Ingezonden persbericht

Introductie ePass2000 cryptografische token

Plug-and-play PKI token met 32Kb geheugen

SAASVELD, 20040314 -- Met de introduktie van het ePass2000 token op de Nederlandse markt komt een betaalbaar cryptografisch USB-device binnen ieders bereik.


Een token buiten de computer is van groot belang voor de meest gevoelige toepassingen, zoals toegang tot bedrijfskritische systemen, encryptie van bestanden en email, VPNs en nog veel meer.

De ePass2000 ontleent haar veiligheid aan de interne engines voor core cryptografische algoritmen (RSA, MD5, SHA1). Private keys worden intern gegenereerd en zullen het token nooit verlaten. Wie dus zijn token verliest kan ook niet meer via achterdeurtjes werken, net als met een gewone sleutel. Niet dat een vinder of dief iets aan het token zelf heeft overigens - in tegenstelling tot een gewone sleutel is nog wel een PIN-code nodig om het token te kunnen gebruiken.

ePass is een compact plug-and-play cryptografische token en is een kostenbesparend alternatief voor smartcards, omdat gebruik gemaakt wordt van een standaard USB poort in plaats van een speciale smartcard-lezer. Dit token integreert een smart-card chip voor encryptie en veilige opslag van informatie. De authenticatie token ondersteunt belangrijke PKI omgevingen zonder dat enige speciale software-integratie benodigd is. De ePass2000 combineert krachtige PKI authenticatie met de opslag van digitale certificaten en private key encryptie in één sleutel.

Het bedrijf Novaris uit Saasveld introduceert de ePass2000 in de Benelux op de markt. Het partnerschap met OpenFortress Digital signatures staat garant voor een uitstekende ondersteuning voor alle mogelijke beveiligingswensen.

Meer informatie: epass.nl




Ingezonden persbericht