Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 11 2004

W. Bindels
Gemeentesecretaris Wim Bindels verlaat de gemeente Mook en Middelaar

Gemeentesecretaris Wim Bindels neemt vrijdag afscheid van de gemeente Mook en Middelaar. Sinds 1969 is Wim Bindels werkzaam als medewerker bij de gemeente Mook en Middelaar. In 1986 werd hij benoemd tot gemeentesecretaris. De afscheidsbijeenkomst is op vrijdag 12 maart a.s. van 16.30 tot 19.00 uur in het gemeentehuis van Mook en Middelaar. Iedereen die afscheid van hem wil nemen is welkom.

Aanvankelijk dacht Wim Bindels enkele jaren bij de gemeente Mook en Middelaar te gaan werken en dan over te stappen naar een hogere functie in een andere gemeente. In de gemeente Mook en Middelaar volgde echter een bliksemcarrière tot hoofdcommies. Hij heeft nooit meer gesolliciteerd, mede omdat hij zich inmiddels met zijn gezinnetje gesetteld had in Milsbeek. Hij verhuisde nog een keer, dat was nadat hij in 1986 gevraagd was om het secretarisambt te vervullen, maar dat was weinig meer dan één kilometer. Dat geeft ook aan dat hij het naar zijn zin heeft gehad.

Wim Bindels laat weten, dat er veel veranderd is in de loop der jaren. In plaats van adviseren over inhoudelijke zaken heeft de secretarisfunctie steeds meer een organiserende en sturende rol gekregen. Hij heeft getracht altijd in openheid en in overleg om te gaan met situaties. De bereidheid tot samenwerken in deze gemeentelijke organisatie hebben hem voldoening gegeven. Binnen het gemeentebestuur is het altijd een kwestie van geven en nemen. Dat ligt ook aan de instelling en bereidwilligheid van de bestuurder. Ik heb nooit een blad voor de mond genomen, maar mijn mening heb ik op een zodanige wijze kenbaar gemaakt, dat het mij niet kwalijk genomen kon worden.

Dualisme
Over het dualisme zegt Wim Bindels, dat deze grote bestuurlijke verandering eigenlijk niet zo past bij kleine gemeenten. Voorheen fungeerde de gemeentesecretaris als secretaris van het college en van de gemeenteraad en had daardoor een dubbelfunctie. Deze functies zijn sinds 2002 gescheiden in gemeentesecretaris als hoofd van de ambtelijke organisatie en secretaris van het college. De griffier voert nu de taken uit voor de gemeenteraad. Het gevolg is dat er intern nog mee gecoördineerd en gecommunceerd moet worden.

Werklust
Wim Bindels vindt het werken in kleine gemeente plezierig. Het was niet altijd gemakkelijk, maar wel gevarieerd. De gemeenten krijgen steeds meer taken en voor kleine gemeenten is het vaak moeilijk alle specialisaties in huis te hebben. Door de extra taken vanuit de rijksoverheid, waarbij dikwijls geen of te weinig middelen werden gegeven, wordt de gemeentelijke financiële positie steeds moeilijker. Een kleine gemeente kan ook minder profiteren van de schaalvoordelen, die de voortschrijdende automatisering kan bieden. Het wordt in kleine gemeenten goed gemaakt door de inzet en motivering van het personeel.

Toekomst
Op de vraag hoe Wim Bindels de toekomst voor Mook en Middelaar ziet, antwoordt hij dat ooit het doek een keer zal vallen, maar dat het moment moeilijk te voorspellen is. De discussie over de herindelingsplannen dateren al van 35 jaar geleden. Bij die voorgenomen herindeling was het oorspronkelijke voorstel dat Milsbeek bij de gemeente Mook en Middelaar gevoegd zou worden. Ik ben voorop gegaan, zegt Wim, maar Milsbeek zelf is nooit gevolgd. Bindels is blij met zijn opvolger René Wiersema en hoopt dat hij met Mook en Middelaar een goede toekomst tegemoet gaat.

