Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


15 maart 2004


Snorfietser komt ten val


Een 16-jarige Apeldoorner kwam zondagmiddag op de kruising van de Arnhemseweg/Reigersweg met zijn snorfiets ten val. De jongen reed rond 15.40 uur met zijn snorfiets over het fietspad van de Arnhemseweg, raakte het opstaande randje van het trottoir en kwam ten val. Ambulancepersoneel behandelde het slachtoffer aan enkele schaafwonden in het gezicht. De jongen liep bovendien enkele kneuzingen aan armen en benen op.


Politie deelt parkeerbonnen uit

De politie heeft zondagavond in het centrum van Apeldoorn zeventien bekeuringen uitgedeeld voor het foutief parkeren. De politie controleerde rond 19.00 uur op het parkeren in onder meer het Beekpark, de Nieuwstraat en op de Hofstraat. Zo hadden de foutparkeerders hun voertuigen op de stoep geparkeerd en op plaatsen waar een parkeerverbod is.


Diefstal van auto

Onbekenden hebben zondagmorgen vanaf de Zonnewende een auto gestolen. De dieven namen de auto mee tussen ongeveer 01.30 en 08.00 uur. Het gaat om een donkerblauwe VW Polo met het kenteken 99-HB-KN. In de auto lagen bovendien een zonnebril, zes cd's en een doos met ordners.


Alarm verjaagt inbrekers

Het luide alarm van een woning aan de Lierderdrift in Beekbergen heeft zondagavond vermoedelijk enkele inbrekers verjaagd. Het alarm ging rond 22.45 uur af en onderzoek wees uit dat de daders met een ladder naar boven zijn geklommen en een raam hebben opengebroken. Wat er precies uit de woning is weggenomen, moet nog worden vastgesteld. De politie gaat verder met het onderzoek.


Toerist in trein beroofd

Een 40-jarige toerist uit Nieuw Zeeland is zondagmorgen in de trein tussen Utrecht en Apeldoorn van zijn tas met inhoud beroofd. Bij bezoek aan het toilet in de trein dwongen twee mannen hem zijn tas af te geven. In de tas van de Nieuw-Zeelander zaten onder meer zijn paspoort, creditcards, een vliegticket en bedrag aan geld in Engelse ponden en in euro's. De man kwam samen met de perronopzichtster van de NS aan het politiebureau aan de Vosselmanstraat. Daar kreeg hij onder meer hulp als contact met de ambassade van Nieuw-Zeeland en het blokkeren van de creditcards.


Einde berichten



---- --