Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - autodiefstallen

Publicatiedatum: 15-03-2004

Het afgelopen weekend zijn er op verschillende plaatsen in Arnhem negen auto's gestolen. Door de politie zijn er datzelfde weekend vier gestolen auto's teruggevonden: twee bleken elders in het land te zijn ontvreemd, de overige twee bleken in Arnhem te zijn gestolen. De gestolen auto's stonden geparkeerd op de Van Slichtenhorststraat, Cordesstraat, Eusebiusbuitensingel, Agnietenplaats, Vrij Nederlandstraat, Keulse Slag, De la Reijstraat, Rijnkade en Rietgrachtstraat en werden tussen vrijdag en maandagochtend ontvreemd. De auto's die ontvreemd waren vanaf de De la Reijstraat en de Van Slichtenhorststraat werden op zondag door de politie teruggevonden. Los te monteren stuursloten en startonderbrekers blijken overigens probate middelen om de kans op autodiefstal te verkleinen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - jeugdige diefjes in sportcomplex

Publicatiedatum: 15-03-2004

In een Arnhemse sportaccommodatie zijn zondagmiddag twee jeugdige verdachten aangehouden op verdenking van diefstal uit een kleedkamer. Beide jongens, 14 en 15 jaar oud en afkomstig uit Arnhem, zouden de sleutel van een kleedkamer hebben gevonden om daar vervolgens een klein bedrag uit buit te maken. Personeel van de sportaccommodatie betrapte het verdachte duo en droeg hen over aan de politie, die het tweetal aanhield. Beiden bekenden de diefstal. Een 11-jarig meisje uit Arnhem deed later aangifte van de diefstal. Beide jongens hangt vermoedelijk aan alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doorwerth - Halt voor jeugdige vandalen

Publicatiedatum: 15-03-2004

Twee jeugdige verdachten van vandalisme hangt vermoedelijk een alternatieve straf boven het hoofd wegens vernielingen aan een woning in Doorwerth. Het tweetal, een van 12 jaar en afkomstig uit Doorwerth en een van 13 jaar uit Bennekom, zou zondagmiddag met een erwtenschieter op pad zijn gegaan en bij een woning een aantal ruiten aan diggelen hebben geschoten. Gewaarschuwde agenten kwamen op het spoor van het tweetal, dat vervolgens daarover aan de tand werd gevoeld. De jongens bekenden de vernieling en zullen in overleg met hun ouders worden doorverwezen naar bureau Halt voor het ondergaan van een alternatieve straf.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verkeerscontroles VHT: 175 bekeuringen
Publicatiedatum: 15-03-2004

Het verkeershandhavingsteam (VHT) heeft zondag, zoals te voren aangekondigd, op verschillende plaatsen in Arnhem verkeerscontroles gehouden. Daarbij werd aandacht besteed aan snelheid, in combinatie met gebruik van alcohol en autogordels. In totaal 175 overtreders gingen op de bon het merendeel voor snelheidsovertredingen. Van een bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd wegens een te hoog alcoholpromillage. Het VHT controleerde tussen 16.30 en 18.30 op de Cattepoelseweg. Onder 184 passanten werden 17 snelheidsovertreders bekeurd, waarbij een hoogst gemeten snelheid van 74 km/u (een overschrijding van 24 km/u, de maximumsnelheid daar is 50). Onder 100 bestuurders werd een blaastest afgenomen, maar er werden geen drankrijders aangetroffen. Nog eens 18 bestuurders kregen een bon omdat ze geen gordel droegen. Hierna verplaatste het team zich naar de Utrechtseweg, waar tussen 19.30 en 21.45 gecontroleerd werd. Onder 700 passanten werden 138 snelheidsovertreders geflitst, waarbij een hoogste snelheid werd gemeten van 91 km/u, terwijl ook hier een maximumsnelheid geldt van 50 km/u. Bij de controle op alcohol werden ruim 400 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Dat leverde een drankrijder op, die met een promillage van tweeënhalf maal de toegestane hoeveelheid achter het stuur zat. Het slotstuk van de controles speelde zich af op de Oude Zevenaarseweg, waar tussen 22.00 en 23.15 postgevat werd. Onder 118 bestuurders werd slechts een drankrijder aangetroffen. De bewuste drankrijder, een 33-jarige Arnhemmer, bleek met een alcoholpromillage van ruim drie maal het wettelijke maximum achter het stuur te zitten en moest zijn rijbewijs inleveren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Didam - Didammer aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 15-03-2004

Een 48-jarige inwoner van Didam is zondagavond in zijn woonplaats door de politie aangehouden wegens verdenking van zijn betrokkenheid bij huiselijk geweld. De man zou volgens een melding aan de politie zijn 35-jarige vriendin bedreigen in zijn woning met een ijzeren pijp. Enkele agenten gingen vervolgens op onderzoek en wisten de man in de woning te overmeesteren. Ook de vermoedelijk door de verdachte gebruikte ijzeren pijp werd aangetroffen en in beslag genomen. Een conflict over een huiselijke aangelegenheid zou aanleiding zijn geweest tot de bedreiging. De vrouw heeft aangifte gedaan. De verdachte bleek in kennelijke staat van dronkenschap en is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Ede - forse vangst bij ontmanteling hennepkwekerij
Publicatiedatum: 15-03-2004

De politie in Ede is vanochtend gestuit op een enorme hoeveelheid hennepplanten bij de ontmanteling van een hennepkwekerij in het buitengebied tussen Ede en Ederveen. Ruim 10.000 hennepplanten werden aangetroffen in verschillende ruimtes van een agrarisch bedrijf. De aangetroffen hoeveelheid vertegenwoordigt een geschatte opbrengst van ruim een half miljoen euro. De recordvangst bij de ontmanteling van hennepkwekerijen in de politieregio Gelderland-Midden lag tot dusver op een hoeveelheid van tussen twee a drieduizend planten in 2003 in Velp (daarbij is de ontmanteling van een kwekerij in Nijkerk, enkele jaren geleden, waarbij eveneens 10.000 planten werden aangetroffen buiten beschouwing gelaten). De politie kwam de hennepplantage in Ede op het spoor na bevindingen van de wijkagenten in het gebied, enkele verdachte stroomstoringen en een aantal anonieme tips via de nationale meldlijn `M', waarbij men anoniem melding kan maken van misdrijven. Bij de ontmanteling van de kwekerij werden geen personen aangetroffen en aanhoudingen verricht. Het onderzoek naar de verantwoordelijken voor de kwekerij wordt voortgezet. De politie is de hele ochtend en een deel van de middag in de weer geweest om de kwekerij te ontmantelen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606