Gemeente Almere

Werkzaamheden in Almere

De komende weken en maanden worden verschillende projecten in Almere uitgevoerd.

Rotonde Trekweg/Buitenhoutsedreef

In de nacht van maandag 15 maart op dinsdag 16 maart wordt een gedeelte van de Buitenhoutsedreef tussen 22.00 en 07.00 uur afgesloten voor al het verkeer. De afsluiting is nodig vanwege werkzaamheden aan de rotonde Trekweg/Buitenhoutsedreef.

Het gedeelte van de Buitenhoutsedreef dat wordt afgesloten, bevindt zich tussen de Trekweg en de Passiebloemweg. De werkzaamheden aan de rotonde bestaan uit het verlengen van de scheidingsbanden tussen de rijstroken en het plaatsen van reflectoren in de dreef. Een omleiding is met borden aangegeven.

Voor meer informatie over deze werkzaamheden kan op werkdagen tijdens kantooruren contact worden opgenomen met stadsdeelkantoor Buiten, Straat van Florida 10, tel. (036) 545 81 00.


****************************

Rioolherstel Staatsliedenwijk-West

Deze week is gestart met het herstel en onderhoud van de riolering in een aantal straten van een gedeelte van Staatsliedenwijk-West. Deze ingreep is nodig omdat gedeelten van het rioolstelsel verzakt zijn. Hierdoor kan het rioolwater niet meer goed worden afgevoerd waardoor verstoppingen ontstaan. De werkzaamheden duren tenminste tot eind mei.

Het gaat om grotere en kleine herstelwerkzaamheden Onder grotere wordt het opnieuw leggen of vervangen van een aantal riolen verstaan; onder kleine het uitvoeren van een locale reparatie. De werkzaamheden worden uitgevoerd op diverse plaatsen in de volgende straten: Keizerstraat, Koningstraat, Regentesseweg, Koninginneweg, Stadhouderstraat, Hertogstraat, Presidentstraat, Gouverneurstraat en Prinsenpad.

Van een aantal werkzaamheden gaan de omwonenden tijdelijk overlast ondervinden. Zo worden gedeeltes van straten afgesloten, kan doorgaand verkeer niet mogelijk zijn en zullen parkeerplaatsen buiten gebruik zijn. Woningen blijven daarentegen wel te voet bereikbaar. Er wordt naar gestreefd de overlast zoveel mogelijk te beperken wat betekent dat straten niet over de volle lengte worden opengelegd maar hooguit over 30 tot 40 meter.

Per straat worden de omwonenden vooraf per brief geïnformeerd. Hierin staat onder meer vermeld wanneer de woning niet per auto bereikbaar is. Verder wordt de betrokken bewoners gevraagd hun auto(s) zodanig te parkeren dat ze geen belemmering vormen voor een vrije doorgang van brandweer, ambulance en politie. In alle straten blijft tijdens de werkzaamheden vrije ruimte over voor deze hulpverleningsdiensten.

De werkzaamheden zullen ook tot gevolg hebben dat de huisvuilwagens van Stadsreiniging tijdelijk niet bij de opstelplaatsen van de duobakken kunnen komen. In dat geval zorgt de aannemer ervoor dat ze naar een andere plek worden gereden, daar worden geleegd en weer terug worden geplaatst op de oorspronkelijke plek. Hoewel is afgesproken om zoveel mogelijk groen te sparen, is dat niet altijd mogelijk en zullen enkele bomen moeten worden gekapt.

Het kan nodig zijn om bestaande riolen die vervangen worden, eerst schoon te maken. Bij de regenwaterriolen geeft dat nauwelijks overlast voor bewoners; bij de vuil waterriolen daarentegen kan wel enige overlast in de vorm van ontsnappend water en ontsnappende lucht (stank) ontstaan. Dit komt omdat de riolering met water onder hoge druk wordt schoongespoten. Om overlast te voorkomen, is het aan te raden om toiletten, wastafels en gootstenen dan tijdelijk af te sluiten en alle zwanenhalzen na afloop weer met water te vullen.

De betrokken bewoners worden tijdig en schriftelijk van de werkzaamheden op de hoogte gebracht. Daarnaast kan voor meer informatie op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur contact worden opgenomen met het stadsdeelkantoor Almere Stad West, Bartokweg 153, tel. (036) 523 34 00.


****************************

Rioolreiniging in Stad en in Buiten

Deze week is gestart met het schoonmaken van de riolen in een aantal wijken en straten van Almere Stad en Almere Buiten. De werkzaamheden, duren tot begin april.

Het gaat om de vuil waterriolen in Stedenwijk-Midden/Zuid in het gebied dat omsloten wordt door Stedendreef, Amsterdamweg, Weerwater en Cadzandpad (met uitzondering van bedrijventerrein Draaiersplaats). Tegelijkertijd wordt de riolering in achtereenvolgens de Landgoederenbuurt, de Eilandenbuurt en het centrum van Almere Buiten onder handen genomen.

Het schoonmaken kan voor enige overlast in de vorm van ontsnappend water en ontsnappende lucht zorgen. Dit komt omdat de riolering onder hoge druk met water wordt schoongespoten. Om overlast te voorkomen, is het aan te raden om de deksels van toiletten en andere afvoeren tijdelijk dicht te houden als de reinigingswagens van Sita in de buurt zijn. Ook is het raadzaam om daarna alle zwanenhalzen weer vol te laten lopen met water.

Voor meer informatie over deze werkzaamheden kan op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur contact worden opgenomen met stadsdeelkantoor Stad West, Bartokweg 153, tel.(036) 523 34 00 of stadsdeelkantoor Buiten, Straat van Florida 10, tel. (036) 545 81 00.