Openbaar Ministerie

Middelburg, 15 maart 2004

Aangiftes tegen modellenbureau My Way Models geseponeerd

De officier van justitie heeft de aangiftes tegen modellenbureau My Way Models te Vrouwenpolder geseponeerd.

Op verzoek van de officier van justitie is door de politie Zeeland een uitgebreid strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar de handelwijze van het modellenbureau.
De directe aanleiding hiervoor was een uitzending in het VARA-televisieprogramma Kassa op 29 maart en 5 april 2003 waarin de manier waarop het modellenbureau zaken deed ter discussie stond. Uit naspeuringen van Kassa en uit de aangiftes was naar voren gekomen, dat het bureau wèl 100,-- per inschrijving als model in rekening bracht, maar vervolgens weinig tot niets meer van zich liet horen.

Uit het onderzoek door de politie is gebleken dat het modellen-bureau wel degelijk verschillende opdrachten heeft aangenomen en uitgevoerd, door modellen voor modeshows en figuranten te leveren voor zowel de publieke als de commerciële omroep.

Mede gelet op deze omstandigheden kan niet worden vastgesteld, dat sprake is geweest van oplichting of van enig ander strafbaar feit. Om die reden heeft het Openbaar Ministerie besloten niet tot vervolging van (de eigenaar van) het modellenbureau over te gaan.