Gemeente Lisse

15-03-2004 Drie minuten stilte om 12.00 uur

Nederland herdenkt vandaag (maandag 15/3) de slachtoffers van de bomaanslagen in Madrid. Om 12.00 uur wordt drie minuten stilte in acht genomen.

Vanaf 12.00 uur staan ook de treinen drie minuten stil. Schiphol, de KLM en de luchtverkeersleiding doen ook mee aan de drie minuten stilte. Op rijksgebouwen - waaronder dus ook ons gemeentehuis - hangt de vlag halfstok. De medewerkers van het gemeentehuis in Lisse zijn om 12 uur 3 minuten stil.

De steunbetuiging aan het Spaanse volk volgt op een oproep van de Europese Unie om maandag stil te staan bij de gevolgen van de terreuraanslagen van afgelopen donderdag. en in solidariteit met de Spaanse bevolking.

Kort voor 12.00 uur is in alle ruimtes van Schiphol een omroepbericht te horen, waarin de luchthaven de herdenking aankondigt. Alle afdelingen doen mee. De herdenking bij de NS heeft ook door het hele bedrijf plaats. Alle medewerkers op kantoren, stations, werkplaatsen of op de trein wordt gevraagd mee te doen. Op de treinenloop heeft de stilstand weinig invloed, aldus de NS. Op de weg rijdt het verkeer in principe door wegens de verkeersveiligheid. De bussen van Connexxion worden om deze reden dan ook niet stilgezet.

Een kabinetsdelegatie legt maandagochtend een krans bij de residentie van de Spaanse ambassadeur in Den Haag. Aansluitend zal om 12.00 uur drie minuten stilte in acht worden genomen.