Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe Adobe technologie slaat brug tussen papier en digitaal bij formulierverwerking Nieuwe software voor documentservices versnelt en vereenvoudigt de verwerking van formulieren middels PDF, Adobe Reader en 2-D barcodetechnologie

Amsterdam, 15 maart 2004 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) komt met een nieuwe oplossing voor het verwerken van formulieren en breidt daarmee het Adobe® Intelligent Document Platform uit met beproefde 2-D barcodetechnologie. Deze nieuwe oplossing verandert de manier waarop ondernemingen en overheden hun papieren werkstromen beheren drastisch. Door gebruik te maken van de sterke punten van Adobe PDF en de grote aanwezigheid van Adobe Reader® software, kunnen organisaties met de nieuwe formulieroplossingen van Adobe, die geschikt zijn voor barcodes, de kosten en het aantal fouten dat gepaard gaat met handmatige gegevensinvoer terugbrengen. Zo onstaat een omgeving die zowel papieren als elektronische processen voor formulierverwerking ondersteunt.

"Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om onze diensten voor burgers en belastingprofessionals te verbeteren. Tegelijkertijd vergroten wij ook onze interne efficiency," aldus Paul Showalter, senior publishing analyst bij IRS Media and Publications (IRS: Internal Revenue Service, de Amerikaanse belastingdienst). "Elektronische archivering is de geprefereerde methode voor het indienen van belastingformulieren, maar een groot aantal Amerikaanse belastingbetalers kiest nog steeds voor het inleveren via de post. Op de website IRS.gov en op onze Tax Products CD-ROM bieden wij belastingformulieren aan die kunnen worden ingevuld en afgedrukt. Dankzij deze technologie vervalt de gegevensinvoer aan het back-end bij de IRS. Dit resulteert in een sneller en effectiever papiergebaseerd proces. De belastingsformulieren worden sneller verwerkt, een voordeel voor de burgers, en de IRS bespaart tegelijkertijd waardevolle tijd en middelen."

Deze nieuwe technologie voor documentservices, de nieuwste aanvulling op het Intelligent Document Platform van Adobe, helpt klanten de noodzaak voor handmatige gegevensinvoer weg te nemen. Tegelijkertijd worden hoogvolume processen met betrekking tot papieren formulieren, zoals belastingteruggave, documenten voor kiezersregistratie, accountapplicaties, en verzoeken voor adreswijzigingen beheerd.

Met de Adobe oplossing kunnen organisaties Adobe PDF-formulieren maken met 2-D barcodes. Deze technologie bevat aanzienlijk meer informatie dan de gebruikelijke eendimensionale barcode. Nadat de formulieren via internet, e-mail of CD-ROM aan de klanten of kiezers zijn gedistribueerd, kunnen ze zowel online als offline worden ingevuld met gebruik van de overal beschikbare Adobe Reader. Terwijl de eindgebruikers de velden op het formulier invullen, codeert de 2-D barcode de gegevens dynamisch in een bestandstype dat door de auteur van het formulier wordt bepaald. Zodra de gebruiker het formulier heeft ingevuld en afgedrukt, kan het via de post of per fax worden verzonden. Na ontvangst scannen organisaties de barcode om de gegevens van het formulier vast te leggen en bij het back-end systeem af te leveren voor verwerking.

"Deze nieuwe technologie helpt bij het oplossen van een acuut, kostbaar probleem waarmee ondernemingen en overheden over de gehele wereld te maken hebben," stelt Ivan Koon, senior vice president, Intelligent Documents Business Unit. "Vanwege wetgeving, gelijkwaardige toegangsvolmachten en uitdagingen met betrekking tot bestaande systemen, wordt een groot aantal van onze klanten gedwongen hun cliënten of kiezers formulieren op papier te laten inleveren. Door deze nieuwe oplossing te gebruiken, beschikken organisaties nu over een snellere toegang tot accuratere gegevens. En omdat PDF de kern van de investering vormt, is er slechts één omgeving nodig voor het verwerken van papieren en elektronische formulieren."

Voor het opstellen van PDF-formulieren die met barcodes werken, maken ondernemingen en overheden gebruik van Adobe Acrobat® 6.0 Professional software met een plug-in of een toekomstige versie van Adobe Designer software. Om eindgebruikers in staat te stellen formulieren in te vullen en af te drukken, zetten organisaties de meer dan een half miljard exemplaren van Adobe Reader die momenteel wereldwijd gedistribueerd worden. Adobe Document Server for Reader Extensions kan worden gebruikt om voorafgaand aan de distributie aanvullende rechten in de PDF-formulieren op te nemen; hiermee beschikken Adobe Reader gebruikers over extra functionaliteit. Organisaties scannen de ingevulde formulieren en gebruiken een Adobe decoderingserver of een bestaand systeem om de informatie vast te leggen en ter verwerking naar een back-end systeem te verzenden.

De formulieroplossing die barcodes ondersteunt wordt in 2004 getest en is tegen het einde van het huidige kalenderjaar verkrijgbaar als onderdeel van de server-productreeks van Adobe. De prijzen worden tegelijk met de introductie in de tweede helft van 2004 bekendgemaakt. Voor meer informatie over de zakelijke oplossingen van Adobe bezoekt u www.adobe.com/enterprise/main.html.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Een PDF van het persbericht vindt u hier:

http://www.adobe.nl/aboutadobe/pressroom/main.html

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe helpt mensen en bedrijven beter te communiceren door middel van zijn wereldwijd toonaangevende platforms op het gebied van digital imaging, ontwerp- en documenttechnologie voor consumenten, creatieve professionals en bedrijven. De inkomsten van Adobe bedroegen in het afgelopen fiscale jaar meer dan $ 1 miljard. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.com.

###

© 2004 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe logo, Acrobat en Reader zijn ofwel geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail: lilianv@lewispr.com
www.lewispr.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---