Ministerie van Defensie


---


---

Weekend sportuitslagen

15-3-2004 10:04:00

Floretschermster Indra Angad-Gaur, eerste luitenant bij de Koninklijke Luchtmacht, is er bij de wereldbekerwedstrijd in Athene (13 en 14 maart) niet in geslaagd een Olympische nominatie af te dwingen. NOC*NSF verlangt een top acht positie op een van de zeven wereldbekerwedstrijden. Athene was de zesde kans. Over twee weken in Sint Petersburg, op 27 en 28 maart, wacht de tienvoudig Nederlands kampioene haar laatste kans.

Ruim honderd floretschermsters gaven acte de presence bij de wereldbekerwedstrijd in Athene. Zaterdag wist Angad-Gaur alle vijf partijen met winst af te sluiten, waardoor ze zich verzekerde van een plek bij de 64 vrouwen, die zondag voor de prijzen schermden. In haar eerste partij trof ze de Chinese Liu. Die won nipt met 15-13 en voor Angad-Gaur zat het erop.

Militaire judoka's
Judoka's Deborah Gravenstijn, Danielle Vriezema en Dennis Meijer zijn er dit weekend evenmin in geslaagd hun kansen op Olympische kwalificatie te verbeteren. In Warschau verloor Gravenstijn, eerste luitenant bij de Koninklijke Luchtmacht, haar eerste partij in de gewichtsklasse onder 57 kg en lag er meteen uit. Vriezema, eerste luitenant bij de Koninklijke Landmacht won weliswaar haar eerste partij, maar vloog er na de volgende uit. En in Praag verging het luitenant-ter-zee 3de klasse Meijer niet beter. Na een vrijloting dolf hij in de tweede ronde het onderspit tegen de Tjech Muzik.

Gravenstijn heeft zich door het brons bij de wereldkampioenschappen vorig jaar voor de Internationale Judo Federatie al gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. Vriezema moet zich op de Europese ranglijst bij de beste vijf scharen wil Athene in zicht komen, en Meijer bij de beste negen.