Politie Noord- en Oost Gelderland

REGIOPOLITIE NOORD- EN OOST- GELDERLAND
Politiedistrict IJsselstreek

Nadere informatie:
Afd. Voorlichting, Andrea Jansen
Tel. 06-23978827

PERSBERICHTEN

13 maart 2004

Feit : Met auto in greppel
Datum/tijd : 13 maart 2004 03.41 uur
Locatie : Kwazenboschweg te Brummen
Betrokkene (1) : 34 jarige bewoner van Brummen, bestuurder van een personenauto
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Tijdens nachtelijke surveillance trof de politie in een greppel naast de rijbaan een auto aan. Naast de auto stond be. Hij bleek de bestuurder te zijn geweest van deze auto. Toen de man aan een blaastest werd onderworpen werd een bloed alcoholgehalte vastgesteld van 1,04. Een rijverbod werd opgelegd en een proces verbaal wordt opgemaakt.

Feit : Aan de fles
Datum/tijd : 13 maart 2004, 03.50 uur
Locatie : Marspoortstraat te Zutphen
Betrokkene (1) : 19 jarige bewoner van Zutphen
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Deze bewoner liep met een aangebroken fles alcohol in het centrum van Zutphen. Omdat volgens de algemene plaatselijke verordening het bij zich hebben van een geopende fles alcohol of het nuttigen van alcohol op de weg niet is toegestaan, werd hij voor dit feit bekeurd.

Feit : Verkeerscontrole
Datum/tijd : 13 maart 2004 16.12 uur
Locatie : Martinetsingel in Zutphen
Betrokkene (1) :
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Bij een verkeerscontrole op de Martinetsingel werden 8 bestuurders bekeurd, dit omdat zij de aldaar geldende geslotenverklaring negeerde.

Feit : Brandje in bos
Datum/tijd : 13 maart 2004 16.45 uur
Locatie : Flierderweg in Eefde
Betrokkene (1) :
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Het in brand steken van een houtwal leidde gisterenmiddag tot een klein bosbrandje. Een aantal coniferen met een lengte van een meter of 6 gingen in rook op. De brandweer bestreed het vuur met 6 man en 1000 liter water.

Feit: Brand
Datum/tijd: 14 maart 2.46 uur
Locatie: Troelstralaan in Zutphen
Betrokkene: 36-jarige man uit Zutphen (verdachte)
Omschrijving:
Op de eerste verdieping van een flat ontstond in een van de woningen een brand. Een buurvrouw ontdekte de brand en belde 112. De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse. Enkele bewoners van naburgige flatwoningen werden door de politie geevacueerd. De brand richtte veel schade aan in de woning zelf en ook ontstond er schade aan aangrenzende woningen. Een aantal bewoners kon na de brand niet meer terugkeren in hun woning. Niemand raakte gewond.
Op straat werd de bewoner aangetroffen van de woning waar de brand was begonnen. Hij werd aangehouden op verdenking van brandstichting.