Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Uitnodiging voor de media: minister Veerman neemt rapporten over administratieve lasten en belemmerende regels in ontvangst

9 maart 2004 -

Om na te gaan hoe de ruimte voor ondernemers in de agrarische sector vergroot kan worden heeft minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een advies gevraagd over hoe de administratieve lasten met 25 procent te verminderen en onderzoek laten doen naar obstakels in de veehouderij.

Op maandag 15 maart neemt de minister het advies 'Lasten in balans' van de gemengde commissie Administratieve Lastenverlichting in ontvangst. Tevens krijgt hij door Wageningen Universiteit en Researchcentrum het rapport 'Bewegingsruimte voor ondernemers' aangeboden. Beide rapporten dragen bouwstenen aan voor een pakket maatregelen dat de minister naar verwachting volgende maand aan de Tweede Kamer zal voorleggen.

Een vertegenwoordiger van uw redactie is van harte uitgenodigd bij deze aanbieding aanwezig te zijn.

Tijd:Maandag 15 maart, 16.00 - 17.00 uur (zaal open 15.30 uur) Plaats: Recreatiezaal van het ministerie van LNV, Bezuidenhoutseweg 73, Den Haag

Administratieve lastenverlichting
Reductie van administratieve lasten is één van de speerpunten van het huidige kabinet. Minister Veerman heeft in het najaar van 2003 een gemengde commissie Administratieve Lastenverlichting ingesteld met leden uit het bedrijfsleven en van de overheid om hem te adviseren over de wijze waarop hij de administratieve lasten op de LNV-beleidsterreinen met 25 % kan verminderen. De voorzitter van de commissie, de heer Constandse, zal tijdens de bijeenkomst het rapport 'Lasten in Balans' overhandigen aan de minister.

Toekomst intensieve veehouderij
In opdracht van LNV is door Wageningen Universiteit en Researchcentrum onderzoek verricht naar belemmeringen voor de ontwikkeling van de veehouderij in Nederland. Dit onderzoek vloeide voort uit het brede debat over de intensieve veehouderij dat in de tweede helft van vorig jaar door het ministerie werd georganiseerd. Dit onderzoek stond onder leiding van de heer Den Hartog en heeft geresulteerd in het rapport 'Bewegingsruimte voor ondernemers - 10 belemmeringen in wet- en regelgeving voor de veehouderij'. Ook dit rapport wordt aan minister Veerman overhandigd. De minister zal kort reageren op beide rapporten.

Indien een vertegenwoordiger van uw redactie bij deze aanbieding aanwezig wil zijn, wordt u vriendelijk verzocht dit te melden bij Gerard Westerhof, 070-3784515, g.p.m.westerhof@dv.agro.nl.