Gemeente Eemnes

wethouders van Eemnes d.d. 9 maart 2004 (voorstellen zijn besproken op 7 maart 2004 )
PORTEFEUILLE BURGEMEESTER Onderwerp Besluit
Regionaal Bedrijfsplan 2004.
Op 3 november jl. heeft het Regionaal College het regionaal bedrijfsplan 2004 vastgesteld. Het regionaal bedrijfsplan bestaat uit een regionaal beleidsplan 2004, de begroting 2004 en meerjarenraming 2005-2007 en een formatie- en organisatieplan 2004.

V.k.a. aan de commissie BSM en ter kennisgeving aan de raad.

Ambulancezorg.
In commissie BSM zijn vragen gesteld over het raadsvoorstel inzake gemeenschappelijke regeling GHOR/CPA regio Utrecht. De reactie hierop is inmiddels voorbereid.

Presidium voorstellen te kiezen voor procedure:
- Aanvullend info verstrekken aan commissie BSM (met mondelinge toelichting).

- Vervolgens voorstel aan raad.

Budget bijzondere bijstand en minimabeleid 2004/SoZaHEB. De bij de Novembercirculaire 2003 beschikbaar gestelde middelen ad 17.000 voor bijzondere bijstand in 2004 daadwerkelijk inzetten voor bijzondere bijstand.

Het eenmalige voordeel voor 2004 ad 17.000 middels de Voorjaarsnota beschikbaar stellen voor het budget bijzondere bijstand en minimabeleid; uit te voeren door SoZaHEB.

Plan van aanpak Veiligheidsregio Utrecht.
Op 3 december 2003 hebben de besturen van de BRUL, GHOR en PRU ingestemd met het plan van aanpak voor de vorming van de Veiligheidsregio Utrecht. Er is een projectorganisatie onderverdeeld in werkgroepen ingericht die de vorming van de veiligheidsregio gaat begeleiden De heer Gerard Krijnen (BRUL) licht voor de Commissie BSM het plan van aanpak toe.

V.k.a. en t.k.a. aan de commissie BSM.
Opheldering vragen over financiële en personele consequenties.

Aanbieding Visiedocument GHOR regio Utrecht.
In het Visiedocument GHOR staat beschreven in hoeverre de GHOR regio voldoet aan haar wettelijke taken. Het bestuur GHOR/CPA concludeert op basis hiervan dat groei van de organisatie noodzakelijk is. Dit zal resulteren in een kostenstijging per inwoner in 2005 e.v.

Aan de raad voorleggen bij ingekomen stukken. College gaat in principe akkoord, maar wel moet worden nagegaan welke randvoorwaarden of financiële kaders tevoren zijn bepaald, voordat het rapport (mono disciplinair) is opgesteld.
Luteijn aanpak regionale mobiliteits- en bereikbaarheidsproblematiek Eemland.
De 1e fase van de Luteijn aanpak is thans gereed. Op 23 maart a.s. zal hierover een regionale bijeenkomst worden belegd in Amersfoort voor de betreffende raadscommissies van alle Eemlandgemeenten.
* Akkoord met rapportage van de 1e fase van de Luteijnaanpak in Eemland "Beweging door samenwerking".

* Kennisnemen van de regionale informatiebijeenkomst op 23 maart a.s.

Bezwaarschrift van de heer G.P.M. S. en de familie A.G. de G. tegen verlening bouwvergunning dubbel schuurtje op een perceel aan de Goyergracht Noord aan W.H.L. K.. De commissie bb heeft op 16 februari jl. advies uitgebracht.

Conform advies commissie bezwaarschriften:
het bestreden besluit handhaven.

Uitspraak Raad van State.
Betrokkene wil een veestalling bouwen. Er is geweigerd bouwvergunning en vrijstelling te verlenen. Betrokkene heeft hoger beroep ingesteld. De Raad van State heeft het hoger beroep ongegrond verklaard, de uitspraak van de rechtbank is bevestigd.

Brief namens de heer Van de K., betreffende planschade. De brief is gericht aan de raad. U wordt verzocht in te stemmen met de antwoordbrief.

1. Akkoord met antwoordbrief.

2. Brief aan de raad voorleggen.

Welstandsnota.
Bügel Hajema heeft in overleg met de sector, de PUWC, in de voorfase met de gemeenten de Bilt en Baarn alsmede met een klankbordgroep van deskundigen een concept welstandsnota opgesteld. De nota moet vóór 1 juli van dit jaar door de gemeenteraad worden vastgesteld.
1. Akkoord met de concept welstandsnota en concept commissievoorstel
2. Agenderen voor commissie WRM van maart. Vrijstelling paardenstal R. (Wakkerendijk).
De heer R. kan niet instemmen met beschreven voorwaarden. Het is een collegebevoegdheid om de vrijstelling (ex artikel 19, lid 1 WRO) te weigeren.
Vrijstelling ex artikel 19, lid 1 WRO voor bouwaanvraag 2003-0136 weigeren.
Concept bestemmingsplan Golfbaan en omgeving.
Het concept bestemmingsplan is gereed en kan ter inzage worden gelegd. Het is wenselijk om het concept plan in de commissie WRM te bespreken.
1. Akkoord met concept bestemmingsplan.

2. Concept bestemmingsplan bespreken in commissie WRM. Vrijstelling kapsalon Patrijzenhof.
Mevrouw M.W.J. B.-K. verzoekt om toestemming om een kapsalon te vestigen in haar woning aan de Patrijzenhof.
Vrijstelling weigeren.

PORTEFEUILLE WETHOUDER J.M.G. AARSEN-WOLTERS
Woonzorgzone.
Ten behoeve van de opstart van planuitwerking is het noodzakelijk op dit moment enkele uitgangspunten te formuleren ten behoeve van een volumestudie en start onderhandelingen met SCW.

Akkoord met de aangegeven uitgangspunten ten aanzien van de combinatie 40 zorgwoningen met daarenboven 8 wooneenheden voor mensen met NAH, alsmede ten aanzien van een samenwerkingsovereenkomst en een volumestudie.

WVG-verordening 2004.
Binnen het Gewest Eemland is in een ambtelijke projectgroep gewerkt aan een regionaal afgestemde verordening WVG 2004, met daarbij het verstrekkingenboek WVG.

1. Akkoord met de nieuwe verordening WVG 2004 en het verstrekkingenboek.

2. De verordening ter goedkeuring voorleggen aan de raad.
3. Eventuele financiële consequenties meenemen in de najaarsnota.

Woonzorgzone.
Naar aanleiding van de besluitvorming over de wijziging van de locatie is ook het convenant daarop aangepast. Door de stuurgroep is het gewijzigde convenant inmiddels geaccordeerd.

Met het gewijzigde convenant wordt ingestemd.
Na ondertekening daarvan door partijen het convenant ter kennis brengen van commissie BSM.

Contract regiotaxi.
De provincie heeft de Eemlandgemeenten verzocht het contract met de regiotaxi niet te verlengen, maar over te gaan tot het vervroegd opnieuw aanbesteden van een nieuw contract samen met de overgebleven ex BRU gemeenten Verwacht wordt dat het systeem daardoor voor de Eemlandgemeenten duurder zal worden, terwijl dit geen garantie biedt op betere kwaliteit. Op 4 maart moet de bestuurscommissie hierover een standpunt innemen.

Te besluiten het huidige contract van de regiotaxi te verlengen.