PERSBERICHT - 2004-03-15

Thika Travel organiseert nog twee Nederlandstaloge cruises

Succesreis naar Antarctica krijgt een dubbel vervolg

De succesvolle Nederlandstalige expeditiecruise, die touroperator Thika Travel begin dit jaar ter gelegenheid van haar 15 jarig jubileum naar Antarctica organiseerde, krijgt een dubbel vervolg. Begin januari 2006 wordt de cruise herhaald, enkele maanden eerder in augustus 2005- voorafgegaan door een cruise naar Spitsbergen. Eveneens volledig Nederlandstalig en met dezelfde toegewijde top-bemanning.

Eind januari 2004 organiseerde specialistisch touroperator Thika Travel ter gelegenheid van haar 15 jarig jubileum een bijzondere reis: de eerste volledig Nederlandstalige Antarctica expeditiecruise. Daartoe had Thika Travel een van de Russische ijsversterkte schepen afgehuurd. Met het eigen Nederlandstalige top-expeditieteam, bestaande uit:

de ervaren expeditieleider Rinie van Meurs (meer dan 125 expeditiecruises op zijn naam) de Vlaamse hoogleraar polaire biologie Louis Beyens, specialist in de natuurvormen van de poolgebieden, die meermalen Sptisbergen, Groenland en andere poolgebieden per ski en te voet heeft doorkruist en de Vlaamse Antarctica held Dixie Dansercoer (foto), die samen met Alain Hubert de eerste volledige oversteek heeft gemaakt van het zevende continent, op skis en met zeilkracht.

Deze mannen staan borg voor een ongeëvenaarde serie lezingen en spontane verhalen van hun avonturen, ter voorbereiding van het echte werk: de landingen op het vaste land van Antarctica en de eilanden voor de kust van het Antarctisch Schiereiland en de vele zodiac vaarten tussen huizenhoge ijsbergen en spelende walvissen.

De jubileumreis was binnen 6 weken volgeboekt, met een groot deel bestaande klanten van Thika Travel uit Nederland en Vlaanderen, aangevuld met nieuwe Vlaamse en Nederlandse klanten. De reis zelf was een overdonderend succes, waaruit spontaan een volledig Nederlandstalige expeditiecruise naar Spitsbergen, met hetzelfde schip en hetzelfde expeditieteam ontstond.

Deze cruise wordt in augustus 2005 gehouden en zal wederom een bijzonder karakter krijgen: met heel veel landingen op plaatsen met grote historische waarde uit het tijdperk van Willem Barendsz en de walvisvaart, aangevuld met een optimale wildbeleving met o.a. ijsberen, walrussen, rendieren en de vele polaire vogelsoorten.

Voor diegenen, die Thika Travel moest teleurstellen omdat het schip volgeboekt was, en de vele geïnteresseerden voor een zon speciale Antarctica expeditiecruise, wordt een tweede volledig Nederlandstalige reis gepland in eind januari 2006. Ook nu weer op basis van dezelfde succesformule en onder leiding van hetzelfde expeditieteam en met vele extras.

In de voorinschrijving zijn al 37 namen genoteerd en het maximum aantal deelnemers ligt op 47. Bent u geïnteresseerd, surf dan naar de homepage van www.thikatravel.com en lees het verslag van de eerste Nederlandstalige expeditiecruise of neem vlug een optie bij de kantoren van Thika Travel in Kockengen (NL) of in Berchem/Antwerpen. Op de website vindt u alle gegevens.

Daar Thika Travel van huis uit zich volledig toelegt op reizen op maat, kunt u uw Antarctica expeditiecruise natuurlijk uitstekend verlengen met een individuele rondreis door Argentinië, Chili en/of Brazilië.

Kunt u niet wachten tot 2006, dan biedt Thika een breed palet aan expditiecruises naar Antarctica, zij het Engelstalige, aan in haar reguliere programma.