Politiebond ACP

Niet te vroeg juichen over WAO

Politievakorganisatie ACP is tevreden dat het kabinet het advies van de Sociaal-Economische Raad (SER) over de WAO serieus genomen heeft. Het kabinet nam daar in de ministerraad van afgelopen vrijdag eindelijk een standpunt over in. Het lijkt er op dat, door het najaarsakkoord van 2003, de mensen die momenteel in de WAO zitten gedeeltelijk worden ontzien. Toch is het nog te vroeg om te juichen.

De kabinetsplannen, zoals ze nu bekend zijn over de wijze waarop met de WAO wordt omgegaan, zien er hoopgevend uit. Als de precieze uitwerking van de beoogde regelgeving bekend is gaan wij er nog even met een stofkam doorheen. De kleine lettertjes in de bijlagen bepalen tenslotte de uitwerking die de nieuwe wetgeving heeft voor de WAO´ers van de toekomst. Pas dan bepalen wij ons definitieve standpunt en zal het bondsbestuur van de Politievakorganisatie ACP zich er over uitspreken.

Huidige WAOers

Ook het CNV is positief over het kabinetsvoornemen om huidige WAOers niet onder het vernieuwde WAO-systeem laten vallen. Dat de huidige WAOers wel volgens de nieuwe criteria worden gekeurd is een van de punten in het kabinetsbesluit waarover meer bekend moet worden. Pas daarna kan er een goede afweging plaatsvinden. Positief is wel dat de loonaanvulling uit het SER-advies wordt overgenomen.

Kortom, het lijkt erop dat het kabinet richting de sociale partners is opgeschoven, maar er zijn nog de nodige onduidelijkheden. Wij blijven nog even kritisch