Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 14 maart 2004

* MAN GEWOND NA STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag omstreeks vijf uur raakte tijdens een steekpartij op de Keileweg een 43-jarige man uit Rotterdam gewond. Het slachtoffer had een woordenwisseling met een 38-jarige man uit Rotterdam gekregen. Tijdens de onenigheid werd de 43-jarige Rotterdammer in zijn arm gestoken. Hij werd door personeel van de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond (AZR-R) vervoerd naar het ziekenhuis. De 38-jarige verdachte werd aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het mes werd in beslag genomen.


* AUTO OP KOP
SCHIEDAM - Zaterdagmiddag omstreeks drie uur raakten tijdens een verkeersongeval op de noordbaan van de rijksweg A20 een 19-jarige automobiliste en een 16-jarige mede-inzittende (beiden uit Schiedam) gewond. De 19-jarige vrouw wilde van rijbaan wisselen, maar zag hierbij een daar rijdende auto over het hoofd. Toen ze een stuurcorrectie wilde maken, kwam de auto tegen de vangrail. Vervolgens schoot de auto terug de rijbaan op, waarna deze geraakt werd door een auto die werd bestuurd door een 37-jarige man uit 's-Gravenzande. Als gevolg van de aanrijding kwam de auto van het 19-jarige slachtoffer op z'n kop terecht. De vrouw en haar mede-passagiere werden voor nader onderzoek vervoerd door personeel van de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond (AZR-R) naar het ziekenhuis.


* INBRAAK WONING; TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield zaterdagavond omstreeks half negen aan de Indische Tuin twee mannen uit Rotterdam en Ede (20 en 28 jaar) aan. Beide mannen hadden kort daarvoor ingebroken in een flatwoning aan de Indische Tuin. Politiemensen stelden, naar aanleiding van een inbraakmelding, een onderzoek in en betrapten de inbrekers op heterdaad in de woning. Bij het zien van de politiemensen probeerden de verdachten via de galerij te vluchtten. Hierop werd een korte achtervolging ingezet, waarna het tweetal in hun kraag werd gevat. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield zaterdagmorgen op de Zaagmolenkade een alcoholcontrole. Tussen vier en negen uur moesten in totaal 338 automobilisten een blaastest afleggen, waarvan zeven automobilisten met een slok teveel op achter het stuur zaten. Tevens werden er vier processen-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, het negeren van het linksafverbod, het negeren van een rood verkeerslicht en het niet handsfree-bellen.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield zaterdagmorgen op de Statenweg en Vierhavensstraat snelheidscontroles.
Tussen half elf en half twaalf lapten op de Statenweg 80 van de in totaal 641 passerende automobilisten de 50-limiet aan hun laars. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 82 km/uur. In de Vierhavensstraat reden tussen half twaalf en kwart over twaalf 28 van de in totaal 464 passerende autobestuurders harder dan '50'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/uur.


* VERDACHTE MISHANDELING POLITIEMAN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield zaterdagavond omstreeks kwart over elf bij het politiebureau in de Prins Frederik Hendrikstraat een 17-jarige jongen uit Rotterdam aan. Hij had kort daarvoor een 34-jarige politieman mishandeld. Politiemensen hadden even daarvoor een groep jongeren aangehouden, die diverse vernielingen hadden gebracht aan auto's die stonden geparkeerd aan de Kootsekade. Hierop kwam een aantal jongeren, waaronder de verdachte, bij het politiebureau verhaal halen waarbij onder meer tegen een deur werd getrapt. De 17-jarige knaap probeerde tevens het bureau binnen te komen, maar werd door politiemensen tegengehouden. Hierop verzette de verdachte zich en sloeg enkele malen op het hoofd van de 34-jarige politieman. Hij liep onder meer een afgebroken kies en diverse zwellingen in het gezicht op. De jongen werd aangehouden en voor nader verhoor ingesloten aan het politiebureau. De andere verdachten wisten te ontkomen.