1e persbericht van maandag 15 maart 2004

Eindhoven 15-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Een 32-jarige Eindhovense automobilist moest maandagmorgen rond 4.50 uur zijn rijbewijs inleveren nadat hij was betrapt bij het rijden onder invloed. De man reed over de Heraultlaan. Hij blies bijna 1,5 promille. Tegen de man wordt ook proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Lastige man aangehouden

Een 20-jarige Eindhovenaar is zondagavond en maandagochtend tweemaal aangehouden. Zondag rond 20.00 uur had hij in Eindhoven-Gestel een aantal ramen vernield van de woning van zijn ex-vriendin. Ook had hij het 17-jarige meisje geschopt. Daarna was hij er vandoor gegaan. De politie kon de man rond 20.30 uur op de Hoogstraat aanhouden en meenemen naar het bureau. Nadat hij rond 23.15 uur was vrijgelaten, ging hij weer terug naar de woning van de ex-vriendin. Maandag rond 00.15 uur kwam bij de politie de melding binnen dat de man weer bij het huis aan het vervelen was. Ook had hij een steen naar een buurman gegooid. Bij de tweede aanhouding had de Eindhovenaar een werpmes en een stok bij zich. Hij is meegenomen naar het bureau en ingesloten.

Eindhoven: Verdachten van autodiefstal opgepakt

Twee mannen van 24 jaar, uit Eindhoven en Amersfoort, zijn zondagmiddag rond 16.00 uur aangehouden in de woning van de Eindhovenaar in Eindhoven-Stratum. Ze worden ervan verdacht dat ze zondag tussen 1.30 en 12.00 uur een auto hebben weggehaald vanaf de Ericastraat. Getuigen zagen de twee mannen rond 15.30 uur op de Roostenlaan in de wagen rijden en hadden de eigenaresse gebeld. Die waarschuwde weer de politie. De auto werd even later teruggevonden op de Dahliastraat. De twee mannen werden in de woning opgepakt en meegenomen naar het bureau. Ze zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Helmond: Inbraak in woning

Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Wevestraat. De dader is binnengekomen door de achterdeur die niet afgesloten was. De bewoner mist een dvd-speler en enkele diamantjes.

Helmond: Acht personen aangehouden na ruzie

Op de Kempenhof zijn zondag rond 22.30 uur acht personen aangehouden. Ze zouden bij een woning aan de Kempenhof de deur hebben ingetrapt en de bewoners hebben bedreigd. De aangehouden personen zijn vier mannen en vier vrouwen en ze komen uit Helmond, Velp, Someren en Asten. Ze zijn 16 tot 27 jaar oud. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. De aanleiding tot de vernieling en bedreiging is niet bekend.

Deurne: Diefstal uit tuin

In de nacht van zaterdag op zondag zijn uit de tuin achter een woning aan de Utrechtsestraat verschillende goederen gestolen. De spullen, een tuinslang, drie kratten bier, een zaagmachine en een kist met gereedschap, stonden onder een afdak. De tuin was afgesloten.

Geldrop: Dronken bestuurder levert rijbewijs in

Op De Burght is zondag om 20.55 uur een 39-jarige Geldropse automobilist aangehouden. De man had gedronken en blies ruim 2,4 promille. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bakel: Rijbewijs ingenomen van dronken bestuurder

Een 40-jarige automobilist uit Deurne is maandag om 3.10 uur op de Schouw betrapt toen hij onder invloed van alcohol in zijn auto reed. Hij blies ruim 2,5 promille en moest daarom zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Verkeersongeval met dode en gewonden

Zondagavond omstreeks 22.50 uur is bij een frontale aanrijding op de Valkenswaardseweg de 66-jarige C.H.G. Francois uit Eindhoven om het leven gekomen. Het slachtoffer was inzittende van een door een 66-jarige Eindhovense bestuurde personenauto die frontaal in botsing kwam met een personenauto bestuurd door een 38-jarige inwoner van Neerpelt. De 38-jarige bestuurder heeft, komende uit de richting Eindhoven, volgens getuigen, met hoge snelheid, enkele autos en een autobus ingehaald en botste vervolgens frontaal op de personenauto met het latere slachtoffer, komende uit de richting Valkenswaard. De auto van de 38-jarige bestuurder vloog over de kop en kwam op zijn dak, links van de weg tot stilstand. De beide inzittenden raakten licht gewond en zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De andere personenauto raakte vermoedelijk tijdens de aanrijding ook nog een bus en een personenauto die alleen beschadigd werden. De bestuurster raakte ernstig gewond en moest met verwondingen aan bekken, ribben en hoofd overgebracht worden naar het ziekenhuis. De 66-jarige inzittende raakte bekneld en overleed ter plaatse hij is door de brandweer uit de auto gehaald. De 38-jarige bestuurder is in het ziekenhuis aangehouden. Door de politie wordt een uitgebreid technisch onderzoek ingesteld.