Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIE IJSSELSTREEK


15 maart 2004


BRUMMEN - Vogels uit volière gestolen


Onbekenden hebben in het weekeinde uit de voliere in het Goeman Borgesiusstraat enkele vogels gestolen. De daders hebben vermoedelijk een valse sleutels gebruikt. Eén van de gestolen vogels is een beo die zijn eigen naam Leo kan zeggen. De 52-jarige beheerster van de voliére deed aangifte van de diefstal.


ZUTPHEN - Vrouw van tas beroofd


Twee nog onbekende mannen op een bromfiets hebben zondagavond rond 20.15 uur op de Ida Gerhardtsingel een 39-jarige vrouw uit Zutphen van haar tas beroofd. De bromfiets reed de vrouw met hoge snelheid achterop en tijdens het passeren trokken de daders de schoudertas van de vrouw af. In de tas zaten onder meer een portemonnee met een bankpas.
Een getuige zag later rond 20.30 uur bij de brug over het Twentekanaal in Eefde dat een man een voorwerp in het water gooide, in een auto stapte en wegreed. De brandweer van Gorssel haalde het voorwerp uit het water en onderzoek wees uit dat dit de tas van de 39-jarige vrouw uit Zutphen was. Op het moment dat de onbekende man het voorwerp in het water gooide passeerde een fietser. Mogelijk dat deze man en andere getuigen iets hebben gezien. Getuigen wordt verzocht de politie te bellen via 0900 - 8844.


ZUTPHEN - Auto in brand


Een auto aan de Havenstraat raakte maandagmorgen vroeg rond 00.00 uur in brand, vermoedelijk door brandstichting. De gelarmeerde politie en brandweer ontdekten dat een ruit kapot was en dat een kabel van een van de geluidsboxen was losgetrokken. De daders hebben mogelijk geprobeerd in de auto in te breken. De politie lichtte de eigenaar in en een sleepbedrijf sleepte de auto weg.


LAREN - Boetes voor rijden onder invloed


Het team verjkeershandhaving van de politie heeft zaterdagavond en zondagnacht op diverse locaties in Laren, Vorden, Harfsen, Lochem, Keijenborg en in Zelhem alcoholcontroles gehouden.
Er werden zo'n 350 blaastesten afgenomen. Vele bestuurders bleken alcohol te hebben gebruikt. Twee van hen hadden te veel gedronken en werden bekeurd. Het betroffen een 40 jarige automobilist uit Harfsen, die 1,1 prom blies en een 42 jarige autobestuurder uit Lochem. Hij blies 0,5 prom.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 60 58



---- --