Gemeente Enschede

Minister De Graaf bezoekt Enschede; Programma staat in teken van ICT en wederopbouw Roombeek


Enschede, 10-03-2004

Minister Mr. Th. C. de Graaf (Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties) brengt op MAANDAG 15 MAART a.s. een werkbezoek aan Enschede. Het bezoek staat in het teken van de ICT-ontwikkelingen in Enschede en de wederopbouw van Roombeek. Het ministerie van BZK heeft in de vorige kabinetsperiode geld beschikbaar gesteld voor een kwalitetsimpuls voor Roombeek, waarvan een deel voor ICT-ontwikkelingen in Roombeek is bestemd.

Het werkbezoek van minister De Graaf start om 9 uur in het Balengebouw (Roombeek) aan de Schurinksweg 79. Daar krijgt de minister een demonstratie van het Digitaal Loket en een toelichting op de ICT-ontwikkelingen in Enschede. Vervolgens is er in het kader van het beleidsprogramma Zorg en Technologie van de gemeente Enschede een presentatie 'diagnose op afstand' waarbij een arts van het (nationaal) revalidatiecentrum Het Roessingh op afstand (dus met gebruik van ICT-middelen) een diagnose op een echte patient uitvoert.

Daarna volgt een rondleiding door Roombeek, waarbij de inmiddels opgeleverde woningen worden bekeken; tevens is er in het gebied een demonstratie van Casanet. Casanet is een intiatief van de gemeente en de woningbouwcorporaties Domijn en De Woonplaats om een breedbandnetwerk in Roombeek aan te leggen voor televisie, telefoon en internet (mede met behulp van de rijjksgelden voor de kwaliteitsimpuls).

Na de terugkomst in het Balengebouw volgt een (besloten) bestuurlijk overleg. Het werkbezoek wordt afgesloten na de lunch, om circa 12.45 uur.

Burgemeester J.H.H. Mans en de wethouders E. Helder (o.a..Economische Zaken), R.W. Bleker (o.a. wederopbouw Roombeek) en J. Hassink (o.a. ICT en grote stedenbeleid) zullen de minister en zijn gezelschap vergezellen.

---

Gepubliceerd op 10-03-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar

[s?persberichten.MinisterDeGraafbezoektEnschedeProgrammastaatintekenva nICTenwederopbouwRoombeek]