Kandidaten voor de gemeentelijke Denktank gevraagd De gemeente Mook heeft een structureel begrotingstekort. Om dit terug te dringen heeft de gemeenteraad in december van het vorig jaar een projectgroep voor verbetering van de financiële positie van de gemeente ingesteld. Als start van het project ging begin februari een groep van fractievoorzitters aan de slag gegaan om het meest dringende tekort voor het lopend jaar op te heffen. De gemeente is hiermee echter nog niet uit de financiële gevarenzône.
Om voor de langere termijn tot creatieve oplossingen te komen wil de gemeenteraad ook een beroep doen op de inbreng van mensen uit Mook en Middelaar die wat verder afstaan van de gemeentepolitiek. De raad stelt zich voor dat een aantal belangstellenden een paar avonden brainstormen over zaken die naar hun mening anders kunnen. Het gaat daarbij niet om incidentele oplossingen voor de korte termijn. Het gaat vooral om het ontwikkelen van een visie op de financiële toekomst van de gemeente. De conclusies van de brainstormsessies zullen met de conclusies van de meer financieel-technische en beleidsmatige groep van raadsleden worden gecombineerd tot een structureel voorstel voor de langere termijn. In de vergadering van 8 juli a.s. wordt dit voorstel aan de raad voorgelegd. Voor de alle groepen is deskundige leiding en ambtelijke bijstand voorzien.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de griffier van de gemeenteraad, mw. J. Prick, tel: 024-6969189 of via e-mail: griffier@mookenmiddelaar.nl. Ook voor informatie kunt u bij haar terecht. Uw aanmelding ontvangen wij graag vóór 20 maart a.s.

Verkiezing van de leden van het Europees Parlement 10 juni 2004

Registratie van niet-Nederlandse onderdanen van lidstaten van de EU

De burgemeester van Mook en Middelaar maakt het volgende bekend:

Op donderdag 10 juni 2004 vinden de verkiezingen plaats voor de leden van het Europees Parlement. Ook de in de gemeente Mook en Middelaar wonende onderdanen van de EU lidstaten hebben de mogelijkheid om, wanneer zij hier woonachtig zijn en op grond van artikel Y 32 van de Kieswet in Nederland als kiezer zijn geregistreerd, deel te nemen aan de verkiezingen van de leden van het Europees Parlement. Daarbij komt dat op 1 mei 2004 een aantal kandidaat lidstaten van de Europese Unie toetreden tot de Europese Unie. De dag van kandidaatstelling valt reeds op 28 april a.s., dus voor de dag van toetreding van de nieuwe lidstaten. Dit zou betekenen dat de niet-Nederlandse onderdanen van de nieuwe lidstaten die in Nederland woonachtig zijn, zich niet zouden kunnen laten registreren als kiezer in Nederland en zich ook niet kandidaat zouden kunnen stellen in Nederland. Het wetsvoorstel Tijdelijke Spoedwet verkiezingen Europees Parlement 2004 (Spoedwet) voorkomt dit. Het wetsvoorstel regelt dat kandidaat lidstaten voor de bij of krachtens hoofdstuk Y van de Kieswet gestelde regels gelijkgesteld worden met lidstaten. Dit houdt in dat de onderdanen van kandidaat lidstaten van de Europese Unie op gelijke voet kunnen deelnemen aan de verkiezing van de leden van het Europees Parlement. Wanneer u dus als onderdaan van een kandidaat lidstaat van de Europese Unie woonachtig bent in onze gemeente en op grond van artikel Y 32 van de Kieswet in Nederland als kiezer bent geregistreerd, dan kunt u deelnemen aan de verkiezing van de leden van het Europees Parlement.
Alle onderdanen van lidstaten van de EU en onderdanen van toekomstige lidstaten van de EU hebben onlangs een formulier van de gemeente ontvangen tot registratie van de kiesgerechtigdheid (Y 32-formulier). Wij verzoeken u dit formulier zo spoedig aan de gemeente te retourneren. Mocht u een dergelijk formulier nog niet hebben ontvangen, dan kunt u contact opnemen met de publieksbalie van de gemeente Mook en Middelaar, tel. 024-6969111.

b&Weetjes

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 2 maart j.l. vergaderd. Onder andere is besloten
...een voorschot aan te vragen van de provinciale subsidie 2003 basisbibliotheek.

...dat de ENECO Wielertour 2004 op 26 augustus 2004 doorgang kan vinden met in achtneming van gestelde voorwaarden.

