Politie Amsterdam-Amstelland

Grote alcoholcontrole
15-3-2004. Vrijdagavond en -nacht vond een grote alcoholcontrole plaats in het kader van een provinciale actie. Wijkteams uit Amsterdam Zuidoost, -Oost, -West en de binnenstad deden mee. Er werden 5655 automobilisten op vijftien locaties gecontroleerd. 56 daarvan hadden teveel gedronken, acht moesten er zelfs hun rijbewijs inleveren.

Bij de actie werden 145 politiemensen ingezet. Er werden tientallen bekeuringen uitgeschreven. Het merendeel voor het niet dragen van de autogordel en het niet bij zich hebben van de autopapieren. Eén alcomobilist maakte het wel heel bont omdat hij, nadat hij een rijverbod had gekregen, toch ging rijden. De man werd opnieuw aangehouden en moet zich binnenkort voor een rechter verantwoorden.
---

Man gewond bij schietpartij in woning

15-3-2004. Zaterdagavond kort voor halfzeven raakte een man gewond bij een schietpartij in een woning aan de Geuzenstraat. Het slachtoffer werd door de brandweer met een ladderwagen vanaf de derde verdieping naar beneden geholpen. Hij werd vervolgens naar een ziekenhuis overgebracht en opgenomen. Bij het incident zijn vermoedelijk drie andere mannen betrokken. Zij zijn direct na het incident de woning uitgevlucht. Het motief in deze zaak is nog onduidelijk.
---

Postagentschap overvallen

15-3-2004. Vrijdagmiddag rond kwart voor zes vond een gewapende overval plaats op een postagentschap in Duivendrecht. De gemaskerde en gewapende overvaller bedreigde een personeelslid met een vuurwapen en maakte een onbekend geldbedrag buit. Daarna ging hij er vandoor.
---

Sportwinkel 2 keer gekraakt

15-3-2004. Zaterdag- en zondagmorgen werd twee keer dezelfde sportwinkel aan Tussenmeer "gekraakt'. Tijdens de eerste kraak, die zaterdagmorgen rond kwart voor vier plaatsvond, werd de glazen voorpui stukgereden maar werd er niets gestolen. De winkel werd tijdelijk afgedicht met balkjes en platen hout. De tweede ramkraak vond zondagmorgen rond tien voor halfvijf plaats. De houten afdichting werd in elkaar gereden. De daders maakten sportspullen buit en zijn vermoedelijk weggevlucht met de ramauto.

---

Jonge automobilist overlijdt na aanrijding
15-3-2004. Zaterdagochtend rond halfvier kwam in Aalsmeer een 20-jarige jongen bij een eenzijdig verkeersongeluk om het leven. Het ongeluk vond plaats in een flauwe bocht van de Legmeerdijk, ter hoogte van de bloemenveiling. De auto kwam tot stilstand tegen een paal. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De ongevallendienst van de verkeerspolitie heeft een technisch onderzoek ingesteld.