Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

http://www.minbzk.nl

MINBZK: Externe optredens ministers Remkes en De Graaf

Externe optredens ministers Remkes (BZK) en De Graaf (BVK) Week 12 (15 t/m 21 maart)

Minister Remkes

Donderdag 18 maart
15.00 uur: Algemeen overleg over ICT bij de politie. Locatie: Tweede Kamer.

Minister De Graaf

Maandag 15 maart
Werkbezoek Enschede en Almelo.

Enschede
Het werkbezoek aan Enschede staat in het teken van de ICT-ontwikkelingen in Enschedé en de wederopbouw van de wijk Roombeek. In de vorige kabinetsperiode heeft het ministerie van BZK geld beschikbaar gesteld voor een kwaliteitsimpuls voor Roombeek, waarvan een deel voor ICT-ontwikkelingen is bestemd.

12.30 uur: informele ontmoeting met de pers.
Locatie: Balengebouw, Schurinksweg 97 in Enschede.

Werkbezoek Almelo
Het werkbezoek aan Almelo staat in het teken van zorg, welzijn en jeugdbeleid. De minister maakt kennis met het Zorgloket Almelo. Het Zorgloket wordt gezien als een koploper in efficiënte dienstverlening van de overheid aan de burger en biedt burgers één centraal loket voor het aanvragen van zorgvoorzieningen. Het Zorgloket Almelo is een voorbeeldproject met landelijke uitstraling. De wijk Sluitersveld wordt bezocht. Sluitersveld is een typische herstructureringswijk. Het werkbezoek wordt afgesloten met het in gebruik nemen van een jongerenbus. De jongerenbus is een initiatief van bewoners en gemeente voor jongeren uit achterstandswijken. De bus is bedoeld om voor kinderen van de basisschoolleeftijd en jongeren uit achterstandswijken de mogelijkheid te bieden op een goedkope manier schoolreisjes, excursies, jeugdkampen en zomerwerkweken te kunnen organiseren. Minister De Graaf zal de openingshandeling verrichten. 17.15 uur: informele ontmoeting met de pers.
Locatie: De Smorre, W.M. Dudokpad 1 in Almelo.

Dinsdag 16 maart
Sigma Congres 2004

Het Sigma Congres heeft tot doel duidelijk te krijgen hoe binnenstedelijke vernieuwing effectief aangepakt kan worden door verbetering in de samenwerking tussen betrokken partijen. 16.30 uur: de minister sluit het congres af met zijn visie op een daadkrachtige aanpak van de stedelijke vernieuwing. Locatie: Amsterdam Convention Factory, Czaar Peterstraat 213 in Amsterdam.

Noot voor de redactie,