Gemeente Wormerland


Gemeente Wormerland handhaaft

Vele malen wordt de gemeente gevraagd om op te treden tegen het vervuilen van slootkanten door bootjeswrakken en parkeerterreinen door autowrakken.

Bootjes en bootwrakken
Voor wat betreft de bootjes hebben wij als gemeente reeds jaren het beleid dat de pleziervaartuigjes s zomers aan de kant in de sloten mogen worden gelegd, al dan niet aan een klein steigertje, zodat onbelemmerde doorgang mogelijk blijft. In de wintermaanden mogen de bootjes op de walkant worden gelegd. Ook het waterschap, de beheerder van de sloten in Wormerland, heeft hiertegen geen bezwaren. In maart/april wordt de burgers weer verzocht hun boten te water te laten, zodat de walkanten weer gemaaid kunnen worden. De laatste jaren komen we echter al meer tegen dat bootjes het gehele jaar onbeheerd op de kant blijven liggen en gaan ze, mede omdat er geen onderhoud wordt gepleegd, daardoor achteruit. Het worden wrakken. Tot voor kort kon de gemeente daar moeilijk tegen optreden. Inmiddels heeft de gemeenteraad van Wormerland een Wegsleepregeling aangenomen, die ook van toepassing is verklaard op de Algemene Plaatselijke Verordening. Binnenkort kunnen dan ook ongewenste situaties worden aangepakt. De wrakken zullen worden weggesleept en de eigenaar kan zich dan vervoegen bij takelbedrijf Hoogwout Zaandam, om na voldoening van de wegsleepkosten, zijn bezit weer in ontvangst te nemen. Mocht de eigenaar niet komen opdagen, dan wordt het wrak vernietigd op het moment dat de opbrengst van het wrak niet hoger meer is dan de te innen wegsleep- en opslagkosten.

(Vouw-)caravans
Ingevolge de Algemene Plaatselijke Verordening, welke verordening ook op internet www.wormerland.nl staat vermeld, mogen caravans, waaronder vouwcaravans, drie maal vierentwintig uur aan de openbare weg worden gestald. Daarna dienen zij verwijderd te zijn. Indien de eigenaars van deze caravans niet meer traceerbaar zijn, met andere woorden indien er geen kenteken meer op aanwezig is, zullen de caravans worden weggesleept. De eigenaar kan dan zijn bezit na voldoening van de wegsleepkosten weer in ontvangst nemen. Mocht de eigenaar niet komen opdagen, dan wordt het wrak vernietigd op het moment dat de opbrengst van het wrak niet hoger meer is dan de te innen wegsleep- en opslagkosten.

Klachten
In de afgelopen jaren zijn er door de inwoners van Wormerland reeds vele klachten geuit aan het adres van de gemeente. Nu is het niet zo dat al deze klachten binnenkort verholpen zullen zijn, maar de Wegsleepverordening kan hierin wel een positieve bijdrage leveren.

Burger let op uw zaak
Indien u dus uw bezit wilt behouden, dan dient u er ook die aandacht aan te besteden die uw bezit nodig heeft. Bootjes en caravans in de winterstalling dus.