurt een onderzoek in en trof de jongens aan, maar deze sloegen op de vlucht. Diverse weggenomen spullen werden nabij de woning terug gevonden. De politie trof het tweetal niet meer aan.

Feit : Dronken automobilist rijdt door na aanrijding Datum/tijd : 13-03-2004,17.50
Locatie : Apeldoorn, kruising Ravenweg/Hofveld
Betrokkene (1) : 32 jarige bewoner van Apeldoorn, bestuurder van een personenauto
Betrokkene (2) :
Omschrijving : De politie heeft een bestuurder van een personenauto weten aan te houden die even eerder op de kruising Ravenweg-Hofveld tegen een verkeerslicht botste en nadien doorreed. De politie trof de auto op de Kayersdijk rijdend aan. De bestuurder had de complete rijbaan nodig om vooruit te komen en reageerde in eerste instantie niet op de stoptekens van de politie. De bestuurder ervan bracht de auto uiteindelijk tot stilstand op de Wapenrustlaan. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van alcohol. Er werd tijdens de achtervolging een snelheid geklokt van 100 km per uur. Het promillage bedroeg 2,59.