Ingezonden persbericht

Nieuw bestuur Benelux-Bureaus

DEN HAAG, 20040315 -- De Verenigde Raden van Bestuur van het Benelux-Merkenbureau en het Benelux-Bureau voor Tekeningen of Modellen in Den Haag hebben op 12 maart 2004 Serge Allegrezza (L)tot voorzitter benoemd voor een termijn van 3 jaar ter vervanging van Leopold Wuyts(B). Edmond Simon werd benoemd (L)tot directeur vanaf 1 december 2004 ter vervanging van Lucien Van Boxstael(B), uittredend directeur.


Serge Allegrezza is sinds 2003 directeur van de "Service central de la statistique et des études économiques"(Statec) bij het Ministerie van Economische Zaken in Luxemburg. Daarvoor stond hij aan het hoofd van de directie Industriële Eigendom en Intellectuele Rechten. In die hoedanigheid was hij Luxemburgs vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van het Europees Octrooibureau (München), het Europees Merkenbureau (Alicante) en de Benelux-Bureaus.

Edmond Simon was sinds 1994 adjunct-directeur van de Benelux-Bureas, bevoegd voor de afdeling Wetstoepassing. Zijn naam is nauw verbonden met de opstelling van een nieuw Benelux-Verdrag. Dit nieuwe verdrag draagt de benaming "Benelux-Verdrag inzake de Intellectuele Eigendom (merken, tekeningen of modellen)" en komt in de plaats van de beide Verdragen waarbij de bestaande Benelux-Bureaus zijn opgericht. Het nieuweVerdrag zal de nieuwe organisatie de middelen geven waarmee zij zich in de toekomst in de uiterst dynamische wereld van het intellectuele-eigendomsrecht verder kan ontwikkelen. Verwacht wordt dat het nieuwe Verdrag op 1 januari 2006 in werking treedt.