Politie Drenthe

Maandagochtend 15-03-04

Assen 15-03-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Politie onderzoekt woninginbraak
RODEN - Zondagavond kreeg de politie een melding van een woninginbraak aan het wethouder Deodatusplantsoen. Het onderzoek dat meteen startte heeft nog geen resultaat gehad. De 64-jarige bewoner, die tegen 20.45 uur weer thuiskwam, bemerkte de inbraak in zijn woning op dat moment. Hij heeft de woning tegen 18.30 uur verlaten. De dader, die de woning binnenkwam door de achterdeur open te breken, heeft geld en sieraden meegenomen.

Snelkraak mislukt na alarmering
ASSEN - Zondagavond om 23.15 uur kreeg de politie een alarmmelding van een inbraak in een bedrijf aan de Industrieweg. Ter plaatse bleken de daders al gevlucht. De toegangsdeur was opengebroken; er is zoals het nu lijkt niets meegenomen. Mogelijk hebben de daders door de alarmering onvoldoende tijd gehad om iets weg te nemen. Bij de inbraak zijn sporen veilig gesteld die nader worden onderzocht.

Brandend bankstel op de stoep
ASSEN - Zondagmiddag stond een brandend bankstel op de stoep van de Rembrandtlaan. Een beetje vreemde melding maar het bleek wel te kloppen. De brandweer bluste de brand.

Auto in brand
HOOGEVEEN - Zondagavond even voor middernacht is brand ontstaan in een personenauto in de Van Laarstraat. De brandweer heeft de brand snel geblust. Vermoedelijk is er spraken van brandstichting. De politie trekt enkele tips na die naar aanleiding van deze melding zijn binnengekomen.

Hulp bij woningbrand
VRIES - Zondagavond tegen twaalf uur kreeg de meldkamer een brandmelding van een woning in de Boerhoorn. Er zouden nog bewoners binnen zitten. De brand, die beperkt bleef tot een slaapkamer op de bovenverdieping, werd snel door de brandweer gecontroleerd. Twee bewoners, een 48-jarige vrouw en haar 16-jarige dochter, zijn met hulp van agenten via de dakgoot uit de woning gehaald. De mogelijke oorzaak is een infrarood lamp waardoor een knuffel in brand is geraakt.

Jongeren aangehouden na overlast
NIEUW AMSTERDAM - Zondagavond zijn twee 18-jarige jongens uit deze plaats aangehouden nadat ze vernielingen hadden gepleegd. Bij hun aanhoudingen verzetten ze zich hevig waardoor geweld moest worden toegepast. De omgeving van de Karel Palmstraat en de bibliotheek lag bezaaid met kapot gegooide bierflessen. Van de bibliotheek zijn enkele ramen gesneuveld. De twee aangehouden knapen zijn ingesloten voor een nader onderzoek.

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 16.30 uur. Tel 0592 361127 of 06 22662875. Info@politie-drenthe.nl