Politie Zeeland

Z-1880-2004 RIJBEWIJS INGEVORDERD

Van een 37-jarige Belgische automobilist is maandagmiddag het rijbewijs ingevorderd wegens rijden onder invloed van alcohol.
De man was op de Westkolkstraat in Terneuzen tegen de achterzijde van een personenauto, bestuurd door een 73-jarige man uit de gemeente Terneuzen, gereden die hierbij lichte schade opliep. Uit een afgenomen blaastest bleek dat de 37-jarige man ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Hierop werd zijn rijbewijs ingenomen en proces-verbaal opgemaakt.

O-1881-2004 BEELDAPPARATUUR WEGGENOMEN

Uit een pand aan de 's Gravenpolderseweg in Goes is afgelopen weekend een beamer weggenomen.
De weggenomen beamer heeft een waarde van een paar duizend euro. Er waren geen sporen van braak.

W-1882-2004 VLAM IN DE PAN

In een woning aan de Oranjestraat in Terneuzen is maandagmiddag rond 17.30 uur een brandje ontstaan in de keuken.
De bewoonster had na het friet bakken vermoedelijk de pan aan laten staan waarna de vlam in de pan sloeg. Het pand liep behoorlijke rook- en roetschade op.

O-1883-2004 OPENLIJKE GEWELDPLEGING

Een 15-jarige jongen uit Goes is maandagmiddag in zijn woonplaats slachtoffer geworden van openlijke geweldpleging.
De jongen fietste rond 14.30 uur t.h.v. de ophaalbrug bij de Oostsingel toen hij werd opgewacht en tegengehouden door een groepje van 7 jongens in de leeftijd van 16-/18-jaar. Eén van hen bedreigde de 15-jarige jongen, met vermoedelijk een mes, en probeerde op hem in te steken. De jongen zag kans dit te ontwijken en werd vervolgens in zijn nek geslagen waarop hij ten val kwam. Het groepje jongens vluchtte weg toen er een auto aankwam. Een paar weken geleden was tussen de 15-jarige jongen en een andere jongen een conflict ontstaan waarvan deze mishandeling vermoedelijk het gevolg is.

W-1884-2004 AMMONIAKLUCHT
Maandag rond 19.45 uur kwam er een melding binnen dat bij een verzorgingstehuis aan de Buitenruststraat in Middelburg een koelkast ammoniak had gelekt. Hierdoor hing er een sterke ammoniak lucht.
Door het verplegend personeel werden de bewoners van de desbetreffende hal naar de recreatieruimte gebracht. De brandweer was ter plaatse en hebben de lekkende koelkast verwijderd en alle kamers geventileerd.