Time : 5:20:31 PM
Date : Sunday, March 14, 2004
Sender Name: Kabinet Dirk Van Mechelen

Dag van de Technologie: 112.000 bezoekers

PERSMEDEDELING VAN DE KABINETTEN VAN BART SOMERS EN DIRK VAN MECHELEN RESP. MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING EN VLAAMS MINISTER VAN WETENSCHAP EN INNOVATIE 14 MAART 2004

Op zondag 14 maart 2004 vond overal in Vlaanderen de tweede editie van de Dag van de Technologie plaats. 156 bedrijven, onderzoeksinstellingen, universiteiten, hogescholen, wetenschappelijke instellingen, musea, enzovoort toonden door middel van 257 projecten hoe technologische ontwikkelingen en hun toepassingen overal zijn doorgedrongen in hun werkomgeving.

Met de Dag van de Technologie wil de Vlaamse regering technologieën en hun toepassingen in de kijker zetten op verschillende locaties in Vlaanderen. Vorming, kennis en expertise vormen immers een van de belangrijkste grondstoffen van Vlaanderen. De Vlaamse regering wil hierin dan ook volop investeren zodat Vlaanderen zijn plaats kan veiligstellen binnen de Europese onderzoeksruimte.

Nieuw aan deze editie was, dat op regionaal vlak Technologieparcours georganiseerd werden voor het brede publiek.

Publiekswedstrijd

Voor alle technologiebezoekers die houden van interactie lagen in elke deelnemende organisatie op de Dag van de Technologie wedstrijdformulieren ter beschikking. De wedstrijdvraag had betrekking op de door de organisatie getoonde technologie, technologische toepassing of innovatie. Wie op 14 maart het juiste antwoord in de wedstrijdurne stopte, maakt kans op een leuke prijs.

T-Kaart

Bij elke deelnemende organisatie ontving de bezoeker een T-kaart. Op die kaart vonden ze meer informatie over de organisatie die ze bezochten, de technologie die de organisatie in de kijker zette, waarom deze technologie voor die organisatie belangrijk is, wat de plaats is van die technologie in de productketen en wat de relevantie ervan is voor de klanten en voor de eindgebruikers.

112.000 bezoekers

Vlaams minister van Wetenschappen en Innovatie, Dirk Van Mechelen, is bijzonder verheugd dat Vlaanderen massaal "een beetje meer genie" geworden is. De tweede editie van de Dag van de Technologie bracht zondag dan ook 112.000 technologiezoekers op de been, met opvallend veel jongeren. Dit betekent 50% meer bezoekers dan vorig jaar. Uitschieters waren: Flanders Drive in Lommel, Nike in Laakdal, Deurganckdok in de Antwerpse haven, Sanisolar in Gavere en de winnaar van de innovatieprijs Verhaert in Kruibeke.

Minister-president Bart Somers en Vlaams minister Dirk Van Mechelen zijn dan ook tevreden dat de beoogde doelstellingen gehaald zijn. Zij willen uitdrukkelijk alle deelnemende organisaties en hun werknemers bedanken, om samen van deze Dag van de Technologie een groot succes te maken.

Persinfo:
www.dagvandetechnologie.be/pers

Philippe Heyvaert, woordvoerder van minister Van Mechelen tel. (02) 553 64 11 of 0495 / 23 16 90
e-mail: persdienst.vanmechelen@vlaanderen.be

Tom Ongena, woordvoerder van minister-president Somers tel. (02) 553 29 11
e-mail: persdienst.somers@vlaanderen.be

URL: http://www.dagvandetechnologie.be/pers