Universiteit van Amsterdam

De unificatie van taal, beeld en muziek

Maagdenhuis op Maandag


maandag 15 maart 17.30 18.00 uur

De unificatie van taal, beeld en muziek dr. Rens Bod

Taal, muziek en beeld lijken essentieel verschillend. Toch is er ook een opvallende overeenkomst. Bij het waarnemen van talige, muzikale en visuele stimuli vindt een structureringsproces plaats dat het best kan worden omschreven als een boom met vertakkingen. Dit doet de vraag rijzen of er een onderliggend model voor perceptie bestaat dat de waargenomen structuur kan voorspellen van sensorische invoer in het algemeen, of deze nu talig, muzikaal of visueel is. In zijn voordracht zal Rens Bod deze vraag bevestigend beantwoorden.

Onder de titel Maagdenhuis op Maandag buigen topwetenschappers van de UvA en hun gasten zich over wat onlangs ontdekt, bedacht of uitgevonden is. Elke eerste maandag van de maand zijn er gesprekken onder leiding van rector magnificus prof. mr. Paul F. van der Heijden: De ronde tafel van de rector. De universiteitsprofessoren van de UvA treden de andere maandagen op als gastheer. Wekelijks verzorgen zij Kort bericht van het kennisfront.


Locatie: hal Maagdenhuis, Spui 21, Amsterdam,

Toegang vrij.

Zie voor het volledige programma: www.uva.nl

De academische plechtigheden vinden plaats in de Aula van de UvA, Singel 411, Amsterdam. Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929.