...dat op planologische gronden geen medewerking verleend zal worden aan het ingediende plan voor het bouwen van zorg- en seniorenwoningen op perceel Bovensteweg 20 in Mook

...de concept-welstandsnota gemeente Mook en Middelaar vast te stellen.

Spreekuur politie naar de
donderdag
politie
Op maandag 15 maart is het laatste spreekuur van de politie dat op maandag gehouden word in het gemeentehuis. Voortaan zullen de spreekuren gehouden worden op een donderdag. Het eerste spreekuur vindt plaats op donderdag 25 maart aan de balie van het gemeentehuis.

De tijden zijn:

16.30 17.30 vrije inloop voor het doen van meldingen en kleine aangiftes.
17.30 18.30 alleen op afspraak
Afspraken maakt u telefonisch bij de politie onder telefoonnummer 0900-8844.

Waarover praten wij
Raads- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de vergadering reageren op voorstellen. Bij commissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Commissie Samenleving
Dinsdag 16 maart 2004, 19.30 uur

- Toelichting door gebiedsmentor op werkplan 2004 basiseenheid Gennep, alsmede
toelichting door jeugdnetwerk op nut en noodzaak jeugdwerker
- Wijziging verordening op het correctief raadplegend referendum
- Wijziging aanwijzing vertegenwoordigers in externe organen

Commissie Grondgebied
Woensdag 17 maart 2004, 19.30 uur

- Toelichting door Natuurmonumenten i.v.m. voorgenomen verkoop gemeentelijke bossen

- Afvalverwijdering en verwerking

- Vaststelling 9^e wijziging bouwverordening
- Werkplan stedenbouwkundige werkzaamheden

- Stand van zaken reconstructie

Commissie Begroting en Rekening
Donderdag 18 maart 2004, 19.30 uur

- Denktank

Raadsvergadering
Donderdag 8 april 2004, 19.30 uur

Toelichting Natuurmonumenten op mogelijke verkoop bossen. Het college van B&W is met de Vereniging tot behoud van natuurmonumenten in gesprek over een mogelijke verkoop van de bossen aan Natuurmonumenten. Om de gemeenteraad zo goed mogelijk over de consequenties van een eventuele verkoop te informeren is Natuurmonumenten gevraagd een toelichting te komen geven. Deze toelichting vindt plaats in de commissie Grondgebied die op 17 maart a.s. vergadert. Deze vergadering is openbaar. Om ook alle gebruikers, huurders, pachters en andere belanghebbenden zo goed mogelijk te informeren nodigt de raad iedereen die belangstelling heeft uit om als toehoorder bij deze vergadering aanwezig te zijn. De bijeenkomst vindt plaats in de raadzaal in het gemeentehuis en begint om 19.30 uur.

Verleende bouwvergunningen
Bouwadres Omschrijving Verzonden

Mook :
Kleine Blokstraat 3 uitbreiden woonhuis 5 maart 2004
Overkwartierstraat 3 erker
5 maart 2004

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:

- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum

- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur. Nadere informatie: afd. Grondgebied, VROM, tel. 024 69 69 147.

Aanvraag bouwvergunningen
Bouwadres Omschrijving
Mook :
Bracamonteweg 69 bouw twee balkons en een buitentrap aan bijgebouw
Past. Fabritiusstraat 14 uitbreiden woonhuis Karolingenstraat 51 uitbreiden woonhuis Bracamonteweg 51 bouw zwembad en kelder

Molenhoek:
Stationsstraat 30 uitbreiden woonhuis Nadere informatie: Afd. Grondgebied, VROM, tel. 024 69 69 147.

Aanvraag kapvergunning
Perceel Omschrijving Molenhoek:
Hertogstraat 1 1 esdoorn, 1 den

Inzageperiode: van 9 maart 2004 t/m 23 maart 2004

Reactiemogelijkheden: d.m.v. zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens inzage periode.
Nadere informatie: Afd. Grondgebied, bureau Openbare Werken, tel. 024-6969157.

