RTV West

Ron Davids presenteert ochtendshow op 89.3 Radio West

11 maart 2004

Met ingang van maandag 15 maart presenteert Ron Davids het ochtendprogramma van 89.3 Radio West. De enthousiaste radiomaker volgt Ben Zwaan op die afgelopen vrijdag bijna geruisloos afscheid nam van luisteraars en collegas.

Ron Davids presenteert vanaf maandag 15 maart de goedbeluisterde radioshow tussen 09.00 en 12.00 uur op 89.3 Radio West. Een prijsvraag onder de luisteraars moet het programma aan een nieuwe naam helpen, tot die tijd blijft de titel verwijzen naar oud-presentator Ben Zwaan. Met zijn enthousiaste persoonlijkheid zal Davids weliswaar een duidelijk stempel op het programma zetten, toch blijft het programmaformat hetzelfde: een gezellig programma met goede muziek en verrassende gasten. Populaire onderdelen als de Thuismarkt, het Wie Weet Wat West Weggeeft-spel en de Ouwe Joekel blijven zolang de luisteraars het leuk vinden.

Radiocarrière
Ron is een echt radiodier. Als jongetje van 9 was hij al in de weer in zn eigen radiostudiootje met een platenspeler, een microfoon en de singletjes van zn moeder. Later begon hij met wat vrienden de drive-inshow Flashback. De radiocarrière van Davids startte toen hij zich als puber, net als zijn voorganger Ben Zwaan, aanmeldde bij de Haagse ziekenomroep RANO. Ron leerde er de geheimen van de mengtafel kennen. Zijn stem was voor het eerst te horen in de cd-show op de lokale zender Lokatel. Ron vertelt: "Ik moest niet alleen mn eigen cds meenemen, maar ook mijn cd-speler moest mee naar de studio. Ik draaide vooral lekkere popsongs van Sting en U2, dat soort werk". Stadsradio Rotterdam gaf Ron de kans een dagelijks programma te presenteren. Het werd de Wekservice, elke morgen van 6 tot 9 uur. "Een heerlijke tijd, maar wel druk omdat ik ondertussen ook verantwoordelijk was voor de verkoop van reclamezendtijd." En tussen de bedrijven door was Ron dan ook nog te horen als diskjockey van het Nederlandstalige station Holland FM.

Onvervangbaar
Ron heeft niet alleen veel radio gemaakt, hij heeft er ook veel over gepraat als verkoper van radio- en televisiereclame. Dat was ook zijn functie bij 89.3 Radio West voordat hij werd gevraagd voor de ochtendshow van 9 tot 12 uur. Hij volgt daarbij Ben Zwaan op, die vertrekt om te gaan genieten van het zogenaamde prepensioen. Dat moet toch moeilijk zijn om zon bekende en geliefde presentator te vervangen? Ron zegt daarop stellig: Ben Zwaan is niet te vervangen. Dat wil ik ook niet. Ben is Ben en ik ben Ron. We houden in het programma de goede dingen van Ben, absoluut, maar het zal toch net wat anders klinken. Ik hoop daarmee de fans van Zwaan vast te houden en wie weet, winnen we er ook nog wat nieuwe luisteraars bij.

Vanaf 15 maart is Ron Davids te beluisteren, elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur. Met goede muziek, leuke spelletjes, verrassende gasten...luister zelf maar.