Politie Noord-Holland-Noord

Politie vraagt medewerking bevolking bij grootschalig onderzoek

Het in een vrachtauto laden van de enquetes
Alkmaar 14-03-2004 - De politie stuurde op 12 maart 2004 aan 20.000 bewoners van de regio Noord-Holland Noord een schriftelijke enquête. Dit onderzoek, de Gebiedsmonitor, is een zeer belangrijke aanvulling op de jaarlijkse (telefonische) Politiemonitor. Het doel van de Gebiedsmonitor is om op niveau van gemeente en wijk inzicht te krijgen in welk deel van de bevolking de afgelopen twee jaar slachtoffer is geworden van criminaliteit, zoals woninginbraak en fietsendiefstal.

Dit onderzoek wordt in opdracht van het politiekorps Noord-Holland Noord voor het eerst uitgevoerd. Jaarlijks zal de Gebiedsmonitor herhaald worden. De politie zet dit middel in om de gebiedsgerichte politiezorg van voldoende en actuele informatie te voorzien.

Naast de Politiemonitor Bevolking is de Gebiedsmonitor een volgend instrument om informatie te verkrijgen, speciaal voor de gebiedsgerichte politiezorg.

Met de uitslag hoopt de politie Noord-Holland Noord meer inzicht te krijgen in bijvoorbeeld overlast, preventiegedrag en slachtofferschap op wijkniveau. De monitor maakt daarbij onderscheid tussen woonbuurt, winkelcentra, horeca/uitgaanscentra en NS-stations.

Daarnaast wil de politie hiermee op lokaal niveau een beeld krijgen van hoe het politiewerk wordt beoordeeld door de burgers.

De politie vraagt, indien u tot de ontvanger van een enquête behoort, uw medewerking. De resultaten worden in juli verwacht.