Verleende kapvergunning
Perceel Omschrijving
Herplantplicht:
Mook
Knollenberg 29 3 cederbomen 1 boom van de
2 blauwsparren 2e grootte

Inzageperiode: 9 maart 2004 t/m 20 april 2004
Reactiemogelijkheden:
. bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders tijdens inzage periode . voorlopige voorziening na indiening van bezwaarschrift bij Rechtbank

Arrondissement Roermond, Postbus 950, 6050 AZ Roermond

Nadere informatie: Afd. Grondgebied, bureau Openbare Werken, tel. 024-6969157.

MILIEU

Ter inzage legging ontwerp-beschikking Wet milieubeheer Burgemeester en wethouders van de gemeente Mook en Middelaar maken bekend, dat zij de ontwerp-beschikking hebben opgesteld inzake de aanvraag van respectievelijk:

1. GELMO B.V. (bedrijf voor het vervaardigen van constructiewerken, hekwerken en
sanitair) , Rijksweg 12-14 te Mook en

2. AMBIENTE INDUSTRIES B.V. (grafisch bedrijf), Spijkerweg 1 te Molenhoek.
Genoemde aanvragen hebben betrekking op het verkrijgen van een (wijzigings)vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor het veranderen van de inrichting en het inwerking hebben van die verandering.
De volgende veranderingen zijn aan de orde:
ad 1.: het bij-/verplaatsen van enkele machines, uitbreiding met een dubbelwandige olietank, verplaatsen rijwielstalling en het wijzigen van de opslag van afvalstoffen en betonzand.
ad 2: het bijplaatsen van een servettendrukmachine, realisatie van een metaal-/houtbewerkingsruimte, het bij-/verplaatsen van enkele machines, het wijzigen van de afvalstoffenopslag. Het college is voornemens de gevraagde vergunningen te verlenen onder voorschriften die nodig zijn ter bescherming van het milieu. Inzageperiode: Van 10 maart 2004 t/m 7 april 2004 liggen de ontwerp-beschikkingen met bijgaande stukken voor een ieder gedurende de openingstijden ter inzage aan de publieksbalie van het gemeentehuis.
Reactiemogelijkheden:
Degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken kan gedurende een termijn van vier weken, ingaande 10 maart 2004 (t/m 7 april 2004) schriftelijke of mondelinge bedenkingen tegen het besluit indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Mook en Middelaar.
Alleen degenen die bedenkingen hebben ingebracht kunnen later beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Nadere informatie: afd. Grondgebied, bureau VROM, tel. 024-6969152

Terinzagelegging beschikking Wet milieubeheer
Burgemeester en wethouders van de gemeente Mook en Middelaar maken bekend dat zij besloten hebben een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer te verlenen aan:


- PITON, Bouwsteeg 4 te Middelaar.
De vergunning heeft betrekking op het het veranderen van een polyester verwerkend bedrijf en voor het in werking hebben na die verandering van de gehele inrichting, gelegen aan voornoemde locatie (art. 8.4 lid
1 van de Wet milieubeheer). De vergunning bevat voorschriften die nodig zijn ter bescherming van het milieu. De beschikking is niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerpbeschikking. Inzageperiode: van 10 maart 2004 t/m 21 april 2004 ligt de beschikking met bijgaande stukken voor een ieder gedurende de openingstijden ter inzage aan de publieksbalie van het gemeentehuis. Reactiemogelijkheden/beroep: Beroep tegen de beschikking kan worden ingesteld tot en met woensdag 21 april 2004 door degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen de aanvraag danwel tegen het ontwerp van de beschikking, de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van de beschikking en degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van de beschikking ten opzichte van het ontwerp van de beschikking daarvan zijn aangebracht. Eveneens kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van de beschikking. De beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij voor deze datum beroep is ingesteld en tevens om schorsing dan wel het treffen van een voorlopige voorziening is verzocht. Het beroepschrift moet worden gericht aan de Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het verzoek tot schorsing of een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het indienen van een beroepschrift en/of verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Nadere informatie: afd. Grondgebied, bureau VROM, tel. 024-6969152

