Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht 15-03-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Openlijke geweldpleging
IJSSELSTEIN In de nacht van zaterdag op zondag heeft een openlijke geweldpleging plaatsgevonden op de Kasteellaan.

Omstreeks 05.00 uur liepen een 23-jarige en een 25-jarige man uit IJsselstein over de Kasteellaan in de richting van de Touwlaan. Net over de brug werden ze ingesloten door een groep van ongeveer acht jongens tussen de 16 en 20 jaar oud. De 25-jarige man werd de struiken ingeduwd en vastgehouden. Eén van de verdachten eiste geld, waarna de 23-jarige man werd gestompt en geslagen. Nadat het slachtoffer verschillende malen werd gestompt, kon hij en zijn vriend zich losrukken en wegrennen.

Signalement van enkele verdachten:
Verdachte 1: Jongeman tussen de 16 en 19 jaar oud, (zeer) tenger postuur met lengte tussen 1.75 m. en 1.80 m. donkerbruin krullend haar en een pokdalig gezicht. Hij droeg een donkerbruine ribjas met witte bontkraag, een lichtblauwe spijkerbroek met witte strepen/vlekken en zwarte schoenen.
Verdachte 2: Jongeman met getinte huidskleur, tussen de 16 en 20 jaar oud en lengte tussen 1.80 m. en 1.90 m. normaal postuur, hij droeg een zwart petje met een witte streep en een donker bomberjack. Verdachte 3: Man met getinte huidskleur en normaal postuur. Zwart kort haar, hij droeg een donker t-shirt met wit motief.

De politie vraagt getuige(n) contact op te nemen met politiedistrict Lekstroom: 0900-88 44.

Openbare geweldpleging
NIEUWEGEIN Op zondagmiddag heeft een openlijke geweldpleging plaatsgevonden op de Passage. Omstreeks 16.30 uur waren een 16-jarige jongen uit Nieuwegein en zijn 12-jarige broertje en 12-jarige vriendje, ook beiden uit Nieuwegein, aan het voetballen op City Plaza. Daar kregen zij een woordenwisseling met twee jongens, waarna de 16-jarige jongen op zijn gezicht werd geslagen. Hij is voor onderzoek naar de huisarts geweest.

Het signalement van de verdachten is als volgt: Jongen 1: Jongen met getinte huidskleur, tussen de 16 en 18 jaar oud, lengte ong. 1.85 m. en een tenger postuur. Zwart haar met een kuif. Hij droeg een zwarte jas en had een rode tas bij zich. Jongen 2: Jongen met getinte huidskleur, lengte ong. 1.80 m. en een stevig postuur.

De politie vraagt getuige(n) contact op te nemen met het politiedistrict Lekstroom: 0900-88 44.

Mishandeling
VIANEN Op zondagochtend heeft een mishandeling plaatsgevonden op de Prins Bernhardstraat. Omstreeks 06.10 uur liepen een 19-jarige man uit Vianen samen met zijn 16-jarige vriend uit Vianen en een neef van de 16-jarige jongen (gegevens onbekend) over de Prins Bernhardstraat. Daar begon de 16-jarige jongen de 19-jarige man om onbekend reden te slaan. De neef trok de 16-jarige jongen van de man af, waarna het slachtoffer weg kon rennen. Hierna deed hij aangifte bij de politie. De 16-jarige jongen is aangehouden voor mishandeling. De 19-jarige man is met aangezichtsletsel naar het ziekenhuis gebracht.