Gedoogbeschikking Algemene Wet Bestuursrecht
Burgemeester en Wethouders van de gemeente Mook en Middelaar maken bekend dat zij besloten hebben een aantal veranderingen bij
- NED COAT MOOK B.V., Bovensteweg 56 te Mook

zonder vergunning op grond van de Wet milieubeheer te gedogen onder de voorschriften opgenomen in de bijlage van de beschikking in het belang van het voorkomen of beperken van nadelige gevolgen voor het milieu. De veranderingen betreffen het verplaatsen van de technische dienst inclusief gasflessendepot en het wijzigen van een brandstofvoorziening t.b.v. interne transportmiddelen.
Bij besluit van 29 juli 2003 is al een gedoogbeschikking opgesteld voor de periode van een halfjaar.
Onderhavig gedoogbesluit betreft een eenmalige verlenging van voornoemd besluit met nog een halfjaar (tot 17 augustus 2004). Reden tot verlengen van de gedoogsituatie, in afwachting van de milieuvergunningprocedure, is het gevolg van:
a. de voortgaande saneringsactiviteiten op de lokatie waren prioritair en daarmee verband houdende dat
b. voor de lozingensituatie een vergunning op grond van de Wet verontreiniging oppervlaktewateren benodigd is; dat daarvoor én nader onderzoek noodzakelijk is naar aard en omvang van die lozing(en) én op basis van het gestelde in de Wet milieubeheer afstemming noodzakelijk is met de milieuvergunningprocedure.
Inzageperiode: van 10 maart 2004 t/m 21 april 2004 ligt de beschikking met bijgaande stukken voor een ieder gedurende de openingstijden ter inzage aan de publieksbalie van het gemeentehuis. Reactiemogelijkheden: Degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, kan gedurende een termijn van zes weken, ingaande 10 maart 2004, (tot en met 21 april 2004) een bezwaarschrift tegen dit besluit indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Mook en Middelaar
Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten:

- de naam en adres van de indiener;

- de dagtekening;

- een omschrijving van de beschikking waartegen het bezwaar is gericht;

- de gronden van het bezwaar.
Tevens kan deze belanghebbende een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Een dergelijk verzoek kan alleen worden ingediend nadat bij het college van Burgemeester en Wethouders een bezwaarschrift is ingediend. Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.
Nadere informatie: afd. Grondgebied, bureau VROM, tel. 024-6969152

RUIMTELIJKE ORDENING

Vrijstelling
Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar zijn voornemens om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen voor:


- het uitbreiden van een woning op het perceel Past. Fabritiusstraat 14 te Mook.

Inzageperiode: 10 maart 2004 tot en met 6 april 2004. Reactiemogelijkheden: door middel van zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens de inzageperiode.
Nader informatie: afd. Grondgebied, bureau VROM, tel. 024-6969149.

Ontheffing snelvaren logo
Het Dagelijks Bestuur van het Recreatieschap Nijmegen en omstreken heeft besloten om aan jachthaven Eldorado voor het jaar 2004 ontheffing te verlenen van het verbod om op de Mookerplas sneller te varen dan 9 kilometer per uur. De ontheffing geldt slechts voor een gedeelte van de Mookerplas.
Inzage:
Het besluit ligt tijdens kantooruren ter inzage op het kantoor van het Recreatieschap, Van der Houven van Oordtlaan 6, 7316 AH te Apeldoorn (telefoon 055 526 21 30) en in het gemeentehuis van de gemeente Mook en Middelaar.
Reactiemogelijkheden:
Op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht kan een belanghebbende binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit schriftelijk bezwaar aantekenen bij het Dagelijks Bestuur van het Recreatieschap Nijmegen en omstreken, per adres: Postbus 10055, 7301 GB, Apeldoorn.

Nadere informatie: Bij Recreatieschap.

VERKEER

Invalidenparkeerplaats Lindeboom
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij besloten hebben één vak van de bestaande parkeervakken tegenover de woningen Lindeboom 96 t/m 102 aan te wijzen als een algemene invalidenparkeerplaats. Inzage: van 10 maart t/m 20 april 2004
Reactiemogelijkheden:

- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders tijdens de inzageperiode;

- voorlopige voorziening, na indiening bezwaarschrift, bij Rechtbank Arrondissement Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Nadere informatie: afdeling Grondgebied, Openbare Werken, tel: 69 69 158

Berichttype Ter sprake